Spijkers Met Koppen
BNNVARA

Zaterdag in Spijkers met Koppen

foto: Annemieke van der Togt
  1. Nieuwschevron right
  2. Zaterdag in Spijkers met Koppen

Wil je de uitzending bijwonen? Dat kan! De deuren van het café zijn vanaf 10:00 uur geopend en je hebt geen toegangsbewijs nodig. Wij zenden wekelijks uit vanuit café The Florin in Utrecht.

Zaterdag in Spijkers met Koppen met muziek van The Kik!

Relatieproblemen? Ingewikkelde werksituaties? Journaliste Liesbeth Rasker organiseert elke maandag voor tienduizenden Instagrammers een online ‘kroegpraat’, waar deelnemers elkaar advies geven. Nu is er een podcast.

In één week werd een Europese natuurherstelwet getorpedeerd en kwamen alle Europese landbouwministers de boeren tegemoet in het afschaffen van regelgeving. PvdA-GroenLinks-kamerlid Laura Bromet en bioboer Tom Saat zijn boos en schuiven bij ons aan.

Het eiland Schokland was een levendig visserseiland, tot het door de overheid in 1859 werd ontruimd. Schrijver Eva Vriend bracht het leven van de ‘Schokkers’ in kaart in haar nieuwe boek Het Eiland van Anna.

De Gorinchemse burgemeester Reinie Melissant-Briene besloot regelmatig over het lot van verwarde personen, maar vond dat ze veel te weinig van de materie afwist. Tot voor kort, want nu is de burgemeester afgestudeerd als hbo-verpleegkundige.

En In Dichter op de Actualiteit blikken dichters Joep Hendrikx en Gershwin Bonevacia terug op het nieuws van de afgelopen maand aan de hand van een door hen uitgekozen gedicht.

De Afghaanse Mahsa en Mirsana zijn 7 en 8 jaar oud en vluchtten drie jaar geleden voor de Taliban naar Nederland. Fotografe Anke van der Meer brengt in een fotoserie alles in beeld wat de meisjes hier wél, maar in Afghanistan níet hadden kunnen doen.

Malou Holshuijsen en Roos Schlikker vragen in hun podcast aan gasten naar verhalen waar ze dachten ‘Dit Komt Nooit Meer Goed’. Nu is er een boek, waarin Malou en Roos hun eigen ‘nooit meer goed’-verhalen delen.

Het cabaret is in handen van Patrick Nederkoorn, Ruud Smulders, Kiki Schippers en Aron Elstak. Teun van den Elzen is er met de column.


Agenda:

6 april: Adriaan Persons

13 april: Sarah Julia

20 april: Michelle David & The True-tones

27 april: geen uitzending

4 mei: Pete Philly & Perquisite

11 mei: meer info volgt

18 mei: Hiigo

25 mei: Meis

1 juni: de laatste uitzending van dit seizoen, meer info volgt

Ster advertentie
Ster advertentie