Spijkers Met Koppen
BNNVARA

Zaterdag in Spijkers met Koppen

foto: Annemieke van der Togt
  1. Nieuwschevron right
  2. Zaterdag in Spijkers met Koppen

Wil je de uitzending bijwonen? Dat kan! De deuren van het café zijn vanaf 10:00 uur geopend en je hebt geen toegangsbewijs nodig. Wij zenden wekelijks uit vanuit café The Florin in Utrecht.

Zaterdag in Spijkers met Koppen met muziek van Michelle David & The True-tones!

Het nieuwe album van Taylor Swift zit vol met easter eggs; verborgen hints en aanwijzingen. Kink-FM DJ Tim op het Broek duikt voor Spijkers in de geschiedenis van easter eggs in de muziek.

De commerciële huisartsenketen Co-Med levert ondermaatse zorg en staat financieel op omvallen. Huisarts Danka Stuijver maakt zich boos over deze zorgcowboys en roept verzekeraars op tot actie.

Het is de laatste Spijkers-uitzending van de maand, dus zoeken twee dichters traditiegetrouw een gedicht uit bij het nieuws van deze maand. Deze maand in Dichter op de Actualiteit: Yentl van Stokkum en Martin Rombouts.

Omwonenden van een nieuw AZC in Dordrecht krijgen wel een heel bijzondere subsidieregeling aangeboden: ze mogen voor 1000 euro aan hang en sluitwerk installeren in hun huis. Gemeenteraadsleden John van der Net en Abdullah Uysal gaan erover in discussie.

Dat Eric Cantona geweldig kon voetballen wist iedereen wel, maar dat ‘ie ook kan zingen.. Volgende week vrijdag treedt ‘The King’ op in Amsterdam met zijn eigen muziek. Sportjournalist Michel Doodeman zag hem eerder in Londen optreden en vertelt wat we kunnen verwachten.

De gevolgen van een oorlog zijn misschien wel voor niemand zo groot als voor het kind. Journaliste Natascha van Weezel maakte voor War Child en EO een serie over intergenerationeel trauma. Samen met War Child-directeur Ernst Suur schuift ze aan bij Spijkers.

Het leven van de visarend in de Biesbosch leest als een soap. Hij verloor z’n vrouw en z’n huis. Boswachter Harm Blom volgt het leven van de visarend op de voet en vertelt er alles over bij Spijkers.

Tot slot is het cabaret in handen van Ruud Smulders, Kiki Schippers en Aron Elstak. Martijn Koning is er met de column.

Agenda:

27 april: geen uitzending

4 mei: Pete Philly & Perquisite

11 mei: meer info volgt

18 mei: Hiigo

25 mei: Meis

1 juni: de laatste uitzending van dit seizoen, meer info volgt

Ster advertentie
Ster advertentie