Oscar Kocken

Over

Cabaretier bij Spijkers met Koppen

"Tegenspoed is zelden goed."


- Oscar KockenLaten we beginnen met de feiten: mijn naam is Oscar Kocken. 1984 leek me niks, daarom kwam ik ter wereld op de allerallerlaatste dag van 1983. Toen men het in de gaten kreeg barste het vuurwerk los. Ik kreeg geen doopnamen, dit in verband met gebrek aan gedoop. Dit alles gebeurde in Eindhoven. (“Oh leuk, ken je dan die en die uit Eindhoven?” “Nee.”)

Inmiddels woon ik in Utrecht. Vanuit daar schrijf, presenteer, bedenk en verbaas ik (me). Ik richtte de satirische theatershow 'Orde van de Dag op', schreef acht jaar lang columns voor ELLE en presenteer nu elke eerste zondag van de maand in de Stadsschouwburg Utrecht de zzzzzinderende talkshow Zzzzzondag! Dit doe ik samen met de sublieme Patrick Nederkoorn, met wie ik ook regelmatig Volstrekt Onbekende Nederlanders interview in het programma 'Zomaargasten'.

Zo nu en dan mag ik ook congressen dagvoorzitteren. En schrijven voor Spijkers met Koppen (maar vermoedelijk wist u dat al). Dat laatste is één van de eervolste dingen die ik mag doen én één van de engste. Als u zich afvraagt welke stem bij mijn sketches hoort: dat is de stem die in vijf minuten minimaal drie keer van accent wisselt.

Mocht u meer informatie willen, dan vindt u die vermoedelijk op www.oscarkocken.nl 

Oh en de redactie wilde ook graag mijn levensmotto weten. Komt ie: Tegenspoed is zelden goed.

Agenda

    Geen agenda items gevonden