Martijn Hillenius
29 oktober 2015 12:53

Cabaretier bij Spijkers met Koppen


Martijn Hillenius (Leiden, 1981) studeert in 2003 af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Hij speelt na zijn afstuderen o.a. in de theatervoorstellingen “Sneeuwwit” en “De GVR” en loopt stage bij Toneelgroep Amsterdam en Het Nationale Toneel.

In het seizoen 2010-2011 is hij samen met Emiel Sandtke presentator van het kindertelevisieprogramma “Zapplive”. Sinds 2006 werkt Martijn in toenemende mate als scenarist. Onder anderen voor Koppensnellers, Het Klokhuis en Villa Achterwerk. Hij schrijft de korte kindermusicalfilm “Sweet Love” en de korte films “Vingers” (2013) en “Gips” (2015). “Vingers” krijgt een Gouden Kalf nominatie in de categorie Beste Korte Film.In 2014 is Martijn in een hoofdrol te zien in de film “Aanmodderfakker”, die dat jaar drie gouden kalveren wint.

Op dit moment tourt Martijn met zijn solocabaretvoorstelling “De man in bonus” door het land. “De man in bonus” is na “Martijn Hillenius duidt de dingen” en “Nu” zijn derde avondvullende programma. Martijn maakt samen met Jeroen Woe, Niels van der Laan, Henry van Loon en Steef Hupkes deel uit van zanggroep Stanley en de Menzo’s.
Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties