Hans Sibbel / Lebbis
article

29 oktober 2015 12:53

Columnist bij Spijkers met Koppen


Hans Sibbel (1958) is een cabaretier, die in 1989 met Dolf Jansen het VARA Leids Cabaret Festival wint. Als duo Lebbis & Jansen maakt hij jarenlang Oudejaarsconferences en televisieprogramma's. Daarnaast is hij o.a. redactielid geweest bij de televisieprogramma’s Dit was het nieuws en Kopspijkers en maakt hij samen met Peter Heerschop het televisie programma 127 wensen.

Sinds 1993 is Hans lid van Comedytrain, de groep van stand-uppers in Comedyclub Toomler.

Vanaf het jaar 2000 maakt Hans onder de naam Lebbis solotheatervoorstellingen. Als solist heeft Lebbis inmiddels furore gemaakt met zijn programma's Kingsize, Zwart, Vuur, Het Kwaad, Hoe laat begint het Schieten?, BRANDING, Het grijze gebied en De Paardenpoetser.

Voor zijn voorstelling BRANDING wint hij in 2011 De Poelifinario, de cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. De jury: “"Kenmerkend is zijn snelheid, zijn grapdichtheid, maar ook de manier waarop hij zijn persoonlijke ervaringen weet te koppelen aan de actualiteit. Een theatermaker die zichzelf en de tijdgeest genadeloos fileert."

Naast zijn theatervoorstellingen speelt Hans in 2002, in samenwerking met zijn vaste regisseur Koos Terpstra en het Noord Nederlands Toneel, in de productie Lenny, gebaseerd op het leven van de Amerikaanse zeer controversiële comedian Lenny Bruce. In 2003 brengt hij het boekje: Het groot Lebbis Citaten Boek uit. In 2004 komt het boek W2P uit.
Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie1 Reacties

Geschreven door:   Tom Loman 12 maart 2018 - 20:58 uur

Is de colmn van afgelopen zatyerdag terug te lezen/horen???