Podcast - Co Live!
Wat er op de podia in Nederland gebeurt hoor je bij Co Live! Het programma met nieuwe live opnames, pareltjes uit de omroeparchieven en interview met musici over recente projecten.

Afleveringen

Co Live! Zomer: Mathias Eick Quintet / The Preacher Men

Deze zomer hoor je heel veel livemuziek in Co Live! Co de Kloet neemt je mee op reis door Europa met concerten van de European Broadcasting Union. En in het tweede uur draait hij zijn favoriete live albums in de "Co Live Life Favorites". In deze aflevering muziek van het Mathias Eick Quintet en van het Nederlandse trio The Preacher Men.

Co Live! Zomer: Carla Bley Trio / Lou Reed

Deze zomer hoor je heel veel livemuziek in Co Live! Co de Kloet neemt je mee op reis door Europa met concerten van de European Broadcasting Union. En in het tweede uur draait hij zijn favoriete live albums in de "Co Live Life Favorites". In deze aflevering muziek van het Carla Bley Trio en Lou Reed.

Co Live! Zomer: Avishai Cohen Trio / Billy Cobham & George Duke

Deze zomer hoor je heel veel livemuziek in Co Live! Co de Kloet neemt je mee op reis door Europa met concerten van de European Broadcasting Union. En in het tweede uur draait hij zijn favoriete live albums in de "Co Live Life Favorites". In deze aflevering muziek van het Avishai Cohen Trio, en van Billy Cobham en George Duke.

Co Live! Zomer: Benny Golson Quartet / Miles Davis

Deze zomer hoor je heel veel livemuziek in Co Live! Co de Kloet neemt je mee op reis door Europa met concerten van de European Broadcasting Union. En in het tweede uur draait hij zijn favoriete live albums in de "Co Live Life Favorites". In deze aflevering muziek van het Benny Golson Quartet en Miles Davis.

Co Live! Legendary NSJ shows

Tijdens dit North Sea Jazz weekend blikt Co terug met een aantal legendarisch opnamen van het festival.

Co Live! met Roy Potijk over Otis x Brebl

Dit weekend in Co Live aandacht voor festivals die wel doorgaan dit jaar. Co praat in dit kader met Roy Potijk van het Nijmeegse festival Otis Park dat dit jaar in een nieuwe vorm zal plaatsvinden. Ook blikken we vooruit op volgend weekend: North Sea Jazz. En natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Michelle Wilderom over North Sea Round Town

Dit weekend in Co Live aandacht voor festivals die wel doorgaan dit jaar. Co praat in dit kader met Michelle Wilderom van North Sea Round Town dat sinds een week in volle gang is. Ook blikken we vooruit op een kleinere versie van het North Sea Jazz Festival. Volgend weekend in Rotterdam. En natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Guus Janssen

In deze aflevering praat Co met componist en pianist Guus Janssen over zijn nieuwe album Organ. Daarnaast een terugblik op InJazz 2021. En natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! InJazz 2021

Deze aflevering van Co Live! staat geheel in het teken van InJazz 2021. Met optredens van onder andere Kruidkoek, het Idema/Serierse Quartet, het Aviv Noam Quartet en Tijn Wybenga's AMOK. 

Co Live! met K.O. Brass

In deze aflevering praat Co met Robert-Jan Looysen en Kobi Arditi van K.O. Brass over hun nieuwe album Keyo. Ook blikken we vooruit op InJazz dat komende week zal plaatsvinden.  En natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Vondelier

In deze aflevering praat Co met bassist William Barrett en zangeres Laura Dooge van de gloednieuwe band Vondelier over hun debuutalbum dat gisteren is verschenen. Daarnaast live opnames van saxofonist Phil Woods. En natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Floris Kappeyne

In deze aflevering praat Co met pianist Floris Kappeyne over zijn nieuwe soloplaat 'Half of What I Say Is Meaningless'. Daarnaast live opnames van InJazz en natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Tijn Wybenga

In deze aflevering praat Co met componist en bandleider Tijn Wybenga over zijn nieuwe album Brainteaser. En ook live muziek van Chick Corea in deze uitzending. Hij zou vandaag 80 jaar zijn geworden. Verder natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Bonsai Panda

In deze aflevering praat Co met Louk Boudesteijn en Jelle Roozenburg van Bonsai Panda over hun nieuwe project Adem. Daarnaast hoor je live opnames van Stan Getz op North Sea Jazz 1989. Verder natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Deborah Slijkhuis

In deze aflevering praat Co met bassiste en componiste Deborah Slijkhuis over haar debuutalbum Phrases of Freedom. Daarnaast hoor je live opnames van Misha Mengelberg en Piet Noordijk. Verder natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Ben van den Dungen

In deze aflevering praat Co met saxofonist Ben van den Dungen over het Nationaal Podium Plan. En dit hele weekend hoor je live opnames van Mondriaan Jazz bij Co Live. Verder natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Hiske Oosterwijk

In deze aflevering praat Co met zangeres Hiske Oosterwijk over haar bijzondere nieuwe plaat Wurden. En dit hele weekend hoor je live opnames van Mondriaan Jazz bij Co Live. Verder natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Kika Sprangers en Martin Fondse

Ik ga praten met Kika Sprangers en Martin Fondse over hun nieuwe album Lumen dat volgende week zal verchijnen. Daarnaast natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Ian Cleaver en Gideon Tazelaar

In deze aflevering praat Co met met trompettist Ian Cleaver en saxofonist Gideon Tazelaar over het eerste album dat ze gezamelijk maakten: Volume 1. Verder natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Jan van Duikeren, Jaco Benckhuijsen en Joost Lijbaart

In deze aflevering praat Co met trompettist Jan van Duikeren over zijn nieuwe album Short Stories. Ook praat hij met Jaco Benckhuijsen en Joost Lijbaart over het nieuwe album Man In Het Wild. En natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Lucas van Merwijk

In deze aflevering praat Co met slagwerker Lucas van Merwijk over zijn rol als artistiek directeur van het Dias Latinos Festival in Amersfoort. En het tweede uur staat in het teken van een jarige Brian Eno.

Co Live! met Marieke Koopman

In deze aflevering praat Co met zangeres Marieke Koopman over haar nieuwe album 'Chapter One'. Verder is er nieuws over een nieuw tweedaags streaming festival in het Bimhuis. En natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Lucas Santana

In deze aflevering praat Co met saxofonist Lucas Santana over zijn debuutalbum 'Reflections'. Verder hoor je live opnames van Joe Bonamassa. En natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Kees van Schijndel

In deze aflevering praat Co met bassist Kees van Schijndel over zijn nieuwe EP 'Unknown Space'. Verder hoor je nieuw verschenen live opnames van drummer Steve Gadd. En natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! Wij Zijn Jazz

Deze aflevering van Co Live! staat volledig in het teken van de lancering van het initiatief 'Wij Zijn Jazz'. Co praat met twee aanjagers John Weijers en Berenice van Leer, en met betrokken muzikanten.

Co Live! met Adrián Moncada en Knimes

In deze aflevering praat Co met pianist Adrian Moncada over zijn debuutalbum Inhabitable Imagination. Ook praat hij met drummer, componist en producer Knimes over zijn nieuwe album Adventures in Improvised Music. Verder hoor je live opnames van Ella Fitzgerald. En natuurlijk weer vinyl.

Co Live! met Christian Pabst en Jop Verberne

In deze aflevering praat Co met pianist Christian Pabst over zijn nieuwe album Balbec. Ook praat hij met Jop Verberne van United Independent Music Agencies over de 'Groene Rider', een nieuw initiatief om het touren duurzamer te maken. Verder hoor je live opnames van saxofonist Johnny Griffin. En natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Michel Banabila

In deze aflevering praat Co met componist en geluidskunstenaar Michel Banabila over zijn nieuwe album Wah-Wah Whispers.
Ook hoor je net verschenen live opnames van Sarah Vaughan. En natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Teus Nobel en Roeland Jacobs

In deze aflevering praat Co met trompettist Teus Nobel en producer Roeland Jacobs. Nadat ze een Edison wonnen voor het album Saudade, sloegen ze de handen opnieuw ineen, en het resultaat is het album Tanto Amor. In deze uitzending ook nieuws over de Music Meeting. En natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Erik Voermans

In deze aflevering praat Co met componist en redacteur Erik Voermans. Ook hoor je live opnames van Miles Davis en John Coltrane in het Amsterdamse Concertgebouw. En natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Egbert Derix

In deze aflevering praat Co met pianist Egbert Derix over maarliefst twee nieuwe releases van hem. Ook is er nieuws over het festival Jazz in Duketown. En natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met het Doppler Trio

Ik deze aflevering praat Co met pianist Daniel van der Duim en bassist Floris-Jan van den Berg van het Doppler Trio over hun nieuwe album Archean. Ook hoor je live opnames van Muddy Waters op North Sea Jazz 1977. En natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Irene Reig

In deze aflevering praat Co met saxofoniste Irene Reig over haar nieuwe album Mira. Ook blikken we terug op de Cuban Jam van het Metropole Orkest. En natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Oene van Geel

In deze aflevering praat Co met violist Oene van Geel over zijn nieuwe album Electric Encounters. Ook nieuws over Rockit Festival en North Sea Jazz. En natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Mudita

In deze aflevering praat Co met trompettist Koen Smits van de formatie Mudita. Ze maakten een prachtig nieuw album over natuurgebieden in Nederland. Ook hoor je live opnames van Sarah Vaughan en van Pharoah Sanders in deze uitzending. En natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Willem Romers

In deze aflevering praat Co met drummer Willem Romers over zijn nieuwe EP 'In Contrast'. Ook draait hij live opnames van R+R=NOW. En natuurlijk veel nieuwe muziek en vinyl!

Co Live! met Tristan

In deze aflevering praat Co met Coen Molenaar en Jaycilee Teterissa van de band Tristan over hun nieuwe album What Could Possibly Go Wrong. Ook blikt hij terug op de Dutch Brazil Jam van het Metropole Orkest. En natuurlijk veel nieuwe muziek en vinyl!

Co Live! met Han Bennink

In deze aflevering praat Co met drummer Han Bennink over het nieuwe album van het ICP Septet. Ook draait hij live opnames van een jarige Quincy Jones. En natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Anton Goudsmit

In deze aflevering praat Co met gitarist Anton Goudsmit over zijn nieuwe album Ton Petit. Ook draait hij live opnames van InJazz 2020. En natuurlijk weer veel nieuwe muziek en vinyl.

Co Live! met Rik van den Bergh

In deze aflevering praat Co met bariton saxofonist Rik van den Bergh over zijn nieuwe album Is That So? Daarnaast blikken we terug op de Dutch Soul Jam, en Co draait uiteraard weer vinyl!

Co Live! met Sam Newbould

In deze aflevering praat Co met saxofonist Sam Newbould over zijn nieuwe plaat Bogus Notus. Daarnaast live opnames van Chris Barber en natuurlijk vinyl!

Co Live! met Jaco Benckhuijsen

In deze aflevering praat Co met muzikant en avonturier Jaco Benckhuijsen over zijn nieuwe album 'Man in het Wild'. En het tweede uur staat volledig in het teken van Gary Lucas.

Co Live! met Gijs Levelt

In deze aflevering praat Co met trompettist Gijs Levelt over zijn solo album 'Spoken'. Ook draait hij live opnames van Dexter Gordon en natuurlijk vinyl!

Co Live! met Tobias Klein

In deze aflevering praat Co met saxofonist en basklarinettist Tobias Klein over twee nieuwe albums die hij maakte. Verder muziek van onder andere John Engels, Michiel Borstlap en Anton Goudsmit. En het tweede uur staat in het teken van 'Het Hiernamaals', een werk dat Tom Trapp componeerde voor het Metropole Orkest.

Co Live! met Tijn Wybenga

In deze aflevering praat Co met componist en dirigent Tijn Wybenga over zijn aankomende album 'Brainteaser'. Daarnaast muziek van onder andere Ben van Gelder, Joost Lijbaart en Yuri Honing. En natuurlijk vinyl!

Co Live! met Boost! Trio

In deze aflevering praat Co met Rob Mostert en Jerome Hol. Samen met drummer Erik Kooger zijn ze een nieuw supertrio begonnen: Boost! Daarnaast muziek in het teken van Valentijn en vinyl van King Crimson.

Co Live! met Frans van Deursen

In deze aflevering praat Co met Frans van Deursen over zijn album 'Motel Coyote'. Verder muziek van onder andere Shai Maestro, José James en Eric Ineke. En natuurlijk weer vinyl.

Co Live! met Frank Jochemsen

In deze aflevering praat Co met Frank Jochemsen over de nieuwe uitgave van het Nederlands Jazz Archief rondom Ann Burton. Daarnaast veel nieuwe muziek en natuurlijk vinyl!

Co Live! met Lex Jasper

In deze aflevering praat Co met pianist Lex Jasper over zijn nieuwe album 'Lexposure'. Daarnaast veel nieuwe muziek en natuurlijk vinyl!

Co Live! met Monica Akihary

In deze aflevering praat Co met Monica Akihary over het nieuwe album 'Storyteller' van Boi Akih. Daarnaast muziek van Gideon Tazelaar, Jose James en Monty Alexander. En natuurlijk veel vinyl!

Co Live! met Martin & Garp

In deze uitzending praat Co met het nieuwe Nederlandse duo Martin & Garp over hun debuutalbum 'Sentimental Fools'. Ook draait Co muziek van onder andere Alfa Mist, Bill Evans, Paradox Jazz Orchestra en Jesse van Ruller. En natuurlijk veel vinyl!

Co Live!

In deze aflevering praat Co met Tom Trapp over zijn nieuwe album The Cowboy. Daarnaast muziek van het Metropole Orkest en natuurlijk vinyl!

Co Live!

In deze aflevering praat Co met saxofonist en componist Bo van de Graaf over zijn nieuwe album Cycle. Daarnaast livemuziek van Hugh Masekela en natuurlijk vinyl!

Co Live!

In deze aflevering praat Co met Hendrik Jan van Rijswijk over de nieuwe muziek die hij heeft gemaakt onder de naam QuiQue. Daarnaast livemuziek van George Duke, en natuurlijk vinyl!

Co Live!

In deze aflevering praat Co met saxofonist Aviv Noam over zijn debuutalbum his Is In Everything We Do. Daarnaast muziek van Son Swagga, Archie Shepp en Benny Goodman. En natuurlijk veel vinyl.

Co Live!

Vandaag is het vijf jaar geleden dat David Bowie overleed. Co praat met saxofonist en Bowie kenner Yuri Honing over zijn muziek en nalatenschap. Daarnaast veel nieuwe muziek en natuurlijk vinyl!

Co Live!

In deze uitzending praat Co met producer Gert-Jan Blom over de nieuwe driedubbel LP 'Then and Now' van het Metropole Orkest en Ack van Rooyen. Daarnaast weer veel nieuwe muziek en natuurlijk vinyl!

Co Live! terugblik 2020

Dit weekend blikt Co terug op het bizarre jaar 2020. Een jaar waarin ondanks alle beperkingen toch heel veel mooie muziek is gemaakt.

Co Live! terugblik 2020

Dit weekend blikt Co terug op het bizarre jaar 2020. Een jaar waarin ondanks alle beperkingen toch heel veel mooie muziek is gemaakt.

Co Live! Vinyl Special

In deze aflevering draait Co uitsluitend muziek van vinyl.

Co Live! Kerstmix DJ Oscar

Op deze Tweede Kerstdag draait Co de Kloet kerstmuziek waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. Geselecteerd door DE kerst-dj van Nederland: Oscar Smit.

Co Live!

In deze aflevering deelt Co een aantal kijk- en luistertips met je om de lockdown en kerstvakantie door te komen. Daarnaast veel nieuwe muziek en uiteraard vinyl!

Co Live!

In deze aflevering deelt Co een aantal kijk- en luistertips met je om de lockdown en kerstvakantie door te komen. Daarnaast veel nieuwe muziek en uiteraard vinyl!

Co Live!

In deze aflevering blikt Co vooruit op de uitreiking van de Buma Boy Edgar Prijs aan Ack van Rooyen. Hij spreekt onder andere een van zijn leerlingen; Jarmo Hoogendijk. Daarnaast ook live opnames van Dexter Gordon, veel vinyl, en een antwoord op de vraag... wie zit er achter de 'Flappie' cover van Todd Rundgren?

Co Live!

In deze aflevering praat Co met trompettist Eric Vloeimans over het winnen van de Edison oeuvreprijs. Daarnaast draait hij live opnames van Dexter Gordon en natuurlijk veel vinyl.

Co Live! Spotlight: Ben van den Dungen

Een nieuwe aflevering van Co Live! Spotlight. Deze keer is saxofonist Ben van den Dungen te gast.

Co Live! Edison Special

In deze aflevering muziek van alle kersverse winnaars van de Edisons.

Co Live!

In deze aflevering praat Co met gitarist Gijs Idema en vocaliste Anna Serierse over hun nieuwe album 'Motus'. Ook blikken we terug op Mondriaan Jazz en is er natuurlijk veel vinyl te horen.

Co Live!

In deze uitzending praat Co met Frank Jochemsen over een nieuwe uitgave van het Nederlands Jazz Archief: Rollins in Holland. Verder een terugblik op Mondriaan Jazz en uiteraard veel vinyl.

Co Live! Spotlight: Pascal Plantinga

Een nieuwe aflevering van Co Live! Spotlight. Deze keer is Pascal Plantinga te gast.

Co Live!

In deze uitzending praat Co met Martijn Verlinden over het bijzondere nieuwe album 'The Haque Songbook Exchange'. Ook aandacht voor Keep an Eye 'The Records, een terugblik op Mondriaan Jazz en uiteraard veel vinyl.

Co Live!

In deze aflevering praat Co met Stormvogel over Amersfoort Jazz. En hij spreekt bassist Julia Kooreman over haar project Namer, waarme ze onlangs het album 'Real' uitbracht. Daarnaast veel vinyl en een vooruitblik op de nieuwe NTR serie New Generation.

Co Live! Spotlight: Raphaël Hermans

In deze aflevering van Spotlight is beeldend kunstenaar Raphaël Hermans te gast.

Co Live!

In deze aflevering praat Co met zangeres Isla van Hout over haar nieuwe album 'Bring It On'. Daarnaast nieuws over de Edisons en Mondriaan Jazz en natuurlijk veel vinyl.

Co Live!

In deze aflevering praat Co met saxofonist Yuri Honing over de nieuwe plaat die hij maakte met pianist Wolfert Brederode: 'Avalon Songs'. Daarnaast live opnames van Lou Donaldson en weer veel vinyl.

Co Live! Halloween

Deze aflevering staat volledig in het teken van Halloween. Co de Kloet haalt de meest spooky nummers tevoorschijn voor een avondje griezelen.

Co Live!

In deze aflevering praat Co met saxofonist Tom van der Zaal over zijn debuutalbum 'Time Will Tell', waarop hij samenwerkt met gitarist Peter Bernstein. Verder in deze aflevering mooie live opnames van Jimmy Heath en natuurlijk veel vinyl.

Co Live!

In deze aflevering praat Co met trombonist Ilja Reijngoud over zijn nieuwe album 'Home'. Ook spreekt hij Steven Kamperman van HOT (Het Orgel Trio) over de nieuwe plaat 'Reflections of Duke'. Verder veel vinyl en mooie klassiekers van Miles Davis en John Coltrane.

Co Live!

In deze aflevering praat Co met pianist Daan Sanders over de twee platen die hij in een maand tijd uitbracht. Ook spreekt hij Hammond gigant Carlo de Wijs over zijn nieuwe plaat 'New Hammond Sound Project'.

Co Live!

In deze aflevering praat Co met gitarist Jelle Roozenburg en trombonist Louk Boudesteijn over hun nieuwe project Bonsai Panda. Verder aandacht voor de nominaties van de Edison Jazzism Publieksprijs, en veel vinyl.

Co Live! Spotlight Gary Lucas

In Spotlight ontvangt Co de Kloet prominente gasten uit de muziekwereld. Aan de hand van hun favoriete muziek gaan ze twee uur lang in gesprek. Er komt van alles aan bod, maar de muziek is altijd leidend. In deze aflevering is de Amerikaanse gitarist Gary Lucas te gast.

Co Live!

In deze aflevering praat Co de Kloet met saxofonist Jasper Blom over de tour die hij gaat maken in het kader van de Buma Boy Edgar Prijs. En hij spreekt violist Oene van Geel over zijn nieuwe album. Daarnaast muziek van Miles Davis, Thelonious Monk, ICP Orchestra en meer.

Co Live! vanuit Nick Vollebregt

Co de Kloet strijkt weer neer in Nick Vollebregt in Laren. Met live muziek van Marti Mitjavila, Blue Sand en Marta Arpini. Ook praat Co met Juan Martinez van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw over het nieuwe album 'The Jazz Influencers'.

Co Live!

Wat er op de podia in Nederland gebeurt hoor je bij Co Live! Het programma met nieuwe live opnames, pareltjes uit de omroeparchieven en interviews met musici over recente projecten. In deze aflevering praat Co de Kloet onder andere met Dweezil Zappa over de oprichting van zijn nieuwe platform 'Reward Music'.

Co Live! Blindfold Test George Duke

In deze aflevering blikken we terug op een klassieker: een Blindfold Test met niemand minder dan George Duke.

Co Live!

Wat er op de podia in Nederland gebeurt hoor je bij Co Live! Het programma met nieuwe live opnames, pareltjes uit de omroeparchieven en interviews met musici over recente projecten. In deze aflevering praat Co de Kloet met drummer Sun-Mi Hong over haar nieuwe album en aankomende tour.

Co Live!

In deze aflevering draait Co de Kloet veel nieuw vinyl, en staat hij stil bij de sterfdag van Ben Webster met een bijzonder optreden uit 1973.

Co Live!

In deze aflevering praat Co de Kloet met drummer Joost Lijbaart over zijn solo album 'Free'. Hij draait live opnames van InJazz 2020 en de Vinyl Code is terug van weggeweest.

Co Live!

In deze aflevering spreekt Co de Kloet met Laura Fygi over haar nieuwe album 'Laura Goes East'. Hij draait live opnames van InJazz 2020 en de Vinyl Code is terug van weggeweest.

Co Live!

In deze aflevering spreekt Co de Kloet met Margriet Sjoerdsma en met Rogier Telderman. Hij draait live opnames van InJazz 2020 en de Vinyl Code is terug van weggeweest.

Co Live! vanuit Nick Vollebregt

Co start weer met een nieuw seizoen vanuit Nick Vollebregt in Laren. Met live muziek van Bruut! & Anton Goudsmit, Eric Vaarzon Morel en Das Sound Kollektiv. Ook praat Co met Mijke van Wijk over festival Jazz en de Walvis.

Co Live! Best of Nick Vollebregt

Aan de start van een nieuw seizoen trapt Co af met een terugblik op het afgelopen seizoen in Nick Vollebregt. Je hoort een compilatie van de mooiste live opnames uit het programma.

Co Live! Metropole Orkest maand

De hele maand augustus staat Co Live! in het teken van het Metropole Orkest. Co de Kloet duikt de archieven in om je een hele maand hoogtepunten van het orkest voor te schotelen. In deze aflevering hoor je de concerten met Lee Konitz en de Yellowjackets.

Co Live! Metropole Orkest maand

De hele maand augustus staat Co Live! in het teken van het Metropole Orkest. Co de Kloet duikt de archieven in om je een hele maand hoogtepunten van het orkest voor te schotelen. In deze aflevering hoor je de concerten met Cory Wong en Jameszoo.

Co Live! Metropole Orkest maand

De hele maand augustus staat Co Live! in het teken van het Metropole Orkest. Co de Kloet duikt de archieven in om je een hele maand hoogtepunten van het orkest voor te schotelen. In deze aflevering hoor je de concerten met Gary Lucas en met Gregory Porter.

Co Live! Metropole Orkest maand

De hele maand augustus staat Co Live! in het teken van het Metropole Orkest. Co de Kloet duikt de archieven in om je een hele maand hoogtepunten van het orkest voor te schotelen. In deze aflevering hoor je de concerten met Reinier Baas & Ben van Gelder, en met Mike Bodde.

Co Live! Metropole Orkest maand

De hele maand augustus staat Co Live! in het teken van het Metropole Orkest. Co de Kloet duikt de archieven in om je een hele maand hoogtepunten van het orkest voor te schotelen. In deze aflevering hoor je een twee uur durend concert met George Duke.

Co Live! Metropole Orkest maand

De hele maand augustus staat Co Live! in het teken van het Metropole Orkest. Co de Kloet duikt de archieven in om je een hele maand hoogtepunten van het orkest voor te schotelen. In deze aflevering hoor je concerten met Chaka Khan en met Gregory Porter, Anthony Hamilton en Gretchen Parlato.

Co Live! Metropole Orkest maand

De hele maand augustus staat Co Live! in het teken van het Metropole Orkest. Co de Kloet duikt de archieven in om je een hele maand hoogtepunten van het orkest voor te schotelen. In deze aflevering hoor je concerten met Robert Glasper en met Herbie Hancock.

Co Live! Metropole Orkest maand

De hele maand augustus staat Co Live! in het teken van het Metropole Orkest. Co de Kloet duikt de archieven in om je een hele maand hoogtepunten van het orkest voor te schotelen. In deze aflevering hoor je concerten met Al Jarreau, Kurt Elling & Jon Hendricks, en met Terry Bozzio.

Co Live! Metropole Orkest maand

De hele maand augustus staat Co Live! in het teken van het Metropole Orkest. Co de Kloet duikt de archieven in om je een hele maand hoogtepunten van het orkest voor te schotelen. In deze aflevering hoor je twee concerten samen met Todd Rundgren.

Co Live! Metropole Orkest maand

De hele maand augustus staat Co Live! in het teken van het Metropole Orkest. Co de Kloet duikt de archieven in om je een hele maand hoogtepunten van het orkest voor te schotelen. In deze aflevering hoor je concerten met Snarky Puppy en Laura Mvula.

Co Live! North Sea Jazz Classics

De komende weken selecteert Co een aantal bijzondere North Sea Jazz-concerten uit de archieven. Deze week de concerten van het George Duke Trio met Chaka Khan op NSJ 2009, en Abdullah Ibrahim op NSJ 2008.

Co Live! Spotlight: Dweezil Zappa

Twee keer per maand ontvangt Co de Kloet prominente gasten in de studio. Aan de hand van hun favoriete muziek gaan ze twee uur lang in gesprek. In deze speciale zomereditie van Spotlight is Dweezil Zappa te gast.

Co Live! North Sea Jazz Classics

De hele maand juli selecteert Co een aantal bijzondere North Sea Jazz-concerten uit de archieven. Deze week de concerten van BB King op NSJ 2009 en Muddy Waters op NSJ 1977.

Co Live! Burton Greene

Co de Kloet zoekt op zijn zolder naar bijzondere opnames uit het archief. Met in deze aflevering onder andere live opnames van Burton Greene.

Co Live! North Sea Jazz Classics

De komende weken selecteert Co een aantal bijzondere North Sea Jazz-concerten uit de archieven. Deze week de concerten van Metropole Orkest & Friends met hun concert van dit jaar, en het optreden van Lionel Hampton op NSJ 1994.

Co Live! North Sea Jazz Classics

De komende weken selecteert Co een aantal bijzondere North Sea Jazz-concerten uit de archieven. Deze week de concerten van Miles Davis tijdens NSJ 1985 en Ray Charles tijdens NSJ 1997.

Co Live! Free Music on Independence Day

Co de Kloet selecteert een aantal van zijn favoriete 'Freedom'-plaatjes. Wel zo toepasselijk op 4 juli, de dag dat ze in de Verenigde Staten de onafhankelijkheid vieren.

Co Live! InJazz 2020

Co Live! staat dit weekend geheel in het teken van InJazz 2020. Met in deze uitzending muziek van Simio, Kika Sprangers, Xavi Torres, Eran Har Even, Bonsai Panda, en meer!

Co Live! InJazz 2020

Co Live! staat dit weekend geheel in het teken van InJazz 2020. Met in deze uitzending een interview met Buma Boy Edgar Prijs winnaar Ack van Rooyen. En muziek van de Redbourg Group, het Jan Geijtenbeek Trio en Smandem.

Co op Zolder! #14

Deze aflevering van Co op Zolder staat volledig in het teken van bluesgitarist John Lee Hooker. Met een concert van hem op North Sea Jazz 1988 en heel veel bijzonder vinyl.

Co Live! De Toestand in de Jazzwereld #14

In deze uitzending veel aandacht voor InJazz, dat op 25 en 26 juni volledig online zal plaatsvinden. Verder veel nieuwe muziek van onder andere Jeroen van Vliet, EAST, Marutyri, Simio, Odelion en de Valvetronic Brassband.

Co op Zolder! #13

Co struint zijn zolder af op zoek naar bijzondere archiefopnames. In deze aflevering een concert van Kurt Elling op North Sea Jazz 2012, en veel muziek van vinyl.

Co Live! De Toestand in de Jazzwereld #13

Co praat in deze aflevering met pianist Brad Mehldau over zijn album 'April 2020' dat gisteren zonder aankondiging verscheen. Ook spreekt hij Sanne Rambags over haar nieuwe label 'Sonna Records', en Mike Bindraban over hoe het nu gaat met de petitie Liefde Voor Muziek. Verder spreekt Co met Ed Wubbe en Michiel Borstlap over het wegvallen van subsidie voor Scapino Ballet. In deze uitzending ook muziek van de Valvetronic Brassband, Bonsai Panda en de Red Light Jazz Society.

Co op Zolder! #12

Co zoekt op zolder bijzondere muziek uit het archief op!

Co Live! Steve Vai's Birthday Bash

Gitarist Steve Vai viert zijn 60e verjaardag en daar moet Co de Kloet wel bij stilstaan. Een uur lang draait hij allerlei bijzondere stukken uit het oeuvre van Vai.

Co op Zolder! #11

Co ruimt zijn zolder op en draait bijzondere opnames uit zijn archief.

De Toestand in de Jazzwereld #11

Co bespreekt de toestand in de jazzwereld in deze bijzondere tijd. Met muziek van o.a. Sanne Huijbregts, Hans Dulfer, Simio, Red Light Jazz Society, The Preacher Men en meer!

Co op Zolder! #10

Co zoekt op zolder bijzondere muziek uit het archief op! Deze keer staat alles in het teken van de grote pianist Duke Ellington.

De Toestand in de Jazzwereld #10 met Mike Bindraban

Co bespreekt de toestand in de jazzwereld in deze bijzondere tijd. En daar was deze week weer veel te beleven! Het initiatief Liefde Voor Muziek Nu werd woensdag gelanceerd, om aandacht te vragen voor het belang en de zorgelijke situatie van de live muziek sector in Nederland. Co spreekt uitgebreid met Mike Bindraban, een van de initiatiefnemers van Liefde Voor Muziek Nu.

Co op Zolder! #9

Co zoekt op zolder bijzondere muziek uit het archief op! Deze keer staat de uitzending in het teken van Johnny Guitar Watson met o.a. opnames van zijn concert op North Sea Jazz uit 1993.

De Toestand in de Jazzwereld #9

Co bespreekt de toestand in de jazzwereld in deze bijzondere tijd. Met muziek van o.a. Sanne Huijbregts, Odelion, Lo van Gorp, Eran Har Even en Xavi Torres en nieuws over InJazz en Amersfoort Jazz.

Co op Zolder! #8

Co zoekt op zolder bijzondere muziek uit het archief op! Deze keer o.a. een eerbetoon aan drummer John Engels, vanwege zijn 85e verjaardag, muziek van het VARA Dans Orkest en meer!

De Toestand in de Jazzwereld #8

Co bespreekt de toestand in de jazzwereld in deze bijzondere tijd. Met muziek van o.a. Amsterdam Funk Orchestra, Vojak, Sun-Mi Hong, Kenturah's Kitchen en Redbourg Group.

Co op Zolder! #7

Co de Kloet zoekt op zijn zolder naar bijzondere opnames uit het archief. Met in deze aflevering een eerbetoon aan de onlangs overleden afrobeat drummer Tony Allen. Hij speelde twee concerten tijdens de Music Meeting 2010: een concert met Jimi Tenor, en als onderdeel van de African Tribute to James Brown. Co laat je beide concerten horen.

De Toestand in de Jazzwereld #7

Co bespreekt de toestand in de jazzwereld in deze bijzondere tijd. Met in deze aflevering muziek van Ben van Gelder, Michelle David, Maria Mendes, Tristan Schmidt, Naked Ears en meer!

Co op Zolder! #6

Co de Kloet zoekt op zijn zolder naar bijzondere opnames uit het archief. Met in deze aflevering een twee uur durend concert van Khaled in het Concertgebouw Amsterdam.

De Toestand in de Jazzwereld #6

Co bespreekt de toestand in de jazzwereld in deze bijzondere tijd. Met in deze aflevering muziek van The Ex, Efraim Trujillo, Fleurine, Teis Semey, Robert Koemans & Kika Sprangers, Kruidkoek en meer!

Co op Zolder! #5

Co zoekt op zolder bijzondere muziek uit het archief op! ?Met in deze aflevering onder andere een concert van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw met Lee Konitz in het Bimhuis in 2009.

De Toestand in de Jazzwereld #5

Co bespreekt de toestand in de jazzwereld in deze bijzondere tijd. Met muziek van Gregory Porter, Lee Konitz, Redbourg Group, Maarten Hogenhuis, Jeroen van Vliet en meer!

Co op Zolder! #4

Co zoekt op zolder bijzondere muziek uit het archief op! ?Met opnames van Bobby Womack op North Sea Jazz 2013. En ter ere van Herbie Hancock's 80e verjaardag ook een deel van het concert van Hancock, Wayne Shorter en Marcus Miller op North Sea Jazz 2011.

De Toestand in de Jazzwereld #4

Co bespreekt de toestand in de jazzwereld in deze bijzondere tijd. Met muziek van Sun-Mi Hong, Michiel Borstlap, Kenturah's Kitchen, het Paradox Jazz Orchestra en meer!

Co op Zolder! #3

Ook Co de Kloet werkt deze week thuis. Een goed moment om de zolder op te ruimen. In deze aflevering draait hij bijzondere opnames uit zijn persoonlijke archief.

Een ode aan Bill Withers

In deze aflevering laat Co je twee concerten horen ter ere van de onlangs overleden Bill Withers. Je hoort Bill Withers zelf, live in Carnegie Hall in 1972. En daarna hoor je het concert dat Jose James gaf samen met het Noordpool Orkest op North Sea Jazz 2019.

Co op Zolder! #2

Ook Co de Kloet werkt deze week thuis. Een goed moment om de zolder op te ruimen. In deze aflevering draait hij bijzondere opnames uit zijn persoonlijke archief, waaronder het concert van Manu Dibango en het Metropole Orkest op Dunya Festival 2003.

De Toestand in de Jazzwereld #2

In deze aflevering bespreekt Co de Kloet de huidige ontwikkelingen rond de coronacrisis in de jazzwereld. Wat gebeurt er met de festivals? Welke mooie initiatieven ontstaan er onder muzikanten? Ook draait Co veel nieuwe muziek.

Co op Zolder!

Ook Co de Kloet werkt deze week thuis. Een goed moment om de zolder op te ruimen. In deze aflevering draait hij bijzondere opnames uit zijn persoonlijke archief.

De Toestand in de Jazzwereld

In deze aflevering bespreekt Co de Kloet de huidige ontwikkelingen rond de coronacrisis in de jazzwereld. Wat gebeurt er met de festivals? Welke mooie initiatieven ontstaan er onder muzikanten? Ook draait Co veel nieuwe muziek.

Yuri Honing

Na het succes van zijn vorige alvum Goldbrun is saxofonist Yuri Honing nu terug met Bluebeard. Wederom opgenomen met zijn akoestische kwartet met Wolfert Brederode, Gulli Gudmundsson en Joost Lijbaart in de gelederen. Honing wijdde zijn nieuwe album aan de gruwelijke erfenis van Blauwbaard, hoofdfiguur van het gelijknamige Franse sprookje uit de 17e eeuw. De hertog met de zeven echtgenotes staat symbool voor meer historische Europese figuren. Picasso bijvoorbeeld, die vrouwen veroverde en liefhad, maar hen daarna ook vernietigde; al deze fases inspireerden zijn kunst. Een sonnet van de eerste vrouwelijke Pulizer Prize-winnaar, Edna Millay, een variatie op het sprookje, vormt de basis van het album Bluebeard.

Een ode aan Aad Bos

In deze aflevering brengt Co de Kloet een muzikale ode aan de onlangs overleden Aad Bos.

Spotlight: Abdelkader Benali

Twee keer per maand ontvangt Co de Kloet prominente gasten in de studio. Aan de hand van hun favoriete muziek gaan ze twee uur lang in gesprek. Er komt van alles aan bod, maar de muziek is altijd leidend. Deze keer is de Marokkaans-Nederlandse schrijver en tv-presentator Abdelkader Benali te gast. Benali schrijft romans, korte verhalen, essays, journalistieke artikelen, toneelwerk, literaire brieven etc. Hij heeft zelfs een kookboek op zijn naam staan. Thema’s die vaak in zijn werk terugkeren zijn migratie, sport en de eigenaardigheden van zowel Nederland als Marokko.

The New Conrad Miller Trio

Deze keer is het New Conrad Miller Trio te gast bij Co de Kloet. Ze komen op bezoek met hun gloednieuwe album Con Alma. Het is alweer het derde album van het trio en de titel verwijst naar een nummer afkomstig van het album Afro uit 1954 van trompettist Dizzy Gillespie.

Live vanuit Nick Vollebregt

Co de Kloet is op zondag 1 maart weer in Jazzcafé Nick Vollebregt te vinden met zijn programma. Fay Claassen, Kruidkoek en Tizaan Alphonso staan op het programma.

Ruud Voesten

?In deze aflevering is Ruud Voesten te gast. Hij is bandleider en drummer van de band ROEST. Ze brachten onlangs hun tweede EP 'Inloopmuziek' uit.

Spotlight: Mark van Schaick

Vandaag ontvangt Co in Spotlight de veelzijdige Mark van Schaick. Hij is schrijver, redacteur en organisator van InJazz. Hij neemt zijn favoriete muziek mee, waaronder Reinier Baas, Tony Williams, Cecile McLorin Salvant en meer.

Fay Claassen

?In deze aflevering is zangeres en meervoudig Edison-winnares Fay Claassen te gast om te praten over haar nieuwe album 'Close to You'. Een plaat met alleen maar popnummers uit de jaren '60 en '70. Ook producer Roeland Jacobs schuift aan.

Jasper Somsen

Na meer dan 30 concerten en veel lovende recensies over hun eerste trio albums ‘Tales From the Unexpected’ en ‘European Trio’, brengen de Italiaanse pianist Enrico Pieranunzi en de Nederlandse contrabassist Jasper Somsen nu hun derde trio album uit. Dit keer in samenwerking met de Catalaanse drummer Jorge Rossy: ‘Common View’. Jasper is in deze uitzending te gast om er alles over te vertellen.

Eric Vloeimans en Angelique van Os

In deze uitzending is trompettist Eric Vloeimans te gast om te praten over het album 'Party Animals'. Het is de eerste plaat die hij sinds 12 jaar opnam met zijn groep Gatecrash. En ook zangeres en saxofoniste Angelique van Os schuift aan om te praten over het debuutalbum 'The Crossing' wat ze maakte met haar band Aphranova.?

Spotlight: Arie den Boer

Arie den Boer behoort tot de meest veelzijdige slagwerkers van Nederland. In Co Live! Spotlight vertelt hij over zijn werk bij het Metropole Orkest, maar ook over zijn eigen band Balkanopolis. Daarnaast neemt hij zijn favoriete muziek mee van onder andere Richard Bona, Pat Metheny en Joe Zawinul.

Hermine Deurloo

Nederlands bekendse harmonica speelster is te gast bij Co Live om te praten over haar nieuwe album 'Riverbeast'. Ze maakte de plaat samen met niemand minder dan stermuzikanten Kevin Hays, Tony Scherr en Steve Gadd.

Live vanuit Nick Vollebregt

Live vanuit Nick Vollebregt in Laren. Met optredens van Laura Fygi, het Ruud Breuls & Simon Rigter Quintet, en The New Conrad Miller Trio. Meer info op www.nporadio2.nl/soulenjazz

Rembrandt Frerichs

?Pianist Rembrandt Frerichs komt op bezoek om zijn nieuwe album Graffiti Jazz, dat hij afgelopen donderdag met zijn trio presenteerde. Graffiti Jazz is geïnspireerd door de periode dat de pianist door de openbare ruimte struinde om in graffiti zijn aanwezigheid te bewijzen.

Spotlight: Pierre & Barend Courbois

Twee keer per maand ontvangt Co de Kloet prominente gasten in de studio. Aan de hand van hun favoriete muziek gaan ze twee uur lang in gesprek en dat levert interessante inkijkjes in hun leven op. Vanavond zijn vader en zoon, Pierre en Barend Courbois te gast.

Pierre is jazzdrummer, bandleider en componist. Hij studeerde klassieke muziek en vertrok daarna naar Parijs, waar hij met Miles Davis, Kenny Clarke en Stan Getz speelde. Hij sleepte door de jaren heen diverse prijzen in de wacht, waaronder de Buma Boy Edgar Prijs, en werdt gedecoreerd als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. En aan stoppen denkt hij nog lang niet!

Zoon Barend ging eveneens de muziek in. Hij starte op drums maar ging al snel over op de bas. Als veelgevraagd studiomuzikant werkte Barend aan meer dan 70 albums mee en de teller staat niet stil. Verder is hij om de paar jaar ‘on tour’ met de Duitse rockband Blind Guardian, waarmee ze wereldwijd stadions vullen. En zo zijn er nog veel meer 'gigs', ook Barend zit nooit stil. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Teus Nobel & Roeland Jacobs

Trompettist Teus Nobel blijft lekker doorwerken! Na zijn Liberty Group is er alweer een volgend album, getiteld Saudade, waarop hij de Braziliaanse componist, pianist en zanger Antonio Carlos Jobim eert. Hij vertelt er samen met zijn producer Roeland Jacobs uitgebreid over bij Co de Kloet en laat er natuurlijk ook de nodige stukken van horen. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Sven Ratzke

Sven Ratzke komt bij Co de Kloet vertellen over zijn nieuwe album en tour Where Are We Now, met werk van niemand minder dan David Bowie. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Juan Martinez

Saxofonist Juan Martinez komt bij Co de Kloet vertellen over de aankomende optredens van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw met Joshua Redman?. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Spotlight: Udo Pannekeet

Twee keer per maand gaat Co de Kloet in gesprek met prominente gasten, aan de hand van hun favoriete muziek. Deze keer is bassist Udo Pannekeet te gast. Hij is o.a docent op conservatoria in Haarlem en Nijmegen en speelt in verschillende bands (Tim Langedijk Trio, Great Eyeballs), en in november 2019 kwam zijn tweede soloplaat uit. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Marta Arpini

Zangeres Marta Arpini komt bij Co de Kloet op bezoek! Met haar band Forest Light nam ze onlangs haar eerste album op. Haar doel: 'telling meaningful stories through the purity of songs’. Marta geeft de luisteraar een inkijkje in haar belevingswereld; haar eigen betoverende microkosmos. Verlangend, teder en warmbloedig enerzijds; energiek, fris en sprankelend anderzijds. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Live vanuit Nick Vollebregt

De allereerste Co Live! vanuit Nick Vollebregt van 2020! Niemand minder dan Bas van Lier Hammond Trio, Mo van der Does en Peter Willems staan op het programma. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Nieuwjaar-special / Best of Vollebregt 2019

Co trapt het nieuwe jaar af met een speciaal uur muziek van Adam Minkoff's arrangementen van Stravinsky. Daarna schotelt hij je de hoogtepunten uit weer een jaar optredens in Jazzcafé Nick Vollebregt voor. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Spotlight: Oscar Smit

De laatste spotlight-uitzending van het jaar staat natuurlijk ook in het teken van Kerst! DJ Oscar Smit staat bekend als dé Kerst-dj van Nederland, met een ontzettend uitgebreide collectie kerstplaatjes in zijn bezit. Speciaal voor Co heeft hij een lijstje met bijzondere plaatjes samengesteld. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Matt Dusk

De Canadese zanger Matt Dusk komt bij Co op bezoek en vertelt alles over zijn album Jet Set Jazz dat binnenkort uitkomt. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Live vanuit Nick Vollebregt

Elke maand gaat Co de Kloet met zijn programma op bezoek in jazzcafé Nick Vollebregt in Laren. Tussen 14:00 en 16:00 uur komen er verschillende muzikanten langs en de opnames zijn gratis bij te wonen.

Deze keer staan nieman minder dan Gary Lucas, Eric Vaarzon Morel, Jo Didderen & L'Equipe de Rêve, Esther van Hees en Kerst-dj Oscar Smit op het programma. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Eargonauts & Ben van Gelder

Gitarist ?Ante Medic komt bij Co op bezoek met muziek van zijn nieuwe bandje Eargonauts. Eargonauts is een jong en avontuurlijk jazzkwartet uit Rotterdam. Ze speelden al in Slovenië en Kroatië en ook de plannen voor een Nederlandse en Belgische tour zijn in de maak.

Daarna komt saxofonist Ben van Gelder vertellen over zijn compositieopdracht Paradís, die hij uitvoerde in opdracht van het Bimhuis. Hij liet zich inspireren door het werk van Marc Chagall en dat van Messiaen. Bij Co hoor je live opnames van zijn optreden begin deze maand in het Bimhuis. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Spotlight: Cyriel Pluimakers

Twee keer per maand ontvangt Co prominente gasten uit de muziek- en cultuursector. Aan de hand van hun favoriete muziek van dit moment gaan ze twee uur lang in gesprek over leven, werk en nog veel meer.

Dit keer is programmeur, concertpromotor en recensent Cyriel Pluimakers te gast. Naast muziek van Art Pepper, Chet Baker en Jasper Blom is er natuurlijk ook meer dan genoeg gespreksstof: Pluimakers heeft een uitgesproken mening over de (Nederlandse) jazz anno 2019. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Marzio Scholten

Gitarist Marzio Scholten komt op bezoek met zijn nieuwe plaat Isophelia die hij samen met Ernst Glerum en Wolfert Brederode maakte. Scholtens stijl beweegt zich van moderne jazz tot indie rock en americana, dus dat belooft een muzikaal verrassende aflevering te worden!? Meer info: nposoulenjazz.nl.

Udo Pannekeet

Bassist Udo Pannekeet wordt vaak in een adem genoemd met legende Jaco Pastorius. Je ziet zijn naam vaak terugkomen op albums van anderen, maar nu heeft hij een eigen plaat uit: Electric Regions. Bij Co komt hij daar uitgebreid over vertellen én natuurlijk een aantal tracks van laten horen. Meer info: nposoulenjazz.nl.

John F. Klaver

Gitarist en zanger John F. Klaver is al lang geen onbekende meer in de Nederlandse blues scene. Sinds 2008 brengt hij regelmatig nieuw werk uit en nu is het alweer tijd voor zijn 7e album: Organic & Sustainable Sessions Vol. 1. Dit album staat in het teken van de duurzaamheid van verschillende bestaande en originele nummers en ook spelen er veel bijzondere gastmuzikanten mee. Bij Co vertelt John er alles over! Meer info: nposoulenjazz.nl.

Spotlight: Jasper Blom

Jasper Blom experimenteert, improviseert en componeert. Langzaam maar zeker ontstaat er een speelpraktijk waarbij Blom de ene avond het podium deelt met Benjamin Herman in een hardbop-programma, zich de volgende avond overgeeft aan vrije improvisaties, verderop in de week in funksessies experimenteert met gitaareffecten op zijn sax en tussendoor zich verdiept in Middeleeuwse vocale muziek of in de pianowerken van Claude Débussy. Het toekennen van de Buma Boy Edgar Prijs aan Blom kwam dan ook niet als een verrassing. In deze speciale Spotlight-uitzending neemt hij zijn favoriete muziek mee en gaat hij twee uur lang met Co de Kloet in gesprek. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Tijs Klaassen

In december presenteert bassist Tijs Klaassen zijn nieuwe album Clavius in het Bimhuis in Amsterdam. Hij nam het album op met zijn kwintet en werd daarbij ondersteund door de Keep An Eye Foundation, die jonge muzikanten helpt met het uitbrengen van hun muziek. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Maria Mendes

Voor haar nieuwe album Close To Me vond jazzzangeres Maria Mendes inspiratie in de fado-traditite uit haar moederland Portugal. Naast haar vaste band met o.a. Karel Bouhlee in de gelederen, werkte ze ook samen met het Metropole Orkest onder leiding van dirigent Jon Beasley. Bij Co de Kloet komt ze natuurlijk muziek laten horen en vertellen over de tour die in december van start gaat. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Special: Dweezil Zappa

Een podcast volledig in het teken van Dweezil Zappa! Het album Hot Rats van legende Frank Zappa kwam 50 jaar geleden uit en is voor velen een klassieker geworden. Wie dit jaar ook zijn 50e verjaardag viert is Dweezil Zappa, Franks zoon. Het album werd destijds aan hem opgedragen en dat was reden genoeg voor Dweezil om dit najaar met zijn eigen band tijdens een aantal concerten het volledige album live uit te voeren. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Blah Blah Trio

De Mexicaanse saxofonist Santiago Von studeert aan het Conservatorium van Amsterdam en bracht dit jaar een gelijknamig album uit met zijn Blah Blah Trio. Hij ontmoete zijn vrienden en bandgenoten in 2012 in Mexico en sindsdien maken ze samen muziek. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Spotlight: Mijke van Wijk

Twee keer per maand gaat Co de Kloet in gesprek met prominente gasten uit de muzieksector. Zij nemen hun favoriete muziek mee, die vervolgens als een rode draad door de uitzending loopt. Deze keer is Mijke van Wijk te gast. Voor even is het duo Mijke en Co weer compleet, nu al een muzikaal hoogtepunt van dit seizoen! Meer info: nposoulenjazz.nl.

Jan Geijtenbeek

Pianist en componist Jan Geijtenbeek bracht onlangs zijn nieuwe EP uit samen met Thomas Pol op bas en Niek de Bruijn op drums. Bij Co komt hij vertellen over zijn avonturen in Amerika en natuurlijk over het ontstaan van zijn nieuwe muziek. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Live vanuit Nick Vollebregt

Elke 1e zondag van de maand gaat Co de Kloet met zijn programma op bezoek in het legendarische jazzcafé Nick Vollebregt in Laren. Deze keer komen Eric Vaarzon Morel, Kiki Manders, Ian Cleaver en Saskia Laroo spelen. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Xavi Torres

De Spaanse pianist Xavi Torres kenden we al van zijn werk met anderen en van de muziek die hij maakt met zijn eigen trio. Maar nu heeft hij voor het eerst een solo album gemaakt: Curiousity. Hij releasde het album met een concert tijdens 12 Points Festival in het Bimhuis. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Esther van Hees

Zangeres Esther van Hees komt op bezoek bij Co met haar gloednieuwe album Gelukkig Zijn. Volgende week komt de plaat die ze samen met Jeroen van Vliet en Miguel Boelens heeft gemaakt, uit. Vanavond hoor je al een aantal stukken! Meer info: nposoulenjazz.nl.

Mark van Vugt & Ineke Vandoorn

Ineke Vandoorn, 'de avonturier onder de jazz zangeressen' volgens de Volkskrant, en gitarist Marc van Vugt, bekend om zijn betoverende arrangementen en hypnotisch gitaarspel, trokken in 2016 en 2018 door Canada, van oost naar west, langs de Canadese Prairies en over de Canadian Rockies, van Toronto tot Montreal. Tijdens deze trips speelden ze samen met Canadese musici en dat hebben ze live vastgelegd. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Ruben Hoeke

Gitarist Ruben Hoeke komt bij Co de Kloet op bezoek om het te hebben over zijn nieuwe album All Saints dat op 1 november uitkomt. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Undercurrent Trio

Deze keer is Iman Spaargaren, tenor saxofonist en (bas)klarinetist van het Undercurrent Trio te gast bij Co de Kloet. Onlangs kwam hun album High Tide Low Tide uit en daar ga je veel muziek van horen. En natuurlijk blikt Co ook terug op vorig weekend, met opnames van Mondriaan Jazz 2019. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Spotlight: Chris Hinze

Twee keer per maand ontvangt Co de Kloet prominente gasten uit de muzieksector. Zij nemen hun favoriete muziek mee, die vervolgens als een rode draad door de uitzending loopt. Deze keer is componist en dwarsfluitist Chris Hinze te gast. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Live vanaf BIMHUIS 45 years

Het BIMHUIS bestaat 45 jaar! Co de Kloet is op locatie om het feestje mee te vieren. En hoe kan een enkele jubileumavond recht doen aan al die mensen en stromingen die in de afgelopen decennia het BIMHUIS gestalte hebben gegeven? Oscar Jan Hoogland, pianist en spilfiguur in de Amsterdamse underground, geeft het antwoord, samen met tien heel verschillende musici. Verwacht een tijdreis langs de muziek die het BIMHUIS heeft gemaakt tot wat het nu is. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Live vanuit Nick Vollebregt

Elke 1e zondag van de maand gaat Co de Kloet met zijn programma op bezoek in het legendarische jazzcafé Nick Vollebregt in Laren. Tussen 14:00 en 16:00 uur kun je de opnames gratis bijwonen en anders check je de podcast natuurlijk. Deze keer staan niemand minder dan Teus Nobel Liberty Group, Kika Sprangers Large Ensemble en Sanna van Vliet op het programma. Meer info: nposoulenjazz.nl.

12 Points Festival

Wat er op de podia in Nederland gebeurt hoor je bij Co Live! Nieuwe live opnames, pareltjes uit de omroeparchieven en interviews met musici over recente projecten. Maandelijks specials als de serie Spotlight en de live middagen in Café Nick Vollebregt in Laren. Deze keer speciale aandacht voor het 12 Points Festival, 25 t/m 28 september in het Bimhuis in Amsterdam. Meer info: nposoulenjazz.nl.

Maurits Fondse & Doppler Trio

Een bomvolle uitzending op de zondag, met heel veel piano! Eerst schuift pianist en zanger Maurits Fondse aan om het te hebben over zijn tour The Story of Billy Joel en over zijn nieuwste album Don’t Marry A Musician. En daarna komt pianist Daniel van der Duim van het Doppler Trio op bezoek, met hun gloednieuwe album Nebula.

Kijk voor meer info op nposoulenjazz.nl.

Sanna van Vliet

Nieuwe muziek in Co Live! Zangeres en pianiste Sanna van Vliet komt bij Co langs met haar album Music for President, gemaakt met haar formatie Something About Sanna. Daarnaast hoor je een voorproefje op een nieuwe podcast-serie die vanaf komende week te horen is op NPO Soul & Jazz.

Kijk voor meer info op nposoulenjazz.nl.

Spotlight: Vera Vingerhoeds

Twee keer per maand ontvangt Co de Kloet prominente gasten uit de muzieksector. Zij nemen hun favoriete muziek mee, die vervolgens als een rode draad door de uitzending loopt. Deze keer is programmeur, radiomaker, presentator, interviewer en musicus/componist Vera Vingerhoeds te gast.

Kijk voor meer info op nposoulenjazz.nl.

Tico Pierhagen

Tico Pierhagen (1975) is geboren in Colombia, maar heeft zijn muzikale opleiding aan het conservatorium van Utrecht gehad. Daarnaast heeft hij de titel ‘European Media Master of Arts’ verkregen aan de universiteit van Portsmouth, Engeland. In Co Live! vertelt hij over zijn nieuwe album Puro.

Kijk voor meer info op nposoulenjazz.nl.

Bernard van Rossum

De Amsterdamse saxofonist, componist en arrangeur Bernard van Rossum leidt zijn eigen BvR Flamenco Big Band en geeft les aan het Codarts in Rotterdam. En daarnaast vond hij ook nog tijd om een nieuw album op te nemen met zijn kwartet. Op Trampoline speelt hij met Xavi Torres op toetsen, Marco Zenini op bas en Joan op drums. Bovendien krijgen de heren hulp van een blaaskwartet en strijkkwartet Fuse.

Kijk voor meer info op nposoulenjazz.nl.

Tyranni Flock

Een zwerm schreeuwvogels, dat is waar Tyranni Flock zich mee associeert. Toetsenist en oprichter van de band, Robert van der Padt komt bij Co op bezoek met hun gloednieuwe EP getiteld #2.

Kijk voor meer info op nposoulenjazz.nl.

Spotlight: Gert Jan van den Dolder

Twee keer per maand ontvangt Co de Kloet prominente gasten uit de muzieksector. Zij nemen hun favoriete muziek mee, die vervolgens als een rode draad door de uitzending loopt. Deze keer is muziekregisseur, dirigent en muzikaal leider van vele big bands en orkesten, Gert Jan van den Dolder te gast.

Kijk voor meer info op nposoulenjazz.nl.

Kika Sprangers

Saxofoniste Kika Sprangers is sinds het voltooien van haar studie aan het Utrechtse Conservatorium in 2016 uitgegroeid tot een bekende naam in de Nederlandse jazz. Met haar lyrische, melodieuze spel en karakteristieke geluid werd ze in 2018 gekozen als één van de talenten die deel mochten nemen aan de Young Vips-tournee (een initiatief van de Vereniging van Jazz- en Improvisatiemuziek Podia, oftewel VIP) en speelde ze bovendien op North Sea Jazz.

Kijk voor meer info op nposoulenjazz.nl.

Live vanuit Nick Vollebregt

De start van een gloednieuw seizoen Co Live! vanuit Jazzcafé Nick Vollebregt in Laren. Opzondgmiddag 1 september tussen 14:00 en 16:00 uur was er live muziek van Michael Varekamp, Vegas Strings en Tristan.

Kijk voor meer informatie op https://www.nposoulenjazz.nl/.

NSJ 2019: José James & Noordpool Orkest & Joshua Redman

In de maand augustus hoor je in Co Live! de hoogtepunten van North Sea Jazz 2019. Vandaag de concerten van José James & Noordpool Orkest en Joshua Redman.

NSJ 2019: Mammal Hands & Makaya McCraven

In de maand augustus hoor je in Co Live! de hoogtepunten van North Sea Jazz 2019. Vandaag de concerten van Mammal Hands en Makaya McCraven.

NSJ 2019: Melissa Aldana & Kamasi Washington

In de maand augustus hoor je in Co Live! de hoogtepunten van North Sea Jazz 2019. Vandaag de concerten van Melissa Aldana en Kamasi Washington.

NSJ 2019: Joris Teepe & Broken Brass Ensemble

In de maand augustus hoor je in Co Live! de hoogtepunten van North Sea Jazz 2019. Vandaag de concerten van Joris Teepe en Broken Brass Ensemble.

NSJ 2019: Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Steve Gadd Band

In de maand augustus hoor je in Co Live! de hoogtepunten van North Sea Jazz 2019. Vandaag de concerten van Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Steve Gadd Band.

NSJ 2019: Kayhan Kalhor & Rembrandt Frerichs Trio & Stefon Harris

In de maand augustus hoor je in Co Live! de hoogtepunten van North Sea Jazz 2019. Vandaag de concerten van Kayhan Kalhor & Rembrandt Frerichs Trio en Stefon Harris.

NSJ 2019: Jasper van 't Hof & Chucho Valdes

In de maand augustus hoor je in Co Live! de hoogtepunten van North Sea Jazz 2019. Vandaag de concerten van Jasper van 't Hof en Chucho Valdes.

NSJ 2019: Rein de Graaff & Gary Bartz

In de maand augustus hoor je in Co Live! de hoogtepunten van North Sea Jazz 2019. Vandaag de concerten van Rein de Graaff en Gary Bartz.

NSJ 2019: Maarten Hogenhuis & Robert Glasper ft. Yasiin Bey

In de maand augustus hoor je in Co Live! de hoogtepunten van North Sea Jazz 2019. Vandaag de concerten van Maarten Hogenhuis en Robert Glasper, Dereck Hodge, Chris Dave en Yasiin Bey.

Summer Special: Laren '77

Laren '77

Summer Special: Save Sex

Playlist:
Salt N Peppa – Let’s Talk About Sex
Prince – Sexy Motherfucker
The Blenders- Don’t Fuck Around With Love
The Toppers- Baby Let Me Bang Your Box
Marvin Gaye – Sexual Healing
Blossom Dearie – Blossom’s Blues
Ashia Outhli- I Dig Love
Beyoncé – Naughty Girl
Sex Music Zone- Kamasutra
Madonna- S.E.X
Jelly Roll Morton – Original Jelly Roll Blues
Chuck Berry – My Ding-a Ling
Chuck Berry – Reelin’ and Rockin’
Right Said Fred – Don’t Talk Just Kiss
Sade – Cherrie Pie

Frank Zappa – Sex
Prince – Scandalous
The Clovers – Rotten Cocksuckers Ball
The Turbans- No No Cherrie
The Stranglers – Peaches
Prince – Darling Nikki
Frank Zappa – Dinah Moe Humm
Sheenah Easton – Sugar Walls
Lou Reed – Walk On The Wild Side
David Bowie – Let’s Spend The Night Together
L. Shankar- Touch Me There
Miles Davis – Love For Sale
Serge Gainsbourg – Je t’aime moi non plus

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Summer Special: Vinyl Code

In de zomermaanden neemt Co de Kloet je in Co Live! mee naar de beste jazzfestivals die Nederland te bieden heeft. Daarnaast staan er deze zomer een aantal Co Live! Summer Specials op de planning.
?Vanavond hoor je alleen maar vinyl!

Playlist:
Yuri Honing – Goldbrun V-VII
The Velvet Underground – Sister Ray
The Velvet Underground – Venus In Furs
Philip Glass – Einstein On The Beach Act III

Michel Banabila/Radboud Mens – Light Is Everywhere/Timestamp
Hans Dagelet/YAN- Motodesako/Tete a claques/Nil Dacapo/Un Arbol
Oblivion Sun – The High Places
Philip Glass – Einstein On The Beach Act III

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Summer Special: Best Of Nick Vollebregt

In de zomermaanden neemt Co de Kloet je in Co Live! mee naar de beste jazzfestivals die Nederland te bieden heeft. Daarnaast staan er deze zomer een aantal Co Live! Summer Specials op de planning. Vanavond hoor je de mooiste opnames uit het afgelopen seizoen Co Live! in Nick Vollebregt.

Playlist:
Miguel Rodriguez Trio & Irene Reig - Tangerine (5 mei 2019)
Peter Mayer Group & Red Limo String Quartet - Come Together (7 oktober 2018)
Wojtek Justyna Tree-Oh! - Swamp (7 oktober 2018)
Jazz Orchestra of the Concertgebouw - Blue Monk (6 januari 2019)
Sannavan - Eleanor Rigby (4 november 2018)
Tettero - You Got It In Your Soulness (7 april 2019)
Peter Beets meets Stochelo Rosenberg - Django’s Tiger (6 januari 2019)
Marutyri - Oddness (5 mei 2019)
Marit van der Lei - Flora (6 januari 2019)
Amstel Big Band - The Wood Song (2 december 2018)

Utrechts Jazz Orkest - No More Blues (7 april 2019)
Los Hermanoz Martinez y Morelo - My Girl (3 februari 2019)
Tom Beek - Forever and A day (7 oktober 2018)
Mudita - Listen to the Sound of the Forest (4 november 2018)
Jose Santibañez Quartet - Vamo Arriba (2 december 2018)
Bas van Lier Trio - Cristo Redentor (7 april 2019)
Agnes Gosling - Life on Mars (2 juni 2019)
Michiel Borstlap - Blues for Cees Schrama (3 maart 2019)
Valvetronic Brassband - Ex Machina / Brazzilla (2 juni 2019)

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz/.

Spotlight: Steef Cuijpers

Ook op zondag staat Blue Note centraal! Oud-radiocollega en Blue Note-verzamelaar Steef Cuijpers is te gast met een selectie van zijn favoriete Blue Note platen.

Playlist:
Sidney Bechet - Summertime
Lou Donaldson - Here ‘Tis
Grant Green - Lullaby of the Leaves
Baby Face Willette - Swingin’ At Sugar Ray’s
Jutta Hipp - Take Me In Your Arms

Herbie Hancock - Dolphin Dance
Sheila Jordan - Falling in Love With Love
Van Morrison - Somerset
Hank Mobley - This I Dig of You
Leo Parker - Woody (12-28-50)
Leo Parker - Blue Leo
Freddie Hubbard - Blue Spirits

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Blue Note Special

Het hele weekend staat Co Live! in het teken van Blue Note! Naar aanleiding van het 80-jarig jubileum hoor je veel klassieke Blue Note opnames en een gesprek met Sophie Huber, maakster van de documentaire Blue Note Records: Beyond the Notes.

Playlist:
Albert Ammons & Maede ‘Lux’ Lewis - The Blues, Part One
Albert Ammons & Maede ‘Lux’ Lewis - Twos and Fews
Cannonball Adderley & Miles Davis - Autumn Leaves
Thelonious Monk - Round Midnight
Robert Glasper - Butterfly
Herbie Hancock - Butterfly

Blue Note All-Stars ft. Wayne Shorter & Herbie Hancock - Masquelero
Blue Note All-Stars - Witch Hunt
Wynton Marsalis & Dionne Reeves - Feeling of Jazz
Bobby McFerrin - Don’t Worry Be Happy
Pat Martino - Earthlings
US3 - Cantaloupe
Erik Truffaz - Bending New Corners

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

InJazz Special #2

Co de Kloet is dit jaar natuurlijk ook weer op InJazz te vinden. Amper bijgekomen van het festival hoor je dit weekend twee uitzendingen vol nieuwe muzikale ontdekkingen. Vanavond deel 2!

Playlist:
Twists - Sweetheart (InJazz 2019)
Xavi Torres Trio - Luce Italiana (InJazz 2017)
Celia Swart - Live @ InJazz 2019
Mudita - Listen to the Sound of the Forest (InJazz 2019)
Alex Koo - Ghost Parade

Sabrina Starke - Live @ InJazz 2019
Jaco Benckhuijsen - Ocean
LoLanders - Second Step (InJazz 2019)
LoLanders - Pipes Vibes (InJazz 2019)
Redbourg Quartet - Oiseaux Tristes
Doppler Trio - Live @ InJazz 2019
The Preacher Men - Organic Moves

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz/.

InJazz Special #1

Co de Kloet is dit jaar natuurlijk ook weer op InJazz te vinden. Amper bijgekomen van het festival hoor je dit weekend twee uitzendingen vol nieuwe muzikale ontdekkingen! Vanavond hoor je o.a. opnames van Jeroen van Vliet, Guy Salamon & Son Swagga en interviews met festivaldirecteur Ikaros van Duppen en kersverse Buma Boy Edgar Prijs-winnaar Jasper Blom.

Playlist:
Mo van der Does Quartet - August Crisis (InJazz 2019)
Guy Salamon Group - Live @ InJazz 2019
Teus Nobel Liberty Group - Actual Proof
Marutyri - EC Sun
Odelion Orchestra - Won’t Be Coming Home (InJazz 2019)

Agnes Gosling 4Tet - Lilia (InJazz 2019)
Jasper Blom - Homecoming
Son Swagga - Dark Magic (InJazz 2019)
Son Swagga - Calling All Tribes (InJazz 2019)
Maite Hontele - Cuba Linda
Jeroen van Vliet Moon Trio - ¾ Groove (InJazz 2019)

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz/.

Spotlight: Mijke Loeven

In Co Live! Spotlight ontvangt Co de Kloet twee uur lang prominente gasten. Aan de hand van hun favoriete muziek komt er allerlei zaken aan bod. Deze keer komt Mijke Loeven op bezoek. Loeven is een bekende naam in de Nederlandse jazzwereld. Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, maakte kunstprogramma’s voor o.a. de NPS en RTV Rijnmond en was o.a. directeur van Jazz International Rotterdam en North Sea Round Town. Tegenwoordig is Mijke werkzaam als directeur van het Amsterdamse Bimhuis.

Playlist:
The Preacher Man - Go!
Tineke Postma & Greg Osby Sonic Halo - Pleasant Affliction (NSJ 2014)
Kruidkoek - Pardon Mevrouw (Uw Snor Staat in Brand)
King Ayisoba - Africa needs Africa

Mamas & The Papas - Go Where You Wanna Go
Bonnie Raitt - You’re Gonna Get What’s Coming
Christian Scott aTunde Adjuah - I Own the Night
Mose Allisson - Your Mind Is On Vacation
Julian Lage - Nocturne (Live)
Kurt Elling - American Tune
Louis Moholo-Moholo - Ancestors, Pt 1
Get the Blessing - Sunwise

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Folker Tettero

Vrijdag 21 juni is het 50 jaar geleden dat de legendarische liveplaat Swiss Movement uitkwam. De plaat bevat opnames gemaakt tijdens Montreux Jazz Festival op 21 juni 1969 van het Les McCann Trio samen met saxofonist Eddie Harris en trompettist Benny Bailey.
Nu, 50 jaar later heeft gitarist Folker Tettero met zijn band de nummers van Swiss Movement in een nieuw jasje gestoken. En dat levert een hele verfrissende plaat op! Hij komt bij Co de Kloet op bezoek om er alles over te vertellen en natuurlijk heel wat van te laten horen!

Playlist:
Rory Gallagher - Tattoo’d Lady
Les McCann & Eddie Harris - Cold Duck Time
Tettero - Cold Duck Time
Les McCann & Eddie Harris - Compared to What
Tettero - Compared to What (Nick Vollebregt 7 april 2019)
Tettero - Shorty Rides Again
Tettero - You Got It In Your Soulness (Nick Vollebregt 7 april 2019)

The Preacher Men - Organic Moves (Nick Vollebregt 3 juni 2018
Mudita - Listen to the Sound of the Forest (Nick Vollebregt 4 november 2018)
Doppler Trio - Dune
Fuensanta Mendez - Cancion Marena (Nick Vollebregt 04-02-2018)
Mo van der Does Trio - Take the A Train (Live at Nick Vollebregt)
Daahoud Salim Quintet - El Mayor Truco del Diablo
Sabrina Starke - Underneath the Surface
Swart. - Schiphol Airport
Teus Nobel Liberty Group - Actual Proof
Son Swagga - Wayra

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Michelle Wilderom

North Sea Round Town is het fringe festival van North Sea Jazz dat jaarlijks neerstrijkt in Rotterdam, met het beste dat de stad te bieden heeft aan jazz. Een merendeels gratis en afwisselend jazz-programma met blues, soul, funk, hiphop, pop en improvisatie. Namens het festival komt Michelle Wilderom langs om Co de Kloet alles te vertellen over de aankomende editie en natuurlijk de nodige muziek te laten horen!

Playlist:
Rita Hovink - Love Me or Leave Me
Jules Deelder & Boris Van Der Lek - Blues On Tuesday
Sun-Mi Hong - Bumble Bees
Jorrit Westerhof - Number 1
Joost Lijbaart, Sanne Rambags, Bram Stadhouders - Moksha (Live)
Pink Oculus - Sweat
Kika Sprangers - Delight (Nick Vollebregt 04-02-2018)
Benjamin Herman’s Bughouse - Arrival of the Swifts

Dr. John - NSJ 2014

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Efraim Trujillo

Saxofonist Efraim Trujillo heeft een bijzonder jaar achter de rug. Hij besloot namelijk om terug naar school te gaan om op zoek te gaan naar de essentie van de blues. Dit jaar ziet hij deze zoektocht met succes beloond. Niet alleen kreeg hij voor zijn master’s research ’Into The Blue (Revealing the essence of a musical genre)’ aan het Amsterdamse Conservatorium een cum laude waardering, ook werd het concept album ‘Blue’ dat hij opnam met zijn band The Preacher Men, genomineerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs 2019. Reden genoeg dus voor Co de Kloet om weer eens met Trujillo in gesprek te gaan!

Playlist:
Miles Davis - Jean Pierre
The Preacher Men - Go!
The Preacher Men - Into the Blue
Tommy Johnson - Cool Drink of Water
Tommy Johnson & Efraim Trujillo - Cool Drink of Water
Howlin Wolf - I Asked for Water
The Preacher Men - Lost and Nowhere to be Found
Amsterdam Funk Orchestra & The Preacher Men - Speeddate (Live at Nick Vollebregt)

Maite Hontele - Para Bailar
Simio - A Beautiful Thing
Ernst Glerum - Conga Cacao
Ella Fitzgerald - Lullaby of Birdland / April in Paris / Roll ‘em Pete (Live in Amsterdam)
Fred Hersch & the WDR Big Band - Begin Again
Wojtek Justyna - Swamp (Live at Nick Vollebregt)

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Spotlight: Frank Jochemsen

Frank Jochemsen wilde als klein jongetje al niets liever dan radio maken. Jarenlang was hij actief bij de VPRO en Radio 6 en daarnaast is hij jazzjournalist, -kenner en natuurlijk groot liefhebber. Hij produceerde platen van o.a. Thelonious Monk, Hank Mobley, Ben Webster, Don Byas, Dexter Gordon en Bill Evans en brengt tegenwoordig ook bijzondere muziek uit op zijn eigen platenlabels.
Een ding is zeker, dit wordt een muzikaal hoogtepunt in Co Live!

Playlist:
Rita Hovink - I Feel the Earth Move
Rita Hovink - Love Me or Leave Me
Rita Hovink - The Fool on the Hill
Orkest Ruud Bos - Harry’s Price
Orkest Ruud Bos ft. Misha Mengelberg - Monk’s Dream (Felix Meritis 1966)
Bill Evans - Five (The Hilversum Concert)

The Rob Franken Electrification - The Pleasant Pheasant
The Rob Franken Electrification - Hemlock
The Rob Franken Electrification - Sister Sanctified
Eddie Henderson - The Kumquat Kids
The Rob Franken Electrification - The Kumquat Kids
Brad Mehldau & Mark Guiliana - Just Call Me Nige
George Duke - Old Slippers
The Rob Franken Electrification Trio - 6, 7, 8

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz/.

Itai Weismann

Itai Weismann is geboren en getogen in Beer-Sheva, Israël. Hij groeide op in een muzikale familie en speelt saxofoon vanaf zijn tiende. Hij studeerde aan de Jerusalem Music Academy en kwam in 2006 naar het Conservatorium van Amsterdam. Naast saxofoon speelt Itai voornamelijk op zijn EWI, een elektronisch blaasinstrument dat veel weg heeft van de sax, maar waar ook de meest bizarre geluiden uit getoverd kunnen worden!

Playlist:
Jon Hassell - Last Night the Moon Came
Fullbite - 24 / 7
Fullbite - Laika
Tyranni Flock - Speeltuin (Nick Vollebregt 01-04-2018)
Fullbite - Halul
Itai Weissman - Band of DJ’s
Fullbite - Guesthouse

Tyranni Flock - Ujong Kulon
Valvetronic Brassband - Ex Machina & Brazzilla (Nick Vollebregt 2 juni 2019)
Agnes Gosling - Life on Mars (Nick Vollebregt 2 juni 2019)
Greyheads - Clouds Cruising
Marike van Dijk - Snipits
Monty Alexander Trio & Friends - Hope (NSJ 2013)
Mudita - Listen to the Sound of the Forest (Nick Vollebregt 4 november 2018)
Rob Franken - Tamotua

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Live vanuit Nick Vollebregt

Elke 1e zondag van de maand gaat Co de Kloet met zijn programma op bezoek in Jazzcafé Nick Vollebregt in Laren. Deze keer komen Agnes Gosling, Eric van der Westen en Valvetronic Brassband zorgen voor muzikaal vermaak!

Playlist:
Michiel Borstlap - Blues for Cees Schrama
Eric van der Westen Quintet - The Heaven Of Haden
Eric van der Westen Quintet - Fruma
Eric van der Westen Quintet - The Lake
Eric van der Westen Quintet - Consider It A Compliment
Agnes Gosling - Lilia
Agnes Gosling - Cachoeira de Mim

Agnes Gosling - Life on Mars
Agnes Gosling - But I Love You
Valvetronic Brassband - Ex Machina
Valvetronic Brassband - Brazzilla
Valvetronic Brassband - Gilbert
Valvetronic Brassband - Benzona Tov

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz/.

Cees Schrama Special

Op 22 mei jongstleden overleed nestor en ambassadeur van de Nederlandse jazz, Cees Schrama op 82-jarige leeftijd. Schrama speelde zelf accordeon, gitaar, piano en orgel en was een veelgevraagd sessiemuzikant. Ook werkte hij lange tijd als producer, presenteerde hij 30 jaar lang het North Sea Jazz Festival en was hij wekelijks te horen bij TROS Sesjun, het langstlopende live jazzprogramma op de Nederlandse radio.

Playlist:
Jazz Orchestra of the Concertgebouw - The Sesjun (30 Jaar Sesjun Singer Laren 2003)
Chet Baker - Lady Bird / Blue ‘n Boogie (The Sesjun Radio Shows)
The Golden Earrings - In My House
Casey & The Pressure Group - Comin’ Home Baby
Art Blakey & The Jazz Messengers - My One and Only Love / Dr. J. (The Sesjun Radio Shows)

Casey & The Pressure Group - Soul Tango
Dizzy Gillespie - All the Things You Are / Unicorn (The Sesjun Radio Shows)
Chet Baker Quartet ft. Dick Twardzik - Someone to Watch Over Me (Kurhaus 1955)
Jazz Orchestra of the Concertgebouw - Giant Steps (30 Jaar Sesjun)
Jazz Orchestra of the Concertgebouw - Skylark (30 Jaar Sesjun)
Michiel Borstlap - Blues for Cees Schrama (Nick Vollebregt 3 maart 2019)
Jazz Orchestra of the Concertgebouw - The Sesjun Tunes

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Spotlight: Jules van Hessen

Dirigent Jules van Hessen stond voor vele grote symfonieorkesten, waaronder het Philips Symfonieorkest. Hij won verschillende prijzen en werd in 2017 tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau geslagen. Maar niet alleen klassieke muziek vanavond in Co Live! Ook Sinatra, Ella Fitzgerald, Michel Legrand en Barbra Streisand komen voorbij.

Playlist:
Frank Sinatra - What Are You Doing the Rest of Your Life
Maurice Chevalier & Michel Legrand - Ah! Si Vous Connaisez ma Poule
Michel Legrand & The Flemish Radio Orchestra - Never Say Never Again
Barbra Streisand This Is One of These Moments
Barbra Streisand - Papa Can You Hear Me?
Eric Vloeimans - The Wanderer

Michel Legrand - Andy in Love
Louis van Dijk Trio - The Windmills of Your Mind
Brad Mehldau - After Bach: Rondo
Michel Legrand - Paris Was Made for Lovers
Ella Fitzgerald - Watch What Happens
José Bartel - Finale (Les parapluies de Cherbourg)

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Reinout Douma

Reinout Douma is oprichter en pianist van het Groningse Noordpool Orkest dat dit jaar haar 10-jarig jubileum viert. Dat wordt natuurlijk uitgebreid gevierd, onder anderen met een optreden met José James op North Sea Jazz.

Playlist:
Casey & The Pressure Group - Comin Home
Noordpool Orkest - Paranoid Android
Darcy James Argue’s Secret Society - The Neighbourhood
Pat Metheny - See the World
Noordpool Orkest & Janne Schra - Als Daar Muziek Voor Is
José James - Moanin’ (NSJ Persconferentie 2008)
Metropole Orkest ft. Reinier Baas & Ben van Gelder - Smooth Jazz Apocalypse

Duo Dulfer Directie ft. Henny Vrienten - Riding West
Christine Wiltshire - It’s Impossible (Nick Vollebregt 05-11-2017)
Tyranni Flock - Speeltuin
Butcher Brown - 918
Benny Golson - Horizon Ahead / Take the A Train (NSJ 2014)
Art Blakey & The Jazz Messengers - Along Came Betty (The Sesjun Radio Shows)

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Eric van der Westen

Eric van der Westen is al meer dan twintig jaar zeer veelzijdig actief als bassist, bandleider en organisator. Zijn nieuwste project heet Private Time Machine, waarmee hij al jaren in Paradox in Tilburg speelt. Op hun debuutalbum One mixen ze jaren '70 rock met funk, soul, jazz en alles wat daar bij past!

Playlist:
Marcus Miller - Come Together
Private Time Machine - Thrice
Private Time Machine - Love Song
J.J. Cale - Cajun Moon
Private Time Machine - No Smoke on the Horizon

Harry Sacksioni - Amsterdam Arena
Frank Zappa - Sexual Harassment in the Workplace
Eric Vaarzon Morel - El Pajaro Negro (Nick Vollebregt 4 november 2018)
Fleurine - Passion
Kneebody ft. Gerald Clayton - Hold on Longer
Mammal Hands - Kudu / Boreal Forest (Mondriaan Jazz 2017)
Fay Claassen - Is Dit Alles
Valvetronic Brassband - Brazzilla

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Maite Hontelé

Trompettist Maite Hontelé was al een bekende in de Nederlandse jazzwereld. De afgelopen 10 jaar woonde ze in Colombia en daar heeft ze een sterrenstatus in de salsa muziek verworven. In Co Live! vertelt ze over haar nieuwe album Cuba Linda, haar terugkeer naar Nederland, de moeilijke beslissing om te stoppen met optreden, en haar nieuwe functie als programmeur bij de Music Meeting.

Playlist:
Doris Day - Day Dreamin’
Maite Hontelé - Para Bailar
Maite Hontelé - Cuba Linda
Maite Hontelé - Lo Que Tienes Tu
Maite Hontelé - A Mi Me Gusta

Sun Ra & His Arkestra - Blues at Midnight
Les Brown and his Orchestra ft. Doris Day - It’s Love, Love, Love
Les Brown and his Orchestra ft. Doris Day - Sentimental Journey
Les Brown and his Orchestra ft. Doris Day - Home For A Little While
Les Brown and his Orchestra ft. Doris Day - ‘T Ain’t Me
Les Brown and his Orchestra ft. Doris Day - My Dreams Are Getting Better All the Time
SEED Ensemble - The Darkies
Miguel Zénon - Academia
Phronesis - The Edge
Private Time Machine - Keep Walking

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Edisons Special

De nominaties voor de Edisons Jazz/World zijn weer bekendgemaakt! Co de Kloet mocht deel uitmaken van de jury en neemt vanavond samen met juryvoorzitter Imme Schade van Westrum de nominaties door.

Playlist:
Angelique Kidjo - Once in A Lifetime
Metropole Orkest ft. Reinier Baas & Ben van Gelder - Smooth Jazz Apocalypse
Jazz Orchestra of the Concertgebouw - Shortcut
Kapok - Three
Rita Reys - Zon in Scheveningen
Fay Claassen - Aan de Amsterdamse Grachten

Cecile McLorin Salvant - One Step Ahead
Fatoumata Diawara - Fenfo
Ge Reinders - Altied
R+R=NOW - Colors in the Dark
Joris Teepe - Holland America
The Preacher Men - Fire Waltz
Eric Vloeimans - Ocean of Petals
Kim Hoorweg - Untouchable

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz/.

James Oesi

Bassist James Oesi komt bij Co de Kloet op bezig om het te hebben over de tweede editie van het Dutch Double Bass Festival, op 8 en 9 juni in het Oude Luxor Theater en Villa Thalia te Rotterdam.

Playlist:
Tettero - Cold Duck Time
James Oesi - Bass Trip
Richard Bona & Mandekan Cubano - Jokoh Jokoh (NSJ 2017)
Jimmy Haslip - I Dreamt of You
Dave Holland - Grapevine
Renaud Garcia-Fons - Revoir Paris

Charles Mingus - Boogie Stop Shuffle
Maarten Hogenhuis Trio - Missing Fundamental
Miguel Rodriguez Trio ft. Irene Reig - Tangerine (Nick Vollebregt 5 mei 2019)
Marutyri - Oddness (Nick Vollebregt 5 mei 2019)
Azymuth - Juntos Mais Uma Vez
Son Swagga - Wayra
The Quartet NL - Who’s Bridge?
Herman Schoonderwalt - The Winner

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz/.

Live vanuit Nick Vollebregt

Elke 1e zondag van de maand is Co de Kloet in Jazzcafé Nick Vollebregt in Laren te vinden. Deze keer met optredens van Sun-Mi Hong, Miguel Rodriguez Trio & Irene Reig en Marutyri.

Playlist:
Sun-Mi Hong - Call it: Young-Woo
Sun-Mi Hong - Panorama
Sun-Mi Hong - Pallet
Sun-Mi Hong - Thoughts to be Spoken
Fullbite - Laika
Miguel Rodriguez Trio - We’ve Got A World That Swings
Miguel Rodriguez Trio - The Last Train From Overbrook
Miguel Rodriguez Trio - Who Cares

Miguel Rodriguez Trio & Irene Reig - Carme
Miguel Rodriguez Trio & Irene Reig - Tangerine
Dizzy Gillespie - All The Things You Are (Vollebregt 22-10-1981)
Marutyri - Fickle Turns
Marutyri - Rattle Riddle
Marutyri - Oddness
Marutyri - Righteous Roots

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Liberati Quartet

Vrijdag 10 mei verschijnt het debuutalbum van het Rotterdamse Liberati Quartet, maar vanavond krijg je al een voorproefje bij Co de Kloet. Na de Dodenherdenking draait Co muziek van het op 4 en 5 mei 1959 opgenomen album Giant Steps van John Coltrane en ook diens complete A Love Supreme-album.

Playlist:
Martijn Padding - Small Goodbye Song
Liberati Quartet - Countertime
Liberati Quartet - When Things Go South
Liberati Quartet - It’s Only A Matter of Taste
Liberati Quartet - Last Dance
Liberati Quartet - Grand

John Coltrane - Spiral
John Coltrane - A Love Supreme Part 1: Acknowledgement
John Coltrane - A Love Supreme Part 2: Resolution
John Coltrane - A Love Supreme Part 3: Pursuance
John Coltrane - A Love Supreme Part 4: Psalm
George Duke - Hybrids

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Spotlight: Bas Andriessen

Twee keer per maand ontvangt Co de Kloet prominente gasten waarmee hij over hun liefde voor muziek, hun werk en allerlei aanverwante zaken praat. Deze week is journalist en programmamaker Bas Andriessen te gast. Hij neemt natuurlijk zijn favoriete plaatjes mee, onder anderen werk van Miles Davis, Frank Zappa en The Beatles.

Playlist:
Frank Zappa - Shut Up 'n Play Yer Guitar
Beatles - Happiness Is A Warm Gun
Paul McCartney - Jenny Wren
Miles Davis - Julien dans l'Ascenseur
Edgard Varese - Hyperprism

ProjeKct One - 4i1 (Live at Ronnie Scott’s)
Frank Zappa - Black Page
Louis Andriessen & Orkest De Volharding - M Is For Man, Music, Mozart: Instrumental 1
Apaffe Apaffe - Each Time I Died A Little
Apaffe Apaffe - In The Rain

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Barrelhouse

Tineke Schoemaker en haar mannen staan al 45 jaar op de planken onder de naam Barrelhouse. Na 12 albums is het zo langzamerhand tijd om eens terug te blikken op alle muziek. Daarom is er nu de boxset '45 Years On The Road', een overzicht waarop ook de albums die in hun vroege jaren alleen op vinyl zijn verschenen te vinden zijn.

Playlist:
Dulfer & Perikels - Soul Makossa
Barrelhouse - I’m in the Mood
Barrelhouse - Drink Your Wine
Barrelhouse - Every Night Is Saturday Night
Barrelhouse & Albert Collins - Frosty
Barrelhouse - Beware

George Benson - Havana Moon
Son Swagga - Neith
Ezra Collective - Quest For Coin
John Scofield - I Want to Talk About You / Slincky (NSJ 2011)
Marquis Hill - Moments of Flow
Sun-Mi Hong - Bumble Bees

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Tristan & Fretless Guitar Special

Pianist Coen Molenaar en zangeres Evelyn Kallansee van de ban Tristan komen bij Co de Kloet langs om te vertellen over hun 5e album, The Spice Of Five.
Daarna zijn ook Jack Pisters en Emile Scholsberg te gast om te praten over de 8e editie van het Dutch Fretless Guitar Festival, dat in mei in Amsterdam plaatsvindt.

Playlist:
Tettero - You Got It In Your Soulness
Tristan - Hands Up
Tristan - I Left My Jacket in the Van
Tristan - 1985
The Brand New Heavies - Dream on Dreamer
Al Jarreau & Jon Hendricks - Cold Duck Time (NSJ 2011)
Tristan - Bring It On
Tristan - Amplify
Tristan - Night Train

Frank Zappa - Down In De Dew
Erkan Ogur - Bir Omurluk Misafir
Rich Perks - Double Exposure
Stu Brewer - Toad Licker (Live Fretless Version)
Emiel Scholsberg - Loennechenbua
The Aristocrats - Blues Fuckers

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Peter Beets

Pianist Peter Beets laat zich graag inspireren door muzikale grootheden. Vorig jaar bracht hij samen met gitarist Stochelo Rosenberg een prachtig album uit als eerbetoon aan de grote Django Reinhardt. Dit jaar brengt Beets zijn album Our Love Is Here To Stay: Gershwin Reimagined uit, een ode aan de Amerikaanse componist George Gershwin.

Playlist:
Tettero - Set Us Free
Peter Beets Trio - Our Love Is Here to Stay
Peter Beets Trio - Summertime
Peter Beets Trio - Embraceable You
Peter Beets meets Stochelo Rosenberg - Nuages (Nick Vollebregt 6 januari 2019)
Peter Beets Trio - Blues For Oscar

Hank Mobley - No Room For Squares
Son Swagga - Neith
Ashley Henry ft. Makaya McCraven - Dark Honey (4TheStorm)
Wojtek Justyna TreeOh! - Get That Crispy (Nick Vollebregt 7 oktober 2018)
Lionel Hampton & His Golden Men of Jazz - Lester Leaps In / On the Sunny Side of the Street / I Wish I Knew (NSJ 1994)
The New Conrad Miller Trio - Mountain View (InJazz 2018)

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Spotlight: Jaco Benckhuijsen

Twee keer per maand ontvangt Co de Kloet prominente gasten en praat hij met hen over de actualiteit, hun werk en natuurlijk over hun favoriete muziek. Deze week is Jaco Benckhuijsen te gast. Hij is schrijver, producer, muzikant en avonturier in de wildernis en schreef een boek over drie zeekayaktochten aan de randen van de Grote Oceaan. Met piano, electronica en slagwerk vertaalt hij de poëzie van de wildernis naar muziek.

Playlist:
The Beatles - Strawberry Fields Forever
JS Bach - Violin Partita No 2 d
Police - Roxanne
Kayak - Try to Write a Book
Keith Jarett - The Köln Concert Part II B

Brad Mehldau - Things Behind the Sun (Live in Tokyo)
Jaco Benckhuijsen - Ocean
Miles Davis - Miles Runs the Voodoo Down
Prince - The Ballad of Dorothy Parker
Jaco Benckhuijsen & Joost Lijbaart - Ride en de Storm
Steve Reich - Music for 18 Musicians

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Margriet Sjoerdsma

Zangeres Margriet Sjoerdsma komt met haar nieuwe album Odelion bij Co de Kloet op bezoek. Haar eerste drie albums brachten haar op podia als het North Sea Jazz Festival, The Hague Jazz, het Concertgebouw, Paradiso en de Kleine Komedie. Naast haar werk gaat Sjoerdsma ook graag de samenwerking aan met andere artiesten. Zo was ze reeds te gast bij het Rembrandt Frerichs trio, Nueva Manteca en de Dutch Swing College Band.

Playlist:
Frank Zappa - The Black Page #2
Margriet Sjoerdsma - Blue Eyed Boy
Margriet Sjoerdsma - Forgiveness
Margriet Sjoerdsma - Lying Hearts That Lie Awake At Night
Margriet Sjoerdsma - Ghost Town
Tori Amos - Silent All These Years
Margriet Sjoerdsma & Egbert Derix - Heart Of Saturday Night
Margriet Sjoerdsma - Three Stars

Dawn Brothers ft. Merel Sophie & Coal Harbour - She Turns My Radio On
Kendrick Scott Oracle - Don Blue
Bas van Lier Trio - New Orliereans (Nick Vollebregt 7 april 2019)
Utrechts Jazz Orkest - Backrow Politics (Nick Vollebregt 7 april 2019)
Raul Midon & Metropole Orkest - If You Really Want
Bill Laurance - Time to Run (NSJ 2017)
John Coltrane - Lush Life

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Live vanuit Nick Vollebregt

Elke 1e zondag van de maand strijkt Co Live! in Café Nick Vollebregt in Laren neer voor een middag live muziek. De opnames zijn gratis te bezoeken, dezelfde avond op NPO Soul & Jazz te horen en daarna natuurlijk hier als podcast beschikbaar.

Playlist:
Bas van Lier Trio - I’m Good I’m Gone
Bas van Lier Trio - Cristo Redentor
Bas van Lier Trio - New Orliereans
Das Sound Kollektiv - Progressin’ (Live at Nick Vollebregt)
Tettero - You Got It In Your Soulness
Tettero - Cold Duck Time
Tettero - Compared to What
Tyranni Flock - Speeltuin (Live at Nick Vollebregt)
Jeroen van Vliet & Mete Erker - Soft and Small
Utrechts Jazz Orkest - Come Fly With Me (J. v. Heusen / S. Can)
Utrechts Jazz Orkest - No More Blues (Antonio Carlos Jobim)
Utrechts Jazz Orkest - Lullaby Of The Leaves (F. Boland)
Utrechts Jazz Orkest - Backrow Politics (Gordon Goodwin)
Utrechts Jazz Orkest - Always and Forever (Pat Metheny)
Utrechts Jazz Orkest - In a Mellow Tone (Duke Ellington)
Utrechts Jazz Orkest - Nobody's Perfect (Sammy Nestico)

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Spotlight: Jörgen Raymann

Twee keer per maand ontvangt Co de Kloet prominente gasten in de serie Spotlight. Twee uur lang gaan zij in gesprek aan de hand van favoriete muziek. Deze keer: Jörgen Raymann.

Playlist:
Ruben Blades - Pedro Navajo
Stevie Wonder - Ngiculela
Rolf Sanchez - El Universo
Carlo Jones & The Surinam Kaseko Troubadours - Mi Empi Priti Na ‘Baka
Max Woiski Jr. - Rijst Met Kouseband

Jörgen Raymann - Verjari Dey
Dulfer & Perikels - Miss You
Al Jarreau - Favorite Things
Kenny B & Trijntje Oosterhuis - Kom Bij Mij
Ruben Del Prado – Den Momenti Sondro Yu
Gente de Zona ft. Marc Anthony – La Gozadera

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Alba Careta

Alba Careta is een Spaanse trompettiste en zangeres. Met haar Alba Careta Quintet bracht ze onlangs haar eerste album Orígens uit, waarvoor ze de prijs voor het beste Catalaanse jazzalbum 2018 won.

Playlist:
Flo & Eddie - I Been Born Again
Alba Careta Quartet - Orígens
Alba Careta Quartet - Song For Lucas
Alba Careta Quartet - Hard Worker
Balkan Paradise Orchestra - Golden Days
Ambrose Akinmusire - Bubbles (Live @ NSJ 2014)
Ambrose Akinmusire - A Regret No More (Live @NSJ 2014)
Alba Careta Quartet - The One
Alba Careta Quartet - Little Heroes

Gary Moore - Still Got The Blues
Teus Nobel Liberty Group - Actual Proof
Mudita - Listen to the Sound of the Forest (Nick Vollebregt 4 november 2018)
Joshua Redman Quartet - How We Do
Philipp Rüttgers - Sweethearts
Chris Potter Circuits Quartet - Hold It
Mathias Eick Quintet - Children (Sessie NSJ 2018)
Bas van Lier - Cristor Redentor

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Laura Polence

Met haar nieuwe album Side By Side komt de Letse zangeres Laura Polence bij Co de Kloet op bezoek. Sinds 2007 woont ze in Amsterdam werkt ze aan haar eigen project. Ze groeide op met de Letse volksmuziek en na 12 jaar studeren heeft ze een geheel eigen mix van stijlen gemaakt.

Playlist:

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Spotlight: Yuri Honing

Twee keer per maand ontvangt Co de Kloet prominente gasten in de serie Spotlight. Twee uur lang gaan zij in gesprek aan de hand van favoriete muziek. Deze keer: Yuri Honing.

Playlist:
David Bowie - Boys Keep Swinging
Yuri Honing Acoustic Quartet - Goldbrun IV
John Coltrane - Cresent
Jan Garbarek - Folk Song
Radiohead - Burn The Witch
Joost Lijbaart, Bram Stadhouders & Sanne Rambags - Moksha (Live)

Hans Dagelet & YAN - Streiten Ist Ziellos
Vivaldi - Stabat Mater I
Christopher Hogwood - Wiliam Byrd
Jessye Norman - Im Abendrot
David Bowie - Andy Warhol
Lou Reed - Lady Day
Herbie Hancock & Tina Turner - Edith And The Kingpin
Marvin Gaye - What's Going On

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Broken Brass Ensemble

Het Nederlandse collectief Broken Brass Ensemble bracht onlangs hun nieuwe album With A Vengeance uit. Het is een eerbetoon aan jaren ’90 actie films en helden als Stallone en Schwarzenegger. Luc Hudepohl van de band gaat met Co de Kloet in gesprek.

Playlist:
The Ex - Maybe I Was The Pilot
Broken Brass Ensemble - Spartan
Broken Brass Ensemble - Ripley
Madness - One Step Beyond
Broken Brass Ensemble - Quaid
Earswideopen - EWO TV
Broken Brass Ensemble - Rockatansky
Fanfare Ciocarlia - Hora De La Bucuresti
Broken Brass Ensemble - Brooks
De Staat - Kitty Kitty
Broken Brass Ensemble - Murtaugh
Broken Brass Ensemble - Dux

Earswideopen - Goede Tijden, Slechte Tijden
Peter Frampton - I'm In You
Frank Zappa - I Have Been In You
Rogier Telderman Trio - Minor Conspiracy
Mark De Clive-Lowe - Memories Of Nanzenji
Teus Nobel Liberty Group - My Favourite Vice
Chaka Khan - A Train & I Loves You, Porgy (Live @ NSJ 2009)
Marutyri - EC Sun

Kijk voor meer informatie op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Lex Jasper

Op 24 maart 2019 wordt meesterpianist en arrangeur Lex Jasper 70 jaar. Ook viert hij in 2019 zijn 55-jarig jubileum als podiumartiest. Naast een bijzonder concert op zijn verjaardag met het Noordpool Orkest, brengt Jasper ook een nieuw album uit met zijn favorieten uit het Great American Songbook. Een mooie aanleiding voor Co de Kloet om met Jasper in gesprek te gaan en muziek te laten horen.

Playlist:
Piet Noordijk, Eric Ineke, Harry Emery, Rob Madna - Stella By Starlight (Live 1988)
Lex Jasper - Ain't Misbehavin'
Lex Jasper - It Never Entered My Mind
Doris Day & André Previn - Nobody's Heart
Greetje Kauffeld & The Diamond Five - I Fall In Love Too Easily
Lex Jasper - Grandfather's Waltz

Richard Hallebeek - Eurotop
Tommy Emmanuel - I Can't Stop Loving You
Harry Sacksioni - Amsterdam Arena
Joe Bonamassa - Just Got Paid (Live)
Joe Bonamassa - Mountain Time (Live)
Joe Bonamassa - Asking Around For You (Live)
Joe Bonamassa - Molly O'

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Maaike den Dunnen

Inner Space heet het nieuwe album van Maaike den Dunnen, waarop naast veel prachtig eigen werk ook enkele verrassende covers te vinden zijn. Maaike gaat met Co de Kloet in gesprek over het maken van haar album en het leven als jazzmuzikante.

Playlist:
Niels Broos & Jamie Peet - Saitama
Maaike den Dunnen - Nature’s Call
Maaike den Dunnen - The Deep
Norma Winstone & Fred Hersch - Stars
Maaike den Dunnen - A Sea of Waves
Maaike den Dunnen - Can’t Help Falling In Love
Maaike den Dunnen - The Gambler
Maaike den Dunnen - Over And Done With

?Joe Bonamassa - Molly O'
Within' Temptation -
Paul McCartney - Dominoes
Anouk - Nobody's Wife
John Mayer - Moving On And Getting Over
Vandenberg's Moonkings - Angel In Black
Eric Clapton - Layla (Live in San Diego)
Leif de Leeuw Band - Be Loyal
Steve Vai - Lights Are On
Pat Metheney - Sign of the Season

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Spotlight: Joost Oranje

Twee keer per maand ontvangt Co de Kloet twee uur lang prominente gasten die met hem over hun liefde voor muziek praten. Deze keer is hoofdredacteur van Nieuwsuur, Joost Oranje te gast.

Playlist:
The Stranglers - Something Better Change
Rush - Witch Hunt
Joe Bonamassa - Mountain Time (Live)
The Beatles - While My Guitar Gently Weeps
The Beatles - While My Guitar Gently Weeps (Live at The Concert for Bangladesh, 1971)

Doris Day & André Previn - Wait Till You See Him
Bali: Golden Rain
The Stranglers - Down In The Sewer
Muse - Exogenesis Symphony Pt. 1 (Overture)
Muse - Exogenesis Symphony Pt. 2 (Cross-pollination)
Muse - Exogenesis Symphony Pt. 3 (Redemption)
Queen - White Queen

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Kasper Rietkerk & Hugo Hinkel

Wat er op de podia in Nederland gebeurt hoor je bij Co Live! Het programma met nieuwe live opnames, pareltjes uit de omroeparchieven en interview met musici over recente projecten.

Playlist:
Hans Dagelet & YAN - Motodesako
Das Sound Kollektiv - Progressin’ (Nick Vollebregt 06-05-2018)
Das Sound Kollektiv - Sweet Scent
Braxton Cook - No Doubt
Das Sound Kollektiv - Known (Ordinary Path)
Das Sound Kollektiv - Safari Zone

Ruben Hein - Eyes
Peter Beets Trio - Lady, Be Good!
Branford Marsalis - Cianna
Chick Corea Freedom Band - Bud Powell (NSJ 2010)
Tommy Emmanuel - Blue Moon (Live at Nick Vollebregt)
Michiel Borstlap - Change / Memory of Enchantement / Blues for Cees Schrama (Nick Vollebregt 03-03-2019)

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Live vanuit Nick Vollebregt

Elke 1e zondag van de maand strijkt Co Live! in Café Nick Vollebregt in Laren neer voor een middag live muziek. De opnames zijn gratis te bezoeken, dezelfde avond op NPO Soul & Jazz te horen en daarna natuurlijk hier als podcast beschikbaar.

Playlist:
Michiel Borstlap & Bill Bruford - Arabian Quest
Michiel Borstlap & Bill Bruford - 16 Kingdoms of the 5 Barbarians (Moers Festival 2004)
Michiel Borstlap - Change / Memory of Enchantement / Blues for Cees Schrama
Tyranni Flock - Speeltuin (Nick Vollebregt)
Martin Joey Dine & - YenTing Lo - Earthbusters
Martin Joey Dine & - YenTing Lo - Summer in April
Martin Joey Dine & YenTing Lo - The Story of A Blind
Martin Joey Dine - Clara
The Preacher Men - Organic Moves (Nick Vollebregt)

Up Close & Dudok Quartet - Claire de Lune
Ed Verhoeff & Paul Berner - The Landlord
Ed Verhoeff & Paul Berner - A Waltz
Up Close & Dudok Quartet - The Night & The Daydreamer
Bert Lochs & Dirk Balthaus - Garden of Glass
Bert Lochs & Dirk Balthaus - Capriccioso
Bert Lochs & Dirk Balthaus - Call From the Green Tower
Bert Lochs & Dirk Balthaus - House on the Mountain

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Camiel Jansen

Wat er op de podia in Nederland gebeurt hoor je bij Co Live! Het programma met nieuwe live opnames, pareltjes uit de omroeparchieven en interview met musici over recente projecten.

Playlist:
Indian Askin - Intro & Another Round
IKARAI - Dance of The Butterfly
IKARAI - Round 1
IKARAI - Strong Coffee
IKARAI - Round 6
IKARAI - Round 7
IKARAI - Round 8
IKARAI - Ballad for Ali
IKARAI - I Shook Up The World

Ibrahim Maalouf - Celle Que Vous Croyez
New Rotterdam Jazz Orchestra - Laurencius is miné Naem
Joey DeFrancesco - Inner Being
Guy Mintus Trio - Dalb
Anthony Strong - Gamblin’ Man Blues
Anthony Strong - Smile
Nat King Cole & Gregory Porter - The Girl From Ipanema
Valvetronic Brass Band - Brazzilla
Braskiri - The Couch Principle
Ed Verhoeff & Paul Berner - Subconscious-Lee

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Spotlight: Ben van den Dungen

Twee keer per maand (elke 2e en 4e zondag) ontvangt Co de Kloet twee uur lang prominente gasten die met hem over hun liefde voor muziek praten, waarbij jazz, soul, blues en wereldmuziek een hoofdrol spelen maar waarbij uitstapjes naar andere genres ook niet geschuwd worden.

Playlist:
Wynton Marsalis - Hickory Dickory Dock
Coleman Hawkins - Body And Soul
Fausto Papetti - Blue Moon
Benjamin Herman - Ophronology
Jan Garbarek - In Praise Of Dreams
Nova Schola Gregoriana - Missa de Angelis - Kyrie
Joe Henderson - Fire

Joe Henderson - Water
Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov ft. Ivo Papasov - Ishiret
Charlie Parker & Miles Davis - Au-Leu-Cha
Dizzy Gillespie - Salt Peanuts
Louis Armstrong - A Kiss To Build A Dream On
Ben van den Dungen Quartet - Ciao City

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Louk Boudesteijn & Rob van de Wouw

Wat er op de podia in Nederland gebeurt hoor je bij Co Live! Het programma met nieuwe live opnames, pareltjes uit de omroeparchieven en interview met musici over recente projecten.

Playlist:
Steve Vai & Miho Arai - Burning Rain
New Rotterdam Jazz Orchestra - Cornucopia
New Rotterdam Jazz Orchestra - Aquapopulus
New Rotterdam Jazz Orchestra - Waar Een Trein Mij Heen Leidt
New Rotterdam Jazz Orchestra - Erasmusbrug

Chet Baker - Look For The Silver Lining
Yasi Hofer - Freedom
Yasi Hofer - Rollin’ On
Yasi Hofer - Downhill
Peter Beets - Our Love Is Here To Stay
Ben van den Dungen/Jarmo Hoogendijk Quintet - First Sight (Live @ NSJF 12-07-1997)
Tommy Moustache - Brute Force (Live at Nick Vollebregt)
Fay Claassen - One Trick Pony (Live at Nick Vollebregt)

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Spotlight: Mike Bindraban

Twee keer per maand (elke 2e en 4e zondag) ontvangt Co de Kloet twee uur lang prominente gasten die met hem over hun liefde voor muziek praten, waarbij jazz, soul, blues en wereldmuziek een hoofdrol spelen maar waarbij uitstapjes naar andere genres ook niet geschuwd worden.

Playlist:
Herbie Hancock - Oliloqui Valley
The Mirror Conspiracy - Tubbs’ Dentist
Joe Henderson - Power To The People
Snarky Pupy - Xavi?

Jamiroquai - When You Gonna Learn
Makaya McCraven - Lucy In The Sky With Diamonds
Niels Broos & Jamie Peet - Saitama
Guru ft. Baybe - Lifesaver
Red Snapper ft. MC Det - The Sleepless
Meshell Ndegeocello - Mu-Min
The Lesson GK - The Weekend (Live at Zildjian HQ)

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Hans Dagelet & YAN & Teus Nobel

Wat er op de podia in Nederland gebeurt hoor je bij Co Live! Het programma met nieuwe live opnames, pareltjes uit de omroeparchieven en interview met musici over recente projecten.

Playlist:
Tristan - I’ll Be Around
Hans Dagelet & YAN - Soundtrack for the Ravaged Actor
Hans Dagelet & YAN - Damals
Jon Hassell - Last Night The Moon Came
Hans Dagelet & YAN - Motodesako
Michiel Borstlap - Velvet
Hans Dagelet & YAN - Nil Dacapo

Japan - Adolescent Sex
Teus Nobel Liberty Group - Chasing Reality
Teus Nobel Liberty Group - Iseo
Teus Nobel Liberty Group - Actual Proof
Teus Nobel Liberty Group - Crush

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Jasja Offermans & Chino Ayala

Wat er op de podia in Nederland gebeurt hoor je bij Co Live! Het programma met nieuwe live opnames, pareltjes uit de omroeparchieven en interview met musici over recente projecten.

Playlist:
Steve Vai - The Attitude Song
Indian Askin - Intro
Indian Askin - Another Round
Indian Askin - Mr Nick
Tom Waits - Piano Has Been Drinking (Not Me)
Indian Askin - On and On
Indian Askin - Behave
Indian Askin - BEAT74
Brian Eno - Triennale

Steve Vai & Metropole Orkest - Attitude Song
Cotonete - Isaac Washington
Himarck Quartet - Oblivion (Nick Vollebregt 03-02-2019)
Trio Vree - Sarajevo ‘84 (Nick Vollebregt 03-02-2019)
Los Hermanos Martinez y Morelo - Tres Hermanos (Nick Vollebregt 03-02-2019)
Broken Brass Ensemble - Murtaugh
Valvetronic Brass Band - Kumbayayo (Noorderslag 2019)
Mavis Staples Love And trust (Live in London)
Van Morrison - The Healing Game (Live at Montreux)
The JuJu Exchange - A Day In The Life

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Live vanuit Nick Vollebregt

Elke 1e zondag van de maand strijkt Co Live! in Café Nick Vollebregt in Laren neer voor een middag live muziek. De opnames zijn gratis te bezoeken, dezelfde avond op NPO Soul & Jazz te horen en daarna natuurlijk hier als podcast beschikbaar.

Playlist:
Dizzy Gillespie - Unicorn (Nick Vollebregt 22 oktober 1981)
Trio Vree - Opus Twee
Trio Vree - Sarajevo ‘84
Trio Vree - Drei, Oder?
Trio Vree - Tango Vier Drie
Das Sound Kollektiv - Progressin’
Himarck Quartet - Waltz After the Cry
Himarck Quartet - Almost Forgot

Himarck Quartet - Into the Void
Himarck Quartet - Oblivion
Pitch Plot 4 - New and Different View
Los Hermanos Martinez y Morelo - El Bosco
Los Hermanos Martinez y Morelo - Tres Hermanos
Los Hermanos Martinez y Morelo - My Girl
Los Hermanos Martinez y Morelo - De Aqui P’Alla
Tyranni Flock - Speeltuin

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Niels Broos & Jamie Peet

Wat er op de podia in Nederland gebeurt hoor je bij Co Live! Het programma met nieuwe live opnames, pareltjes uit de omroeparchieven en interview met musici over recente projecten.

Playlist:
Steve Vai - Salamanders in the Sun
Steve Vai & Metropole Orkest - Salamanders in the Sun
Niels Broos & Jamie Peet - Sparrows
Niels Broos & Jamie Peet - Heist
Niels Broos & Jamie Peet - Saitama
Niels Broos & Jamie Peet - Improvisatie (Noorderslag 2019)
Niels Broos & Jamie Peet - Conundrum
Niels Broos & Jamie Peet - Endless
Brian Eno - Lanzarote

Jerome Hol Trio - Riff Rangers (Live @ TivoliVredenburg, Vrije Geluiden)
Dave Holland Quintet ft Robin Eubanks - Obatious
Dawn Brothers, Coal Harbour, Merel Sophie - She Turns My Radio On
Dawn Brothers - Sweet Love (Noorderslag 2019)
Benjamin Herman’s Bughouse - Les Boulevardiers (Noorderslag 2019)
Jarreau Vandal - Sober (Mahalia Remix) (Eurosonic 2019)
Bokanté - Don’t Do It (Duo Version)
Lauryn Hill ft. D’Angelo - Nothing Even Matters
Joshua Redman - The Folks Who Live On The Hill
Himarck Quartet - Into The Void
Eric Vaarzon Morel - El Pajaro Negro (Nick Vollebregt 4 november 2018)

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Spotlight: Erk Willemsen

Twee keer per maand (elke 2e en 4e zondag) ontvangt Co de Kloet twee uur lang prominente gasten die met hem over hun liefde voor muziek praten, waarbij jazz, soul, blues en wereldmuziek een hoofdrol spelen maar waarbij uitstapjes naar andere genres ook niet geschuwd worden.

Playlist:
D’Angelo - Playa Playa
Makaya McCraven - Flipped OUT
Santana - Samba Pa Ti
Eddie Palmieri - Mi Congo (Ft. Carlos Santana)
Kip Hanrahan - Dancing With Sweetness, Tonight
ROSALÍA - Que No Salga La Luna - Cap.2: Boda
Ambrose Akinmusire - a blooming bloodfruit in a hoodie

Vinyl: Steve Vai - Call It Sleep
John McLaughin - Finding The Way
Selvaganesh op Slagwerkfestival The Big Bang 2007
World Drummers Ensemble - A Coat Of Many Colors
Frank Zappa - The Black Page Drum Solo/Black Page #1
Jeff Beck - Goodbye Pork Pie Hat
MY BABY - Mounaiki
Tommy Emmanuel - Blue Moon (live at Nick Vollebregt)
George Duke - Hybrids

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Lena Hessels

Wat er op de podia in Nederland gebeurt hoor je bij Co Live! Het programma met nieuwe live opnames, pareltjes uit de omroeparchieven en interview met musici over recente projecten.

Playlist:
Vinyl: Steve Vai - Lovers are Crazy
Lena Hessels - Falling
Lena Hessels - Falling
Lena Hessels - Seven
Lena Hessels - Welter
Nick Cave & The Bad Seeds - Into My Arms
Lena Hessels - Days
Velvet Underground - Candy Says
Lena Hessels - First

Oscar Peterson - Hymn To Freedom
Valvetronic Brassband - Feel It Still (Noorderslag 2019)
Dawn Brothers - Stayin Out Late (Noorderslag 2019)
Benjamin Herman’s Bughouse - Les Boulevardiers (Noorderslag 2019)
Arp Frique - Rapaz Novo E Malandro (Eurosonic 2019)
Blue Lab Beats - Pina Colada (Eurosonic 2019)
Julian Lage - Tomorrow Is The Question
Snarky Puppy - Xavi
Branford Marsalis Quartet - Snake Hip Waltz
Roy Hargrove Bigband - Everytime I Say Goodbye (NSJ 2009)

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Ilja Reijngoud & Bert Boeren

Wat er op de podia in Nederland gebeurt hoor je bij Co Live! Het programma met nieuwe live opnames, pareltjes uit de omroeparchieven en interview met musici over recente projecten.

Playlist:
Ilja Reijngoud & JOC - No Substitute (Live in Bimhuis 8-12-2008)
Bert Boeren & Ilja Reijngoud - Me ‘N Jangles
Bert Boeren & Ilja Reijngoud - Stop Following Me
Bert Boeren & Ilja Reijngoud - Smoky
Bert Boeren & Ilja Reijngoud - Århus Blus

Gitaarspecial: Steve Vai - Little Green Man (Flexible LP)
Lucky Peterson - Blues for Wes
Young Gun Silver Fox - Lenny (R&B Night 2018)
Tony Joe White - Way Down South (R&B Night 2018)
Teus Nobel - Plastic Battle
Maaike den Dunnen - Nature’s Call
Ambrose Akinmusire - Americana / the garden waits for you to match her wildness
Vinyl: Michel Banabila - Sound Years LP (Side A)

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Tobias Klein

Wat er op de podia in Nederland gebeurt hoor je bij Co Live! Het programma met nieuwe live opnames, pareltjes uit de omroeparchieven en interview met musici over recente projecten.

Playlist:
Vinyl: The stranglers - School man (No More Heroes 1977)
Spinifex - Confrerie
Spinifex - Marifa
Spinifex - AHAP

?John Lennon - Jealous Guy
Gregory Porter & Metropole Orkest - Liquid Spirit (NSJ 2018)
Gregory Porter & Metropole Orkest - Smile (NSJ 2018)
Django Reinhardt - Farewell Blues
Django Reinhardt - St. James Infirmary
Peter Beets meets Stochelo Rosenberg - Django's Tiger (Nick Vollebregt 6 januari 2019)
Tommy Emanuel & John Knowles - How Deep Is Your Love (Live)
IKARAI - Dance of the Butterfly
Niels Broos & Jamie Peet - Saitama
Dawn Brothers - What A Feeling Can’t Do
Reinier Baas, Ben van Gelder & Metropole Orkest - Smooth Jazz Apocalypse
Yuri Honing - Goldbrun Il

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Spotlight: Claude Vanheye

Fotograaf Claude Vanheye is deze keer te gast in de serie Spotlight. Hij vertelt uitgebreid over zijn ontmoetingen met o.a. The Jackson Five, Pink Floyd, Jimi Hendrix en John Lennon & Yoko Ono.

Playlist:
T-REX - Get It On
Boudewijn de Groot - Een Meisje van 16
Dave Berry - Strange Effect
Cream - I Feel Free
Pink Floyd - See Emily Play
Rolling Stones - Little Red Rooster
Jimi Hendrix Experience - Hey Joe
Byrds - Mr. Spaceman
Dr. John & Johnny Winter - A Right Place At The Wrong Time (Live, IN SESSION 1983)

Frank Zappa & The Mothers Of Invention & John Lennon & Yoko Ono & Plastic Ono Band - Well (Baby, Please Don't Go) (Live)
John Lennon - Jealous Guy
Frank Zappa & The Mothers Of Invention - Let’s Make The Water Turn Black
Fleetwood Mac - Need Your Love So Bad
David Bowie - DJ
Faithless - God Is A DJ
Michael Jackson - Man In The Mirror
Todd Rundgren - Hello, It’s Me (Live at Paradiso Amsterdam, 2012)
Kate Bush - The Man With The Child In His Eyes

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Lucas Figueiredo Santana

Lucas Figueiredo Santana maakte met zijn trio Pano de Prato een prachtige plaat. Hij komt bij Co op bezoek en vertelt o.a. over het bijzondere ontstaan van het album.

Playlist:
Vinyl: John Lennon & Yoko Ono & Elephant’s Memory - John Sinclair
Pano de Prato - Poucas Ideias (feat. Rafael Schimidt)
Pano de Prato - Tira a sogra pra dançar (feat. Rafael Schimidt)
Pano de Prato - Maxixando (feat. Michel Castori & Reynaldo Izeppi)
Paquito D'Rivera - Song For Maura
Cannonball Adderley - Batida Differentes
George Duke - Brazilian Love Affair
Pano de Prato - Deixa Juliana

David Bowie - Fill Your Heart
New Rotterdam Jazz Orchestra - Aquapopulus
Compilatie: Miami Nightmare (Concertgebouw 1977)
Phil Bee’s Freedom - Big Legged Woman (Mijke & Co Live @ Sugarfactory)
Das Sound Kollektiv - Daft Track
Peter Beets meets Stochelo Rosenberg - Django's Tiger (Live in Nick Vollebregt 6 januari 2019)

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Live vanuit Nick Vollebregt

Elke 1e zondag van de maand gaat Co Live! op bezoek in Café Nick Vollebregt in Laren. Deze middag staan Marit van der Lei, Peter Beets en Stochelo Rosenberg en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw op het programma.

Playlist:
Marit van der Lei - Flora
Marit van der Lei - When It Falls
Marit van der Lei - Sea Song
Marit van der Lei - Windmills of your Mind
The Preacher Men - Organic Moves (Live in Nick Vollebregt 3 juni 2018)
Peter Beets meets Stochelo Rosenberg - Django’s Tiger
Peter Beets meets Stochelo Rosenberg - Nuages
Peter Beets meets Stochelo Rosenberg - Mazurca A Minor
Peter Beets meets Stochelo Rosenberg - Nocturne F Minor

JOC - Shortcut
JOC - Sixmas
JOC & Karlijn Lagendijk - Infinite Blue
JOC - Blue Monk
JOC - English Heart
JOC - Jane Street 2 AM

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.

Braskiri

Bert Lochs en Dirk Balthaus van Braskiri komen met hun nieuwe album The Couch Principle bij Co de Kloet op bezoek.

Playlist:
Vinyl: Munushiri Bushi
Braskiri - The Couch Principle
Braskiri - Arya
Braskiri - Lament for B
Braskiri - Doc Brown
Braskiri - Garden of Glass
Braskiri - All is Well
Braskiri - Lost in La Futa

John Lee Hooker & Canned Heat - Boogie Chillen No. 2
Michiel Borstlap & Metropole Orchestra - Ankara (Live @ Oosterpoort 2004)
Kate Bush - Army Dreamers
David Bowie - The Bewlay Brothers
Tim Buckley - The River
Martijn van Iterson, Ilja Reijngoud & Jazz Orchestra of the Concertgebouw - No Substitute (Live @ Bimhuis 2008)
Frank Zappa - Uncle Meat

Kijk voor meer info op https://www.nporadio2.nl/soulenjazz.