NPO Soul & Jazz

Dutch Jazz Jam met het Metropole Orkest

  1. Nieuwschevron right
  2. Dutch Jazz Jam met het Metropole Orkest

De Nederlandse jazzscene heeft het moeilijk door alle coronamaatregelen. Daarom slaan het Metropole Orkest en NPO Radio 2 Soul & Jazz de handen ineen voor Dutch Jazz Jam. Een grote jam om de Nederlandse jazz een hart onder de riem te steken.

Het Metropole Orkest trekt de studio in met de beste jazzmuzikanten van Nederland. Samen trakteren zij de kijker op een avond met bekende jazzklassiekers en eigen composities van de solisten. De line-up bestaat uit Hermine Deurloo, Jesse van Ruller, Ruben Hein, Benjamin Herman, Jan van Duikeren en Anna Serierse.

Robert Soomer, artistiek manager van het Metropole Orkest: “We hebben door de nieuwe coronamaatregelen helaas weer te maken met annuleringen. Stil zitten is niks voor ons. Omdat jazz in de vezels van het orkest zit en de Nederlandse jazzscene ijzersterk is, hebben we besloten met een aantal grootheden uit de Nederlandse jazz een grote jam te organiseren. We laten zo zien dat de jazzmuziek in Nederland, ondanks alle moeilijkheden, springlevend is’’.

De Metropole Studio Sessions: Dutch Jazz Jam was vrijdagavond 9 oktober om 20:30 uur gratis te zien via de Facebookpagina van het Metropole Orkest en NPO Radio 2 Soul & Jazz én te luisteren op NPO Radio 2 Soul & Jazz.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.