Wereldmuziekliefhebber Bastiaan Springer overleden

De wereldmuziekliefhebber overleed afgelopen zaterdag

Wereldmuziekliefhebber en journalist Bastiaan Springer is afgelopen zaterdag na een kort ziekbed overleden. Vorig jaar was hij bij Andrew Makkinga te gast in Makkinga Meets. Een bijzonder gesprek dat je hier kunt terugluisteren.

Ons bereikte vandaag het verdrietige bericht dat wereldmuziekliefhebber, journalist en dj Bastiaan Springer afgelopen zaterdag na een kort ziekbed is overleden.

Springer schreef talloze artikelen, interviewde artiesten, was muzieksamensteller bij Radio 5, had een eigen show bij de concertzender en vloog de hele wereld over om festivals & muziekbeurzen te bezoeken. In stilte en achter de schermen heeft hij ontzettend veel artiesten, festivals en mensen verbonden.

Andrew schreef op zijn Facebookpagina: "Wat ga ik deze ontzettend lieve man missen. Hij was een muzikale encyclopedie. Ik leerde Bas kennen toen ik, en vele andere muziekliefhebbers met mij, bij Boudisque in de Amsterdamse Haringpakkerssteeg mijn platen ging kopen. Bastiaan verkocht niet alleen platen, hij was bovenal een ambassadeur van de muziek, en in het bijzonder de wereldmuziek.

Vorig jaar vroeg ik Bas om naar de NPO Soul & Jazz studio te komen, voor mijn programma ‘Makkinga Meets’. We spraken over zijn passie voor de wereldmuziek en luisterden naar zijn favoriete tracks. Ik had gehoopt nog vele van zulke uitzendingen met hem te mogen maken, maar het heeft helaas niet zo mogen zijn. Bedankt lieve Bas. Rust in vrede."

Luister de aflevering van Makkinga Meets met Bastiaan Springer hier terug:
Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties