Manu Dibango & Metropole Orkest in Co Live! vanavond

Co de Kloet haalt twee pareltjes uit de archieven

Co de Kloet heeft opnames van het concert van Manu Dibango en het Metropole Orkest uit 2003 afgestoft en brengt een bijzonder eerbetoon aan de onlangs overleden afro-jazz legende.

De Kameroense afro-jazzmuzikant Manu Dibango, bekend van o.a. zijn hit Soul Makossa uit 1972, is op 24 maart op 86-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat maakte zijn familie bekend op zijn Facebookpagina.

Zijn optredens met zijn eigen groepen, bijvoorbeeld tijdens de Music Meeting in Nijmegen, maakten altijd indruk. Tijdens de Music Meeting 2002 stelde NTR producer/presentator Co de Kloet aan Dibango voor om een project met het Metropole Orkest te doen. Co reisde af naar Dibango’s huis in Parijs en stelde een programma samen dat op meesterlijke wijze werd gearrangeerd door Martin Fondse.   

Deze unieke samenwerking, onder leiding van Dick Bakker, kende een eenmalige uitvoering tijdens het befaamde Dunya Festival in Rotterdam op 24 mei 2003. Dankzij redacteur Wijnand Honig werden er naast audio ook televisie opnames gemaakt.

Het concert is te horen in het eerste uur van Co Live! op zondag 29 maart a.s. van 19.00-20.00 uur. In het tweede uur van Co Live! zendt Co de Kloet bovendien opnames van het poëtische Vietnamproject van gitarist Nguyen Le en zangeres Huong Thanh in samenwerking met het Metropole Orkest op Mundial Festival 2005 uit.

​Luister de uitzending hier terug:
Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties