Planning week 10 (02 maart t/m 08 maart 2020)

Nieuwe muziek bij Andrew, bijzondere thema's bij Phil en Benjamin en interessante gasten bij Co de Kloet

Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Programma's van Andrew Makkinga, Benjamin Herman, Co de Kloet en Phil Horneman. En natuurlijk heel veel opnames uit de omroeparchieven, voor- en napret bij festivals als Eurosonic Noorderslag, North Sea Jazz, Mondriaan Jazz en meer!

Ma 02/03 (19:00 - 20:00 uur) - Live: Andrew Makkinga

Andrew start je week op met heel veel nieuwe muziek en natuurlijk luister- en concerttips voor de rest van de week.

Di 03/03 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin Herman:​​ Bas

Extra veel laag in deze podcast, want Benjamin zet zijn favoriete bassisten voor je op een rijtje.
 

Di 03/03 (20:00 - 21:00 uur) - Jaco Pastorius Big Band ft. Richard Bona (NSJ 2004)

De mooiste concerten hoor je iedere dinsdag- en woensdagavond op NPO Soul & Jazz! Jaco Pastorius was de eerste jazzvirtuoos op de elektrische bas en één van de grote pioniers van de fusion. Hij liet de wereld niet alleen kennismaken met de fretloze basgitaar, maar bewees ook dat er ritmisch en harmonisch nog heel wat aan de mogelijkheden van het instrument konden worden toegevoegd. Helaas kwam Pastorius in 1987 op tragische wijze om het leven. The Jaco Pastorius Big Band featuring Richard Bona o.l.v. Peter Graves bracht op North Sea Jazz 2004 een hommage aan dit megatalent dat de jazzwereld spijtig genoeg te vroeg moest verlaten. Een juiste keuze, want de big band jazz was Pastorius’ grote liefde.

Wo 04/03 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: New Releases February

Deze week laat Phil je weer zijn favoriete nieuwe releases van de afgelopen tijd horen. Een must hear als je op de hoogte wil blijven van alle nieuwe muziek.

Wo 04/03 (20:00 - 21:00 uur) - Makaya McCraven (NSJ 2019)

De mooiste concerten hoor je iedere dinsdag- en woensdagavond op NPO Soul & Jazz! Deze keer het concert van Makaya McCraven op North Sea Jazz 2019. Als drummer vestigde McCraven zijn naam door samen te werken met onder meer Archie Shepp en Yusef Lateef. Maar ook als bandleider en producer verlegt een van de meest gevraagde slagwerkers uit Chicago voortdurend zijn grenzen. Online muziekmagazine Pitchfork omschreef zijn solorelease Universal Beings uit 2018 als een hypnotiserend dubbelalbum. Een grote rol op dat bezwerende werk is weggelegd voor vibrafonist Joel Ross en harpiste Brandee Younger, twee bijzondere muzikanten die hun eigen sporen verdienden in de jazzwereld.

Do 05/03 (19:00 - 20:00 uur) - Makkinga Meets: Ntjam Rosie 

Elke week ontvangt Andrew interessante muzikale gasten in Makkinga Meets. Hun favoriete muziek is de rode draad door de afleveringen heen, maar tussen die fijne deuntjes door is er ruim tijd voor bijzondere gesprekken. Deze keer is de Kameroens-Nederlandse zangeres Ntjam Rosie te gast. Naast muziek van haar nieuwe album Family & Friends krijg je ook de favoriete nummers van Rosie te horen. O.a. Erykah Badu, Prince, Solange en Grace Jones komen voorbij!

Vr 06/03 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Don't Mess With Phil

Phil Horneman start je weekend heerlijk op met ontzettend veel dansbare plaatjes en natuurlijk tips om je vrije tijd de komende twee dagen te gaan besteden. Voetjes van de vloer!

Za 07/03 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met New Conrad Miller Trio

Deze keer is het New Conrad Miller Trio te gast bij Co de Kloet. Ze komen op bezoek met hun gloednieuwe album Con Alma. Het is alweer het derde album van het trio en de titel verwijst naar een nummer afkomstig van het album Afro uit 1954 van trompettist Dizzy Gillespie.

Zo 08/03 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! Spotlight: Abdelkader Benali

Twee keer per maand ontvangt Co de Kloet prominente gasten in de studio. Aan de hand van hun favoriete muziek gaan ze twee uur lang in gesprek. Er komt van alles aan bod, maar de muziek is altijd leidend. Deze keer is de Marokkaans-Nederlandse schrijver en tv-presentator Abdelkader Benali te gast. Benali schrijft romans, korte verhalen, essays, journalistieke artikelen, toneelwerk, literaire brieven etc. Hij heeft zelfs een kookboek op zijn naam staan. Thema’s die vaak in zijn werk terugkeren zijn migratie, sport en de eigenaardigheden van zowel Nederland als Marokko.

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Check ook onze Soul & Jazz Top 40 op Spotify. Een maandelijks bijgewerkte lijst met 40 van de mooiste liedjes die de afgelopen tijd op single, EP of album zijn verschenen. Een schatkist aan nieuwe muziek dus!

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties