Planning week 4 (20 januari t/m 26 januari 2020)

Nieuwe muziek bij Andrew, bijzondere thema's bij Phil en Benjamin en interessante gasten bij Co de Kloet

Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Programma's van Andrew Makkinga, Benjamin Herman, Co de Kloet en Phil Horneman. En natuurlijk heel veel opnames uit de omroeparchieven, voor- en napret bij festivals als Eurosonic Noorderslag, North Sea Jazz, Mondriaan Jazz en meer!

Ma 20/01 (19:00 - 20:00 uur) - Live: Andrew Makkinga

Andrew is terug uit Groningen en zit weer klaar om je week op te starten met heel veel nieuwe muziek en natuurlijk luister- en concerttips voor de rest van de week. Natuurlijk blikt hij ook terug op Eurosonic Noorderslag.

Di 21/01 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin Herman: Trompet Deel 2

Één uurtje bleek niet voldoende voor Benjamin om al zijn favoriete trompetplaatjes te kunnen draaien en daarom plakken we er deze week gewoon nog een aflevering achteraan.
​​

Di 22/01 (20:00 - 21:00 uur) - GreyHeads (Noorderslag 2020)

Afgelopen weekend hostte NPO Soul & Jazz wederom een eigen podium op Noorderslag 2020 in Groningen. Alle optredens op dat podium werden door de NTR opgenomen en daar plukken we nu al de vruchten van. Vanavond het optreden van de Rotterdamse band GreyHeads.

Wo 23/01 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: Peace Love Not War

Met alle spanningen in de wereld kreeg Phil het idee om zijn favoriete oorlogsplaatjes op een rijtje te zetten. Maar dan natuurlijk wel op zijn eigen manier, geweldsloos en met liefde!

Wo 24/01 (20:00 - 21:00 uur) - PAX the humanoid (Noorderslag 2020)

2020 in Groningen. Alle optredens op dat podium werden door de NTR opgenomen en daar plukken we nu al de vruchten van. Vanavond het optreden van de PAX the humanoid.

Do 25/01 (19:00 - 20:00 uur) - Makkinga Meets: Akwasi

Elke week ontvangt Andrew interessante muzikale gasten in Makkinga Meets. Hun favoriete muziek is de rode draad door de afleveringen heen, maar tussen die fijne deuntjes door is er ruim tijd voor bijzondere gesprekken.

Vanavond is rapper, schrijver en acteur Akwasi te gast. Onlangs kwam zijn nieuwe single Extase uit, die natuurlijk gedraaid gaat worden. Maar Akwasi kennende heeft hij nog veel meer te vertellen!

Vr 26/01 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Don't Mess With Phil

Phil Horneman start je weekend heerlijk op met ontzettend veel dansbare plaatjes en natuurlijk tips om je vrije tijd de komende twee dagen te gaan besteden. Voetjes van de vloer!

Za 27/01 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Teus Nobel & Roeland Jacobs

Trompettist Teus Nobel blijft lekker doorwerken! Na zijn Liberty Group is er alweer een volgend album, getiteld Saudade, waarop hij de Braziliaanse componist, pianist en zanger Antonio Carlos Jobim eert. Hij vertelt er samen met zijn producer Roeland Jacobs uitgebreid over bij Co de Kloet en laat er natuurlijk ook de nodige stukken van horen.

Zo 28/01 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! Spotlight: Pierre & Barend Courbois

Twee keer per maand ontvangt Co de Kloet prominente gasten in de studio. Aan de hand van hun favoriete muziek gaan ze twee uur lang in gesprek en dat levert interessante inkijkjes in hun leven op. Vanavond zijn vader en zoon, Pierre en Barend Courbois te gast.

Pierre is jazzdrummer, bandleider en componist. Hij studeerde klassieke muziek en vertrok daarna naar Parijs, waar hij met Miles Davis, Kenny Clarke en Stan Getz speelde. Hij sleepte door de jaren heen diverse prijzen in de wacht, waaronder de Buma Boy Edgar Prijs, en werdt gedecoreerd als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. En aan stoppen denkt hij nog lang niet!

Zoon Barend ging eveneens de muziek in. Hij starte op drums maar ging al snel over op de bas. Als veelgevraagd studiomuzikant werkte Barend aan meer dan 70 albums mee en de teller staat niet stil. Verder is hij om de paar jaar ‘on tour’ met de Duitse rockband Blind Guardian, waarmee ze wereldwijd stadions vullen. En zo zijn er nog veel meer 'gigs', ook Barend zit nooit stil.

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Check ook onze Soul & Jazz Top 40 op Spotify. Een maandelijks bijgewerkte lijst met 40 van de mooiste liedjes die de afgelopen tijd op single, EP of album zijn verschenen. Een schatkist aan nieuwe muziek dus!

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Siese Veenstra


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties