Planning week 3 (13 januari t/m 19 januari 2020)

Nieuwe muziek bij Andrew, bijzondere thema's bij Phil en Benjamin en interessante gasten bij Co de Kloet

Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Programma's van Andrew Makkinga, Benjamin Herman, Co de Kloet en Phil Horneman. En natuurlijk heel veel opnames uit de omroeparchieven, voor- en napret bij festivals als Eurosonic Noorderslag, North Sea Jazz, Mondriaan Jazz en meer!

Ma 13/01 (19:00 - 20:00 uur) - Live: Phil Horneman

Andrew is onderweg terug vanuit New York, waar hij voor de NTR verslag heeft gedaan van het NYC Winter Jazz Fest 2020. Daarom start Phil je week op met heel veel nieuwe muziek en natuurlijk luister- en concerttips voor de rest van de week.

Di 14/01 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin Herman: Trompet

Een uur lang trompetmuziek vanavond bij Benjamin. Bekende en minder bekende nummers, allen met de trompet in de hoofdrol.

Di 14/01 (20:00 - 21:00 uur) - Blue Lab Beats (Eurosonic 2019)

In de aanloop naar Eurosonic Noorderslag 2020 blikken we terug met een aantal hoogtepunten van vorig jaar. De NTR nam o.a. het concert van Blue Lab Beats in het Groninger Forum op.

"Vertegenwoordigers van Londens herboren contemporaine jazzscene, producer NK-OK en multi-instrumentalist Mr DM, vonden elkaar 6 jaar geleden in een gemeenschappelijke bewondering voor jazz, hiphop en elektronica. Hun album Xover bevat bijdragen van Moses Boyd, Nubya Garcia, Dylan Jones, Ashley Henry, James Vickery, Ruby Francis, Tiana Major9 en vele anderen."

Wo 15/01 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: New Releases December

Één keer per maand zet Phil zijn favoriete nieuwe releases voor je op een rijtje. Een uur lang nieuwe muziek ontdekken dus!In Soul Walking Dead brengen Phil Horneman en Leroy Rey een eerbetoon aan onlangs overleden muzikale grootheden.

Wo 15/01 (20:00 - 21:00 uur) - Niels Broos & Jamie Peet (Noorderslag 2019)

In de aanloop naar Eurosonic Noorderslag 2020 blikken we terug met een aantal hoogtepunten van vorig jaar. De NTR nam o.a. het concert van Niels Broos & Jamie Peet op ons Soul & Jazz-podium op Noorderslag op.

"Toetsenist Niels Broos en drummer Jamie Peet zijn twee opvallende exponenten uit de huidige Nederlandse muziektijdsgeest. Dit spannende duo bevindt zich op de kruising waar improvisatie, analoge elektronica, jazz en hiphop elkaar ontmoeten. Broos werkte eerder samen met Kyteman Orchestra en Jameszoo, Peet trad op met Kris Bowers en Dominic J. Marshall."

Do 16/01 (19:00 - 20:00 uur) - Makkinga Meets: Son Swagga (Herhaling)

Andrew is nog op de terugweg vanuit New York, waar hij afgelopen weekend verslag deed van het NYC Winter Jazz Fest. Daarom herhalen we vanavond zijn interview met de heren van Son Swagga. Een mooie kans om kennis te maken met deze intrigerende band, die ook op ons Soul & Jazz-podium op Noorderslag staat komend weekend. Mooie verhalen en natuurlijk heel veel muziek. Naast werk van de band zelf komen er ook nummers van o.a. Tigran Hamasyan, Kamasi Washington en Herbie Hancock voorbij.

Vr 17/01 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Don't Mess With Phil

Vorige week presenteerde Phil zijn eerste vrijdagavondshow op NPO Soul & Jazz. Een week later is hij al niet meer weg te denken op je vrijdagavond. Start je weekend goed op met de favoriete plaatjes van Phil Horneman. Voetjes van de vloer!

Za 18/01 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Juan Martinez

Saxofonist Juan Martinez komt bij Co de Kloet vertellen over de aankomende optredens van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw met Joshua Redman​.

Zo 19/01 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Sven Ratzke

Sven Ratzke komt bij Co de Kloet vertellen over zijn nieuwe album en tour Where Are We Now, met werk van niemand minder dan David Bowie.

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Check ook onze Soul & Jazz Top 40 op Spotify. Een maandelijks bijgewerkte lijst met 40 van de mooiste liedjes die de afgelopen tijd op single, EP of album zijn verschenen. Een schatkist aan nieuwe muziek dus!

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Jessie Kamp


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties