Planning week 50 (9 december t/m 15 december)

Wat hoor je deze week allemaal op NPO Soul & Jazz?

Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Andrew Makkinga, One'sy Muller, Co Live!, Phil Horneman, Benjamin's Lijst, concerten van festivals als Rockit, Mondriaan Jazz en North Sea Jazz en nog veel meer!

Ma 09/12 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Andrew Makkinga

Andrew start je week op met heel veel nieuwe muziek en natuurlijk luister- en concerttips voor de rest van de week.

Di 10/12 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin Herman: James Moody

Negen jaar geleden overleed jazzsaxofonist, fluitist en componist James Moody op 85-jarige leeftijd. Benjamin is groot fan en daarom zijn we vanavond 'In the mood for James Moody'.

Di 10/12 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Charlie Parker Legacy Band met Johnny Griffin, Roy Hargrove, Benny Golson, John Engels, Gábor Bolla e.a. - North Sea Jazz 2005

Vlak na de dood van beboppionier Charlie Parker schreef iemand in graffiti op een muur in New York de tekst 'Bird Lives!'. Vijftig jaar na dato is die kreet nog steeds waar: de hedendaagse jazz zou beslist anders hebben geklonken wanneer Charlie 'Yardbird' Parker er niet geweest zou zijn. 

Speciaal voor de 30e verjaardag van het North Sea Jazz Festival werd in 2005 in de Jan Steen Zaal een Bebop Session gehouden met de Charlie Parker Legacy Band, waarin de oudgedienden Ray Drummond en Jimmy Cobb deelnemen. De jonge generatie altsaxofonisten wordt vertegenwoordigd door Jesse Davis, Vincent Herring en Wes Anderson. Speciale gasten zijn Johnny Griffin, Roy Hargrove, Benny Golson, John Engels, Bolla Gábor en nog vele anderen. Al deze fantastische muzikanten zijn allemaal schatplichtig aan Charlie Parker, de visionair wiens gedachtegoed 50 jaar later nog steeds leeft.

Wo 11/12 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: NSJO Special

Phil ontvangt Vera Stakenborg en Jelle Homans van het Nederlands Studenten Jazz Orkest. Deze maand gaan ze weer op tour met een bijzonder soulvol programma en dat is reden genoeg om dieper in de geschiedenis én de toekomstplannen van het orkest te duiken.

Wo 11/12 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Ebba Åsman & Ilja Reijngoud - New Generation 2019

In New Generation portretteert de NTR de nieuwe generatie jazzmuzikanten in Nederland. Naast hun eigen verhaal is er natuurlijk ook ruimte voor live muziek. Door het hele land worden er live-sessies opgenomen en daar kun je vanavond van genieten.

Het concert van Ebba Åsman en Ilja Reijngoud is vanavond op NPO Soul & Jazz te horen en daarna ook te zien op ons YouTube-kanaal. En de portretten zijn natuurlijk ook allemaal terug te kijken!​

Do 12/12 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... Roué Verveer

In Makkinga Meets ontmoet Andrew Makkinga wekelijks interessante gasten uit de muziek- en culturele sector. Elke gast neemt zijn of haar favoriete muziek mee en gaat met Andrew in gesprek. Dit levert bijzondere gesprekken op, met een perfecte muzikale omlijsting! Deze keer is de Nederlandse presentator, cabaretier en acteur Roué Verveer te gast.

Vr 13/11 (19:00 - 21:00 uur) - Live: One'sy Muller

One'sy trapt op vrijdagavond je weekend af op NPO Soul & Jazz met vaste onderdelen als de Soul Carrousel, Platen van Pa en It's A Family Affair. De ene week komen er interessante gasten uit de kunst-, cultuur- of muziekwereld langs en de andere week overlaadt One'sy je met nieuwe tracks!

Za 14/12 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Eargonauts & Ben van Gelder

Gitarist ​Ante Medic komt bij Co op bezoek met muziek van zijn nieuwe bandje Eargonauts. Eargonauts is een jong en avontuurlijk jazzkwartet uit Rotterdam. Ze speelden al in Slovenië en Kroatië en ook de plannen voor een Nederlandse en Belgische tour zijn in de maak.

Daarna komt saxofonist Ben van Gelder vertellen over zijn compositieopdracht Paradís, die hij uitvoerde in opdracht van het Bimhuis. Hij liet zich inspireren door het werk van Marc Chagall en dat van Messiaen. Bij Co hoor je live opnames van zijn optreden begin deze maand in het Bimhuis.

Zo 15/12 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! vanuit Nick Vollebregt

Elke maand gaat Co de Kloet met zijn programma op bezoek in jazzcafé Nick Vollebregt in Laren. Tussen 14:00 en 16:00 uur komen er verschillende muzikanten langs en de opnames zijn gratis bij te wonen.

Deze keer staan nieman minder dan Gary Lucas, Eric Vaarzon Morel, Jo Didderen & L'Equipe de Rêve, Esther van Hees en Kerst-dj Oscar Smit op het programma.

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties