Planning week 48 (25 november t/m 1 december)

Wat hoor je deze week allemaal op NPO Soul & Jazz?

Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Andrew Makkinga, One'sy Muller, Co Live!, Phil Horneman, Benjamin's Lijst, concerten van festivals als Rockit, Mondriaan Jazz en North Sea Jazz en nog veel meer!

Ma 25/11 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Andrew Makkinga

Andrew start je week op met heel veel nieuwe muziek en natuurlijk luister- en concerttips voor de rest van de week.

Di 26/11 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin Herman: Big bands

​Benjamin heeft een aantal van zijn favoriete big bands op een rijtje gezet. En dat blijkt een wonderbaarlijk universum te zijn. Van Count Basie tot Duke Ellington, alles komt voorbij!

Di 26/11 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Tigran Hamasyan - Rockit Festival 2019

Begin deze maand waren we op bezoek op het Rockit Festival in Groningen. Daar nam de NTR onder anderen het concert van pianist Tigran Hamasyan samen met trompettist Mathias Eick op.

Tigran combineert jazz met de rijke muziektraditie van zijn geboorteland Armenië en voegt daar een flinke scheut klassiek, metal, folk en hiphop aan toe. Hij doet dit samen met multi-instrumentalist Mathias Eick die, net als Tigran, met zijn trompet genres overstijgt.

Wo 27/11 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: Cinematic Music - Themes Without A Score

Veel muzikanten willen bij tijd en wijlen nog wel eens wat filmmuziek maken. En die muziek wordt dan vaak ook als album uitgebracht. Maar er zijn ook creatieve geesten die je op het verkeerde been zetten, door hun nummer bijv. Theme From King Heroin te noemen. En wat blijkt: Er is helemaal geen serie of film die King Heroin heet! Dit uur hoor je allemaal 'Themes without a score' bij Phil Horneman.

Wo 27/11 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Daymé Arocena - Mondriaan Jazz 2019

In oktober was de NTR op Mondriaan Jazz in Den Haag te vinden. Daar namen ze o.a. het concert van Daymé Arocena op. 

Als je je bedenkt wat Erykah Badu, Gil Scott-Heron en Ella Fitzgerald met elkaar gemeen hebben is het antwoord simpel. Allen zijn zij een belangrijke inspiratiebron voor de Cubaanse Daymé Arocena. De jonge getalenteerde, altijd in het wit geklede zangeres, componiste en koordirigente brengt spirituele roots, neo-soul en jazz bij elkaar. Soms in het Spaans en soms in het Engels gezongen. De internationale media omschrijft haar als de nieuwe stem van Cuba.

Do 28/11 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... José Woldring

In Makkinga Meets ontmoet Andrew Makkinga wekelijks interessante gasten uit de muziek- en culturele sector. Elke gast neemt zijn of haar favoriete muziek mee en gaat met Andrew in gesprek. Dit levert bijzondere gesprekken op, met een perfecte muzikale omlijsting!

Deze keer is de Groningse José Woldring te gast. Als Founder en CEO van pr-bureau The Media Nanny en creative agency The Brand Father is ze de pr-vrouw achter sterren als Martin Garrix en David Guetta en vliegt ze voor popsterren de wereld rond. Maar vanavond is ze bij Andrew in de studio te vinden, met haar favoriete plaatjes natuurlijk!

Vr 29/11 (19:00 - 21:00 uur) - Live: One'sy Muller met Natacha Harlequin

One'sy trapt op vrijdagavond je weekend af op NPO Soul & Jazz met vaste onderdelen als de Soul Carrousel, Platen van Pa en It's A Family Affair. De ene week komen er interessante gasten uit de kunst-, cultuur- of muziekwereld langs en de andere week overlaadt One'sy je met nieuwe tracks! Vanavond is strafrechtadvocate Natacha Harlequin te gast.

Za 30/11 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met John F. Klaver

Gitarist en zanger John F. Klaver is al lang geen onbekende meer in de Nederlandse blues scene. Sinds 2008 brengt hij regelmatig nieuw werk uit en nu is het alweer tijd voor zijn 7e album: Organic & Sustainable Sessions Vol. 1. Dit album staat in het teken van de duurzaamheid van verschillende bestaande en originele nummers en ook spelen er veel bijzondere gastmuzikanten mee. Bij Co vertelt John er alles over!

Zo 01/12 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Udo Pannekeet

Bassist Udo Pannekeet wordt vaak in een adem genoemd met legende Jaco Pastorius. Je ziet zijn naam vaak terugkomen op albums van anderen, maar nu heeft hij een eigen plaat uit: Electric Regions. Bij Co komt hij daar uitgebreid over vertellen én natuurlijk een aantal tracks van laten horen.

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties