BIMHUIS-tip: The Records In Concert

Keep an Eye – The Records helpt bands bij hun start in de muziekwereld. Een bijzondere avond met drie albumpresentaties!

Elke maand tippen we één concert uit de programmering van het Bimhuis in Amsterdam. Deze keer is dat The Records in Concert, een driedubbele albumpresentatie met optredens van Guy Salamon Group, Half Easy Trio en Tijs Klaassen Quintet.

Op zaterdag 7 december staat er een bijzondere avond gepland in het Bimhuis: Records in Concert van de Keep an Eye Foundation. Niet alleen worden er drie nieuwe albums gepresenteert, ook wordt bekendgemaakt welke drie bands komend jaar aan de slag gaan als winnaars van een volledig gefinancierde cd-productie ter waarde van 10.000 euro! De jonge entrepreneurs en winnaars van de 2018-editie die hun nieuwe album presenteren zijn Guy Salamon Group, Half Easy Trio en Tijs Klaassen Quintet.

Naast de presentaties van de winnaars van de 2018-editie van The Records worden de winnaars van dit jaar bekend gemaakt. Zij worden eerder die dag gekozen door de jury bestaande uit musici en professionals uit het werkveld. Deze zeven finalisten worden geselecteerd op basis van inzendingen van jazz-alumni van de Nederlandse Conservatoria.

Keep an Eye – The Records is een project van de Keep an Eye Foundation. De Keep an Eye Foundation werkt samen met kunstvakopleidingen in heel Nederland en daarbuiten. De particuliere stichting zet zich in om jonge studerende musici en kunstenaars te helpen bij de start van hun loopbaan. Met The Records beoogt de Keep an Eye Foundation jaarlijks een aantal cd-producties van beginnende bands in Nederland financieel te ondersteunen en ze zo een vliegende start in hun loopbaan te kunnen geven.

Bezettingen:
Guy Salamon Group: Ian Cleaver (trompet), Alistair Payne (trompet), Jose Soares (altsax), Lucas Martinez (tenorsax), Teis Semey (gitaar), Youngwoo Lee (piano), William Barrett (bas), Guy Salamon (drums/composities).

Half Easy Trio: Franz von Chossy (piano), Johannes Fend (bas), Martin Hafizi (drums).

Tijs Klaassen Quintet: Mo van der Does (altsax), Matthias van den Brande (tenorsax), Floris Kappeyne (toetsen), Wouter Kühne (drums), Tijs Klaassen (bas).

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.
Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties