Gratis naar Tijn Wybenga & AMOK?

TV-opnames in het kader van de serie New Generation van de NTR

Dat kan! Woensdag 27 november om 20:00 uur organiseren we een voorvertoning van de 2e aflevering van serie New Generation en aansluitend kun je genieten van het concert van Tijn Wybenga met zijn orkest AM.OK.

In het kader van de serie New Generation van de NTR worden vier jonge Nederlandse jazzmuzikanten geportretteert. In de portretten is er plek voor hun eigen verhaal, maar ook voor livemuziek. Ze spelen in speciale sessies door heel Nederland. Van de sessies worden opnames gemaakt voor de tv-uitzendingen.

De voorvertoning aflevering 2 en het concert van Tijn Wybenga en AM.OK. vinden plaats op woensdag 27 november in het BIMHUIS in Amsterdam.

Tijdschema:
19.30 deuren open
20.00 vertoning aflevering 2 van New Generation over Reinier Baas en Jesse van Ruller
20.30 aanvang concert Tijn Wybenga en AM.OK
21.30 verwacht einde

Toegang is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht. Stuur een mailtje naar newgeneration@ntr.nl.

MEER OVER DE SERIE NEW GENERATION

Een nieuwe lichting jazzmuzikanten in Nederland staat te popelen hun stem te laten horen. Of het nu straight-ahead jazz is, free jazz of kruist met klassiek; ze staan klaar om het stokje over te nemen van hun meesters. Maar niet voordat ze nog een tijdje samen hebben opgetrokken om van elkaar te leren. New Generation portretteert vier Nederlandse jazztalenten die duidelijk een eigen pad zijn ingeslagen in de muziek, en gerespecteerd worden door de generaties die hen voorgaan.

Hoe zijn deze grote talenten gekomen waar ze nu zijn en wanneer kruisten hun paden die van de oudere meesters? In de portretten is er plek voor hun verhaal, maar ook voor live-muziek. De verschillende generaties spelen met elkaar samen in speciale sessies door heel Nederland.

Tijdens zijn piano opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam krijgt Tijn een polsblessure en besluit zich volledig te storten op arrangeren en dirigeren. Sinds zijn afstuderen heeft hij zich in razend tempo ontwikkeld tot een van Nederlands grootste talenten op dat vlak. Zijn ambities zijn groot en zijn hoofd zit vol met plannen en originele ideeën. Al op 23-jarige leeftijd vormde Tijn zijn droomorkest AM.OK. Vanuit zijn BIMHUIS Residency laat hij zich nu, begeleid door Martin Fondse, voeden door deze groep muzikanten uit zijn generatie. Met zijn energie en creatieve brein weet Tijn het spel van zijn musici naar een hoger niveau te tillen in zijn missie het Amsterdamse geluid te vangen.

De aflevering met Tijn en Martin Fondse wordt op woensdag 4 december om 22:30 uur op NPO 2 Extra uitgezonden. Een dag later is de aflevering op ons YouTube-kanaal terug te kijken, samen met alle eerdere uitzendingen.

NEW GENERATION LUISTEREN?

De nieuwe generatie jazzmuzikanten is ontzettend productief! Check een verzameling van hun releases in onze playlist op Spotify:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties