Planning week 47 (18 november t/m 24 november)

Wat hoor je deze week allemaal op NPO Soul & Jazz?

Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Andrew Makkinga, One'sy Muller, Co Live!, Phil Horneman, Benjamin's Lijst, concerten van festivals als Rockit, Mondriaan Jazz en North Sea Jazz en nog veel meer!

Ma 18/11 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Phil Horneman

Andrew is er even tussenuit en dus start Phil Horneman je week op met heel veel nieuwe muziek en natuurlijk luister- en concerttips voor de rest van de week. Ook blikt hij terug op afgelopen weekend, met opnames en interviews van Rockit Festival in Groningen.

Di 19/11 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin Herman: Jazz & Poetry

Aankomende zondag, 24 november wordt dichter, muzikant, kunstenaar en nachtburgemeester van Rotterdam Jules Deelder 75 jaar en dat moet gevierd worden! Jazz en poëzie gaan hand in hand en dus zet Benjamin zijn favoriete beatnik-plaatjes op een rijtje.

Di 19/11 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Alfa Mist (Rockit Festival 2019)

Vorige week maakte de NTR opnames van diverse concerten op Rockit Festival in Groningen. En daar plukken we nu de vruchten van!

De Londense Alfa Mist begon zijn muzikale reis als grime en hiphop producer. De autodidact pianist (en soms rapper) voelde zich al snel aangetrokken tot de jazz, wereldmuziek en filmsoundtracks die hij samplede. In zijn nummers combineert hij melancholische jazzharmonie met alternatieve hip-hop en soul.

Wo 20/11 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: It's So Easy

Soms is een podcast maken heel makkelijk! Phil zet zijn favoriete makkelijke plaatjes op een rijtje. Van de Commodores tot Leo Sayer en van Moonchild tot Jorge Ben. Easy listening!

Wo 20/11 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Blackwave. (Mondriaan Jazz 2019)

Blackwave. (Willem Ardui & Jaywalker) brengt oldskool hip hop refererend naar de hip hop groepen uit de jaren negentig zoals Arrested Development, Outkast en De La Soul. Het duo uit Antwerpen toerde in 2018 met een live band bestaande uit voornamelijk jazzmuzikanten door België en Nederland. Begin dit jaar gooiden zij hoge ogen op Eurosonic en verkochten ze daarna Paradiso Amsterdam stijf uit. Daarna volgden North Sea Jazz en Montreux Jazz Festival en afgelopen najaar kwamen de Belgen naar Den Haag voor Mondriaan Jazz.


Do 21/11 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... Yannick Hiwat (Herhaling)

Andrew is op vakantie en daarom blikken we terug op een van de vele hoogtepunten uit Makkinga Meets!

​In Makkinga Meets ontmoet Andrew Makkinga wekelijks interessante gasten uit de muziek- en culturele sector. Elke gast neemt zijn of haar favoriete muziek mee en gaat met Andrew in gesprek. Dit levert bijzondere gesprekken op, met een perfecte muzikale omlijsting! Deze keer is de Rotterdamse violist Yannick Hiwat te gast.

Vr 22/11 (19:00 - 21:00 uur) - Live: One'sy Muller

One'sy trapt op vrijdagavond je weekend af op NPO Soul & Jazz met vaste onderdelen als de Soul Carrousel, Platen van Pa en It's A Family Affair. De ene week komen er interessante gasten uit de kunst-, cultuur- of muziekwereld langs en de andere week overlaadt One'sy je met nieuwe tracks!

Za 23/11 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Tijs Klaassen

In december presenteert bassist Tijs Klaassen zijn nieuwe album Clavius in het Bimhuis in Amsterdam. Hij nam het album op met zijn kwintet en werd daarbij ondersteund door de Keep An Eye Foundation, die jonge muzikanten helpt met het uitbrengen van hun muziek.

Zo 24/11 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! Spotlight: Jasper Blom

Jasper Blom experimenteert, improviseert en componeert. Langzaam maar zeker ontstaat er een speelpraktijk waarbij Blom de ene avond het podium deelt met Benjamin Herman in een hardbop-programma, zich de volgende avond overgeeft aan vrije improvisaties, verderop in de week in funksessies experimenteert met gitaareffecten op zijn sax en tussendoor zich verdiept in Middeleeuwse vocale muziek of in de pianowerken van Claude Débussy. Het toekennen van de Buma Boy Edgar Prijs aan Blom kwam dan ook niet als een verrassing. In deze speciale Spotlight-uitzending neemt hij zijn favoriete muziek mee en gaat hij twee uur lang met Co de Kloet in gesprek.

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties