Planning week 45 (04 november t/m 10 november)

Wat hoor je deze week allemaal op NPO Soul & Jazz?

Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Andrew Makkinga, One'sy Muller, Co Live!, Phil Horneman, Benjamin's Lijst, concerten van festivals als Rockit, Mondriaan Jazz en North Sea Jazz en nog veel meer!
 • Ma 04/11 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Andrew Makkinga
  Andrew Makkinga start je week op met heel veel nieuwe muziek en natuurlijk luister- en concerttips voor de rest van de week. Zijn oneindige platenkast en uiteenlopende smaak staan garant voor twee uur lang bijzondere muziek! Ook gaat Andrew deze keer uitgebreid in gesprek met Sticks. Hij werkt aan nieuwe muziek die niet op Spotify,YouTube, plaat of vinyl uitkomt, maar exclusief voor vier maanden te ervaren is in Museum de Fundatie in Zwolle. Daarna is het weg en nooit meer ergens te horen.

 • Di 05/11 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin Herman: Herfst
  Een bijzonder toepasselijke podcast vanavond, gezien het druilerige weer. Benjamin heeft zijn favoriete herfstplaatjes op een rijtje gezet, perfect om met een beker warme chocolademelk bij de open haard te luisteren.

 • Di 05/11 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Avondconcert: Ibrahim Maalouf - North Sea Jazz 2016
  Aankomend weekend is het tijd voor Rockit Festival. Daarom hoor je deze week concerten van artiesten die op 9 november in Groningen te bewonderen zijn.

  De Frans-Libanese trompettist Ibrahim Maalouf (Beiroet, 1980) houdt van sterke vrouwen. Dat blijkt uit zijn project Kalthoum over de beroemde Egyptische zangeres Oum Kalthoum, maar ook uit deze ode aan een actuele vrouwelijke superster: Beyoncé. Red & Black Light is zijn in 2015 verschenen album dat Maalouf opdroeg aan vrouwen van deze tijd die aan een betere wereld werken. Het bevat een cover van de gelijknamige song van Beyoncé. In 2016 speelde Maalof als Artist in Residence 3 keer op North Sea Jazz, waarvan dit concert er één is.

 • Wo 06/11 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: Attending Rockit
  Phil heeft een aantal muzikale tips voor je, zodt je maximaal kunt gaan genieten van Rockit Festival in Groningen dit weekend. Natuurlijk niet te missen artiesten als KOKOROKO en Christian Scott, maar ook verborgen pareltjes die je zeker even moet gaan checken.

 • Wo 06/11 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Avondconcert: Becca Stevens - North Sea Jazz 2017​
  Aankomend weekend is het tijd voor Rockit Festival. Daarom hoor je deze week concerten van artiesten die op 9 november in Groningen te bewonderen zijn.

  De carrière van Becca Stevens heeft in de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. In 2013 stond ze ook al op het North Sea Jazz Festival, in een klein bovenzaaltje, en leek ze nogal onder de indruk van het feit dat ze op het grote jazzfestival mocht spelen. De klassiek geschoolde zangeres genoot toen alleen nog in kleine kring bekendheid om haar vernuftige mix van indiepop, jazz en Appalachen-folk. Inmiddels heeft ze al over de hele wereld getoerd en samengewerkt met grote namen als Brad Mehldau, Esperanza Spalding, Ambrose Akinmusire en Snarky Puppy.

 • Do 07/11 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... Shirma Rouse
  ​In Makkinga Meets ontmoet Andrew Makkinga wekelijks interessante gasten uit de muziek- en culturele sector. Elke gast neemt zijn of haar favoriete muziek mee en gaat met Andrew in gesprek. Dit levert bijzondere gesprekken op, met een perfecte muzikale omlijsting! Deze keer is Shirma Rouse te gast.

 • Vr 08/11 (19:00 - 21:00 uur) - Live: One'sy Muller
  One'sy trapt op vrijdagavond je weekend af op NPO Soul & Jazz met vaste onderdelen als de Soul Carrousel, Platen van Pa en It's A Family Affair. De ene week komen er interessante gasten uit de kunst-, cultuur- of muziekwereld langs en de andere week overlaadt One'sy je met nieuwe tracks!

 • Za 09/11 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Jan Geijtenbeek
  Pianist en componist Jan Geijtenbeek bracht onlangs zijn nieuwe EP uit samen met Thomas Pol op bas en Niek de Bruijn op drums. Bij Co komt hij vertellen over zijn avonturen in Amerika en natuurlijk over het ontstaan van zijn nieuwe muziek.

 • Zo 10/11 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! Spotlight: Mijke van Wijk
  Twee keer per maand gaat Co de Kloet in gesprek met prominente gasten uit de muzieksector. Zij nemen hun favoriete muziek mee, die vervolgens als een rode draad door de uitzending loopt. Deze keer is Mijke van Wijk te gast. Voor even is het duo Mijke en Co weer compleet, nu al een muzikaal hoogtepunt van dit seizoen!

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties