Deze week Rockit Festival 2019 voorpret!

A Journey into Jazz and Beyond: luister naar concerten van Ibrahim Maalouf en Becca Stevens

Avontuurlijk, grensoverschrijdend, progressief; dat zijn de woorden die het Groningse festival Rockit het best omschrijven. In de traditie van de gelijknamige hit van Herbie Hancock, waar het festival naar vernoemd is, presenteert Rockit een mix van jazz en andere muziekstijlen zoals experimentele pop, alternative music en hedendaags gecomponeerde muziek.

Op 9 november staan artiesten op het podium die een nieuw ‘sterrenstelsel’ willen betreden door jazz als uitgangspunt te nemen, maar veel verder gaan dan dat. Voor de derde editie van Rockit festival zijn Ibrahim Maalouf, Hiatus Kaiyote, Metropole Orkest invites Ibeyi, Christian Scott aTunde Adjuah, John Scofield & Jon Cleary, Nik Bärtsch’s Ronin, Julian Lage, Tigran Hamasyan with special guest Mathias Eick, Kokoroko, Alfa Mist, Becca Stevens, Han Bennink en Joris Roelofs, Linda May Han Oh Quintet, Jaimie Branch: Fly or Die, Ashley Henry, Steam Down, Anna Meredith, het Maarten Hogenhuis Trio +3, BeraadGeslagen en Under The Surface bevestigd.

Op zes podia in De Oosterpoort presenteren SPOT Groningen en North Sea Jazz zowel gevestigde namen als de ‘rising stars’ uit de jazzscene en aanverwante stijlen.


ROCKIT FESTIVAL VOORPRET

Aanstaande dinsdag- en woensdagavond om 20:00 uur hoor je de concerten van Ibrahim Maalouf op North Sea Jazz 2016 en Becca Stevens op North Sea Jazz 2017. Twee bijzonder fijne namen die volgend weekend ook in Groningen te bewonderen zullen zijn. Ook Phil Horneman wijdt zijn podcast op woensdagavond om 19:00 uur geheel aan het festival.

Luister de concerten en de podcast hier terug:

Ibrahim Maalouf op North Sea Jazz 2016


Becca Stevens op North Sea Jazz 2017


Phil Horneman: Attending Rockit


Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.
Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties