Planning week 43 (21 t/m 27 oktober)

Wat hoor je deze week allemaal op NPO Soul & Jazz?

Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Andrew Makkinga, One'sy Muller, Co Live!, Phil Horneman, Benjamin's Lijst, concerten van festivals als Mondriaan Jazz en North Sea Jazz en nog veel meer!

Benieuwd welke nummers er gedraaid worden op NPO Soul & Jazz? Of heb je een lekkere plaat gehoord waarvan je de titel niet weet? De playlist vind je hier.

 • Ma 21/10 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Andrew Makkinga
  Andrew Makkinga start je week op met heel veel nieuwe muziek en natuurlijk luister- en concerttips voor de rest van de week. Zijn oneindige platenkast en uiteenlopende smaak staan garant voor twee uur lang bijzondere muziek!

 • Di 22/10 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin Herman: Discojazz
  Elke week stelt Benjamin Herman een lijst met muzikale pareltjes voor je samen. De ene keer aan de hand van een van zijn favoriete muzikanten, de andere keer aan de hand van een nieuwe documentaire. In verband met Amsterdam Dance Event heeft Benjamin deze keer zijn favoriete discojazz plaatjes op een rijtje gezet.

 • Di 22/10 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Avondconcert: Yelfris Valdés - Mondriaan Jazz 2019
  Yelfris Valdés is een Cubaanse kunstenaar, componist en trompettist. Hij trad op en tourde met enkele van de bekendste muzikanten van Cuba, waaronder de legendarische en wereldbekende groep Buena Vista Social Club. Op 20-jarige leeftijd trad hij toe tot een de langstlopende bands in de Cuba, Sierra Maestra. In 2014 verhuisde hij naar Londen en werd daar al gauw een van de meest gevraagde trompettisten van de hippe UK Jazz scene. Vanwege zijn veelzijdigheid en improvisatievermogen speelt hij regelmatig met grote internationale sterren zoals Madonna, The Clash, Michael Kiwanuka, Chucho Valdés, Rokia Traoré en anderen. Zijn debuutalbum “For The Ones” verschijnt in oktober 2019 en de show op Mondriaan Jazz was de eerste met zijn eigen groep buiten de UK.

 • Wo 23/10 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: 💜 Prince - The Ballads Pt. 1
  Phil <3 Prince, dat wist je al. Dus het werd weer hoog tijd om er een podcast aan te weiden, maar natuurlijk niet met de welbekende hits. Deze keer zet Phil zijn favoriete ballads en slow jams van Roger Nelson op een rijtje.

 • Wo 23/10 (20:00 - 21:00 uur) - De Bagagedrager: De route van Jameszoo
  In de Bagagedrager nemen muzikanten je mee achterop de fiets in hun eigen stad! Fietsend langs dat ene bijzondere kroegje met die wekelijkse jamsessie waar het ooit allemaal begon... Of op bezoek bij de muziekwinkel waar hun instrumenten regelmatig voor het hoognodige onderhoud naar toe worden gebracht. Elke week neemt een andere muzikant je mee op zijn bagagedrager en verken je een nieuwe stad vol muziek. Deze keer neemt Jameszoo je mee door Den Bosch.

 • Do 24/10 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... Carine Bijlsma
  ​In Makkinga Meets ontmoet Andrew Makkinga wekelijks interessante gasten uit de muziek- en culturele sector. Elke gast neemt zijn of haar favoriete muziek mee en gaat met Andrew in gesprek. Dit levert bijzondere gesprekken op, met een perfecte muzikale omlijsting! Deze keer is Carine Bijlsma te gast.

 • Vr 25/10 (19:00 - 21:00 uur) - Live: One'sy Muller
  One'sy trapt op vrijdagavond je weekend af op NPO Soul & Jazz met vaste onderdelen als de Soul Carrousel, Platen van Pa en It's A Family Affair. De ene week komen er interessante gasten uit de kunst-, cultuur- of muziekwereld langs en de andere week overlaadt One'sy je met nieuwe tracks!

 • Za 26/10 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Mark van Vugt & Ineke Vandoorn
  Ineke Vandoorn, 'de avonturier onder de jazz zangeressen' volgens de Volkskrant, en gitarist Marc van Vugt, bekend om zijn betoverende arrangementen en hypnotisch gitaarspel, trokken in 2016 en 2018 door Canada, van oost naar west, langs de Canadese Prairies en over de Canadian Rockies, van Toronto tot Montreal. Tijdens deze trips speelden ze samen met Canadese musici en dat hebben ze live vastgelegd.
  Morgenmiddag presenteren ze hun album Crossing Canada in TivoliVredenburg in Utrecht, maar vanavond krijg je al een voorproefje in Co Live!.

 • Zo 27/10 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Esther van Hees
  Zangeres Esther van Hees komt op bezoek bij Co met haar gloednieuwe album Gelukkig Zijn. Volgende week komt de plaat die ze samen met Jeroen van Vliet en Miguel Boelens heeft gemaakt, uit. Vanavond hoor je al een aantal stukken!

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties