#MJAZZ2019: Madison McFerrin

De komende tijd stellen we de acts die op Mondriaan Jazz 2019 spelen aan je voor!

De komende tijd stellen we de acts die op Mondriaan Jazz 2019 spelen aan je voor. Wat kun je verwachten op 11 en 12 oktober in Den Haag? Voorproeven doe je natuurlijk hier bij NPO Soul & Jazz.

MADISON MCFERRIN | PAARD SECOND STAGE | 20:15 - 21:15 UUR

Madison McFerrin is een singer-songwriter uit Brooklyn. In december 2016 trakteerde zij de wereld op haar haar solo-debuut EP, Finding Foundations: Vol. I; een soulvolle kijk op a capella muziek. De critici en publiek kregen hier al snel hoogte van. In de aanloop naar haar uitverkochte show in Joe’s Pub omschreef de New York Times dat haar geluid ‘een geweldige vocale behendigheid vertoont’. Dat ze ‘behendig schakelt tussen scherpe, staccato uitbarstingen en fladderende melismatische klanken.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Gilles Peterson omarmde het nummer ‘No Time to Lose’ en plaatste dit op zijn Brownswood Bubblers compilatie album. Mcferrin volgde hierna met de release van Finding Foundations: Vol. II wat zorgde voor een nog grotere lofzang onder haar fans.

Opvallend is hoe Pitchfork Rising Artist Profile benadrukt dat haar stijl een ‘ingetogen, overtuigend bewijs biedt van de kracht en behendigheid van de menselijke stem’.

Nog amper bijgekomen van haar Europese debuut tournee staat Madison McFerrin te popelen om haar nieuwe muziek in 2019 te delen met het grote publiek. Maar eerst kan je haar zien schitteren op het podium van Mondriaan Jazz Festival 2019.

NOG NIET GENOEG #MJAZZ?

Luister nog even door met de officiële Mondriaan Jazz 2019-playlist op Spotify:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties