#MJAZZ2019: Daymé Arocena

De komende tijd stellen we de acts die op Mondriaan Jazz 2019 spelen aan je voor!

De komende tijd stellen we de acts die op Mondriaan Jazz 2019 spelen aan je voor. Wat kun je verwachten op 11 en 12 oktober in Den Haag? Voorproeven doe je natuurlijk hier bij NPO Soul & Jazz.

DAYMÉ AROCENA | PAARD MAIN STAGE | 21:15 - 22:15 UUR

Als je je bedenkt wat Erykah Badu, Gil Scott-Heron en Ella Fitzgerald met elkaar gemeen hebben is het antwoord simpel. Allen zijn zij een belangrijke inspiratiebron voor de Cubaanse Daymé Arocena. De jonge getalenteerde, altijd in het wit geklede zangeres, componiste en koordirigente brengt spirituele roots, neo-soul en jazz bij elkaar. Soms in het Spaans en soms in het Engels gezongen. De internationale media omschrijft haar als de nieuwe stem van Cuba.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.De Britse BBC radiomaker Gilles Peterson was na zijn eerste keer luisteren direct ondersteboven van haar krachtige stem en tekende haar dan ook direct bij Brownswood Recordings. Voor dit label nam ze in 2015 haar debuutplaat Nueva Era op en ook haar tweede album Cubafonía waarmee ze wereld opnieuw kennis liet maken met Cubaanse muziek. Arocena is het levende voorbeeld dat laat zien dat er muzikaal ontzettend veel gebeurd op het communistische eiland.

Eerder kwam Daymé Arocena al naar de kleine zaal van Paradiso en Motel Mozaïque in Rotterdam. Dit jaar geven we deze rijzende ster voor het eerst in Nederland het grootste podium van het festival. Dit mag je zeker niet missen!

”Cuba never sounded better” Jazziz Magazine – 2017

NOG NIET GENOEG #MJAZZ?

Luister nog even door met de officiële Mondriaan Jazz 2019-playlist op Spotify:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties