NPO Soul & Jazz

#MJAZZ2019: Art Ensemble Of Chicago

  1. Nieuwschevron right
  2. #MJAZZ2019: Art Ensemble Of Chicago

De komende tijd stellen we de acts die op Mondriaan Jazz 2019 spelen aan je voor. Wat kun je verwachten op 11 en 12 oktober in Den Haag? Voorproeven doe je natuurlijk hier bij NPO Soul & Jazz.

ART ENSEMBLE OF CHICAGO | PAARD MAIN STAGE | 17:30 - 18:45 UUR

Het gevierde Amerikaanse avant-garde en free jazz-collectief Art Ensemble of Chicago, opgericht en onder leiding van saxofonist Roscoe Mitchell (1940), viert zijn vijftigste verjaardag in Den Haag. Dit zeer speciale collectief is ontstaan ​​uit de muzikale visie, verkenningen en avontuurlijke samenwerkingen van Mitchell in Chicago, dat zijn oorsprong kent in de gerenommeerde Vereniging voor de Bevordering van Creatieve Muzikanten (AACM), in het Chicago van de jaren zestig.

The Art Ensemble of Chicago staat bekend om zijn integratie van muziekstijlen waarin de geschiedenis van jazz, oude-West-Afrikaanse folklore en multi-instrumentale groepsimprovisaties een plek krijgen. Hun muzikale universum wordt versterkt door het creatieve gebruik van unieke geluiden en vaak zelfgemaakte percussie instrumenten en objecten die dienen als een verlengstuk van de persoonlijkheid van iedere muzikant. Met uitgebreide kostuums, schmink, rekwisieten, theater, poëzie en dans een waar spektakel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hun altijd originele live uitvoeringen die door alle leden collectief werden geschreven, omvatten ook uitgebreide kostuums, schmink, rekwisieten, theater, poëzie, dans en meer om een ​​visueel, auditief en sensueel spektakel te creëren. Dit is de tweede keer in 26 jaar dat het Art Ensemble naar Nederland komt voor een speciaal en exclusief concert op MJAZZ19!

NOG NIET GENOEG #MJAZZ?

Luister nog even door met de officiële Mondriaan Jazz 2019-playlist op Spotify:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.