Planning week 40

Welke uitzendingen hoor je deze week op NPO Soul & Jazz?

Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Andrew Makkinga, One'sy Muller, Co Live!, Phil Horneman, Benjamin's Lijst, concerten van North Sea Jazz en nog veel meer!

Benieuwd welke nummers er gedraaid worden op NPO Soul & Jazz? Of heb je een lekkere plaat gehoord waarvan je de titel niet weet? De playlist vind je hier.

 • Ma 30/09 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Andrew Makkinga
  Andrew Makkinga start je week op met heel veel nieuwe muziek, luister- en concerttips voor de rest van de week. Zijn oneindige platenkast en uiteenlopende smaak staan garant voor twee uur lang bijzondere muziek!

 • Di 01/10 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin's Lijst: Italië
  Benjamin gaat een weekje op vakantie naar Italië en daar heeft hij een heel fijn lijstje met muziek voor bij uitgezocht. Ook genieten als je geen vakantie hebt natuurlijk!

 • Di 01/10 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Yazmin Lacey - MJAZZ 2018
  De komende weken blikken we terug op Mondriaan Jazz 2018!
  Yazmin Lacey is de jonge zangeres uit Nottingham die met weinig al heel veel heeft bereikt. Gezien ze haar hele leven al in haar slaapkamer schrijft, waren de eerste shows van Yazmin in 2014 akoestisch. Toen haar fanbase in Nottingham groeide, kwam ze steeds meer muzikanten tegen en vormde ze uiteindelijk een band.

  Samen met die bij elkaar gesprokkelde band maakte ze de EP Black Moon, die door o.a. Gilles Peterson bijzonder goed ontvangen werd. In 2018 bracht ze opvolger When The Sun Dips 90 Degrees uit en stond ze op Mondriaan Jazz in Den Haag.

 • Wo 02/10 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: New Releases September
  Elke maand komt er ontzettend veel nieuwe muziek uit en dat is bijna onmogelijk allemaal zelf bij te houden. Gelukkig is daar Phil Horneman, die altijd van elk nieuw plaatje op de hoogte is. Hij zet zijn favoriete niewe releases van afgelopen maand voor je op een rijtje.

 • Wo 02/10 (20:00 - 21:00 uur) - De Bagagedrager: De route van Maarten Hogenhuis
  In de Bagagedrager gaat de NTR met muzikanten de fiets op in hun eigen stad! Fietsend langs dat ene bijzondere kroegje met die wekelijkse jamsessie waar het ooit allemaal begon... Of op bezoek bij de muziekwinkel waar hun instrumenten regelmatig voor het hoognodige onderhoud naar toe worden gebracht. Elke week neemt een andere muzikant je mee op zijn bagagedrager en verken je een nieuwe stad vol muziek.

  In deze allereerste aflevering neemt Maarten Hogenhuis je mee door zijn Amsterdam. Van het Bimhuis en het Conservatorium via Concerto en Café Alto naar White Label Coffee en Charlie's Muziek en vervolgens via het Erasmus Park naar WVTTK.

 • Do 03/10 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... Mike Bindraban
  In Makkinga Meets ontmoet Andrew Makkinga wekelijks interessante gasten uit de muziek- en culturele sector. Elke gast neemt zijn of haar favoriete muziek mee en gaat met Andrew in gesprek. Dit levert bijzondere gesprekken op, met een perfecte muzikale omlijsting! Deze keer is programmeur Mike Bindraban te gast. Samen met Andrew blikt hij vooruit op de komende editie van Mondriaan Jazz Festival in Den Haag op 11 en 12 oktober.

 • Vr 04/10 (19:00 - 21:00 uur) - Live: One'sy Muller met Jerry Afriyie
  One'sy trapt op vrijdagavond je weekend af op NPO Soul & Jazz met vaste onderdelen als de Soul Carrousel, Platen van Pa en It's A Family Affair. Maar ook interessante gasten uit de kunst-, cultuur- of muziekwereld natuurlijk!

  Deze week komt Jerry Afriyie op bezoek bij One'sy. Afriyie werd in 1981 geboren in het Ghanese Bechem. Op zijn elfde verhuisde hij naar Nederland. Eerst woonde hij in Utrecht en daarna trok hij met zijn vader en broer naar Amsterdam. Na zijn middelbareschoolopleiding ontwikkelde hij zich als rapper en dichter. In 2011 begon hij de actie Zwarte Piet is Racisme, die is opgegaan in de beweging Kick Out Zwarte Piet; daarvan is Afriyie de voorman.

  Vanavond gaat hij samen met One'sy in op het een aantal actuele nieuwsonderwerpen en neemt hij natuurlijk zijn favoriete muziek mee. Nummers van o.a. Benjamin Clementine, Sam Cooke en Ro James!

 • Za 05/10 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! 12 Points Festival
  Afgelopen weekend vond het 12 Points Festival in het Bimhuis in Amsterdam plaats en daar stond heel wat internationaal muzikaal vertier op het programma. Co de Kloet sprak met verschillende muzikanten en laat je een mooi sfeerverslag van het festival horen.

 • Zo 06/10 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! vanuit Nick Vollebregt
  Elke 1e zondag van de maand gaat Co de Kloet met zijn programma op bezoek in het legendarische jazzcafé Nick Vollebregt in Laren. Tussen 14:00 en 16:00 uur kun je de opnames gratis bijwonen en anders luister je 's avonds vanaf 19:00 uur de uitzending terug op NPO Soul & Jazz.

  Deze keer staan niemand minder dan Teus Nobel Liberty Group, Kika Sprangers Large Ensemble en Sanna van Vliet op het programma!

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties