Planning week 38

Welke uitzendingen hoor je deze week op NPO Soul & Jazz?

Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Andrew Makkinga, One'sy Muller, Co Live!, Phil Horneman, Benjamin's Lijst, concerten van North Sea Jazz en nog veel meer!

Benieuwd welke nummers er gedraaid worden op NPO Soul & Jazz? Of heb je een lekkere plaat gehoord waarvan je de titel niet weet? De playlist vind je hier.

 • Ma 16/09 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Phil Horneman
  Terwijl Andrew Makkinga er even tussenuit is start Phil Horneman je week op met heel veel nieuwe muziek en tips voor de rest van de week. Zijn oneindige platenkast en uiteenlopende smaak staan garant voor twee uur lang bijzondere muziek!

 • Di 17/09 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin's Lijst: Alt sax
  Benjamin heeft zichzelf opgezadeld met een onmogelijke taak, namelijk het selecteren van zijn favoriete alt saxofoon-nummers. Of dat gelukt is hoor je vanavond!

 • Di 17/09 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Brooklyn Raga Massive - MJAZZ 2018
  De komende weken blikken we terug op Mondriaan Jazz 2018!
  Brooklyn Raga Massive (BRM) is een collectief geworteld in de Indiase klassieke muziek, afkomstig uit Brooklyn en Harlem (New York). Geprezen als “Leaders of the Raga-Renaissance” door The New Yorker, creëert BRM eigen composities en redigeert de muziek van o.a. John Coltrane, Alice Coltrane en Terry Riley in een door Ragas geïnspireerd discours, waarbij de jazzwereld en de Indiase klassieke wereld op een unieke wijze worden samengebracht.

  #MJAZZ heeft speciaal voor deze editie een eenmalige samenwerking gecureerd met de veelgeprezen Nederlandse trompettist/componist Eric Vloeimans. De klassiek geschoolde Vloeimans staat bekend om het samenbrengen van geïmproviseerde muziek en jazz met o.a. klassieke muziek en elektronica. Hij heeft verschillende groepen geleid die barrières doorbreken tussen muziek uit verschillende culturen. Dit is echter de eerste keer dat Vloeimans zich waagt aan de Indiase klassieke muziek. In de combinatie met een collectief als BRM, zal dit een opmerkelijk dynamisch en verrassend concert opleveren.

 • Wo 18/09 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: Motownphilly
  Phil zet zijn favoriete Motown-plaatjes op een rijtje. Waarbij meteen gezegd moet worden dat het een onmogelijke opgave was om binnen het uur te blijven, waardoor de kans groot is dat er binnenkort een deel 2 (en wellicht 3...) bij komt.

 • Wo 18/09 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Cory Wong - MJAZZ 2018
  De komende weken blikken we terug op Mondriaan Jazz 2018!
  Cory Wong heeft als muzikant al heel wat op zijn c.v. staan.  De gitarist werkte mee aan de Amerikaanse versie van The Voice, speelde met bekende namen als Gene Simmons, Questlove, Bootsy Collins en Blake Shelton en sloot zich enkele jaren geleden aan bij funk band Vulfpeck. Fans van die band zullen Wong al lang kennen, want hij was te horen op 7 van de 10 tracks van Vulfpack's ‘The Beautiful Game’.

  In 2017 was het tijd voor zijn eerste eigen solo album, waarvoor hij hulp kreeg van zijn vrienden van The Green Screen Band. En daarna volgde The Optimist, waarvan Wong ook op Mondriaan een aantal nummers liet horen.

 • Do 19/09 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... Tenzers
  In Makkinga Meets ontmoet Andrew Makkinga wekelijks interessante gasten uit de muziek- en culturele sector. Elke gast neemt zijn of haar favoriete muziek mee en gaat met Andrew in gesprek. Dit levert bijzondere gesprekken op, met een perfecte muzikale omlijsting! Deze keer zijn Vincent en Siemen Tenzer te gast.

 • Vr 20/09 (19:00 - 21:00 uur) - Live: One'sy Muller
  One'sy trapt op vrijdagavond je weekend af op NPO Soul & Jazz met vaste onderdelen als de Soul Carrousel, Platen van Pa en It's A Family Affair. De ene week komen er interessante gasten uit de kunst-, cultuur- of muziekwereld langs en de andere week overlaadt One'sy je met nieuwe tracks!

 • Za 21/09 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! Tico Pierhagen
  Tico Pierhagen (1975) is geboren in Colombia, maar heeft zijn muzikale opleiding aan het conservatorium van Utrecht gehad. Daarnaast heeft hij de titel ‘European Media Master of Arts’ verkregen aan de universiteit van Portsmouth, Engeland. In Co Live! vertelt hij over zijn nieuwe album Puro.

 • Zo 22/09 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! Spotlight: Vera Vingerhoeds
  Twee keer per maand ontvangt Co de Kloet prominente gasten uit de muzieksector. Zij nemen hun favoriete muziek mee, die vervolgens als een rode draad door de uitzending loopt. Deze keer is programmeur, radiomaker, presentator, interviewer en musicus/componist Vera Vingerhoeds te gast. 

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties