Andrew belt met Hans Mantel over Miles Davis

Over de nieuwe docu én over het album Rubberband

Andrew belde gisteravond met jazzkenner Hans Mantel over de nieuwe docu én het album Rubberband van Miles Davis.

Andrew sprak met Hans Mantel over al het nieuws rond Miles Davis. Op 12 september komt Miles Davis: Birth of the Cool uit. Een documentaire met nooit eerder vertoonde archiefbeelden, studio-opnames, interviews met Wayne Shorter, Quincy Jones, Juliette Gréco, Carlos Santana, Marcus Miller en Herbie Hancock en meer. Een aanrader wat Andrew en Hans betreft!

Daarnaast kwam op 6 september het album Rubberband van Miles uit. Toen Davis in 1985 Columbia Records verruilde voor Warner Brothers, moest er natuurlijk een nieuw album gemaakt worden. De Rubberband-sessies, die onder supervisie van Warner-producer Tommy LiPuma plaatsvonden, bleken een heilloze onderneming, met als resultaat dat de inmiddels opgenomen muziek op de plank bleef liggen, en Miles vervolgens samen met Marcus Miller de studio in ging voor het intrigerende album Tutu. 34 jaar na dato is et album nu alsnog uitgebracht.

Luister het gesprek met Hans Mantel hier terug:

Andrew belt met Hans Mantel over Miles Davis


Luister Rubberband op Spotify:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties