Planning week 36

Welke uitzendingen hoor je deze week op NPO Soul & Jazz?

Wat er deze week allemaal te horen is op NPO Soul & Jazz vind je hier! Andrew Makkinga, One'sy Muller, Co Live!, Phil Horneman, Benjamin's Lijst, concerten van North Sea Jazz en nog veel meer!

Benieuwd welke nummers er gedraaid worden op NPO Soul & Jazz? Of heb je een lekkere plaat gehoord waarvan je de titel niet weet? De playlist vind je hier.

 • Ma 02/09 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Andrew Makkinga
  Andrew Makkinga start je week op met heel veel opnames van afgelopen weekend en tips voor de rest van de week. Zijn oneindige platenkast en uiteenlopende smaak staan garant voor twee uur lang bijzondere muziek!

 • Di 03/09 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin's Lijst: Japan
  Benjamin bracht zijn zomer door in het door hem zo geliefde Japan en dat heeft natuurlijk ook weer voor de nodige muzikale ontdekkingen gezorgd. Een uur lang muziek uit het land van de rijzende zon dus!

 • Di 03/09 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Robert Glasper, Derrick Hodge, Chris Dave & Yasiin Bey - NSJ 2019
  Toetsenist Robert Glasper heeft zich vanaf het begin van zijn carrière succesvol als een vis in het water bewogen in zowel jazz als hiphop. Hij werkte met onder anderen JAY-Z, Kendrick Lamar, J Dilla en Kanye West en was tegelijk geliefd in jazzkringen. Eerst als begeleider bij onder meer Roy Hargrove en Christian McBride maar al snel met zijn eigen groepen. Dit jaar was Glasper Artist in Residence op het festval en speelde hij elke dag in een andere formatie. Op vrijdag werd hij bijgestaan door drummer Chris Dave, bassist Derrick Hodge en special guest Yasiin Bey (Voorheen Mos Def) op vocals.

 • Wo 04/09 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: New Releases Summer
  Ook Phil genoot de afgelopen weken van een welverdiende vakantie, maar de nieuwe muziek die laat hij natuurlijk niet onbeluisterd. Vanavond zet Phil zijn favoriete nieuwe releases van de afgelopen weken voor je op een rijtje.

 • Wo 04/09 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Sly5thAve & Re:Freshed Orchestra - NSJ 2019
  Sly5thAve is een project van Sylvester Uzoma Onyejiaka II. Deze multi-instrumentalist, componist, arrangeur en producer werkte op de achtergrond al samen met grootheden als Prince, het Dave Brubeck Quartet en Stevie Wonder, maar het is zijn orkestrale eerbetoon aan de muziek van Dr. Dre waarmee hij zelf in de schijnwerpers treedt.

 • Do 05/09 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... Mandy Woelkens
  In Makkinga Meets ontmoet Andrew Makkinga wekelijks interessante gasten uit de muziek- en culturele sector. Elke gast neemt zijn of haar favoriete muziek mee en gaat met Andrew in gesprek. Dit levert bijzondere gesprekken op, met een perfecte muzikale omlijsting!

  Deze week komt radio-dj, reporter en producer Mandy Woelkens op bezoek.

 • Vr 06/09 (19:00 - 21:00 uur) - Live: One'sy Muller
  One'sy trapt op vrijdagavond je weekend af op NPO Soul & Jazz met vaste onderdelen als de Soul Carrousel, Platen van Pa en It's A Family Affair. De ene week komen er interessante gasten uit de kunst-, cultuur- of muziekwereld langs en de andere week overlaadt One'sy je met nieuwe tracks!

 • Za 07/09 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Kika Sprangers
  Saxofoniste Kika Sprangers is sinds het voltooien van haar studie aan het Utrechtse Conservatorium in 2016 uitgegroeid tot een bekende naam in de Nederlandse jazz. Met haar lyrische, melodieuze spel en karakteristieke geluid werd ze in 2018 gekozen als één van de talenten die deel mochten nemen aan de Young Vips-tournee (een initiatief van de Vereniging van Jazz- en Improvisatiemuziek Podia, oftewel VIP) en speelde ze bovendien op North Sea Jazz.

  Momenteel legt Sprangers haar focus op haar kwintet en Large Ensemble, een uitbreiding van haar kwintet met de drie zangeressen Sanne Rambags, Anna Serierse en Marit van der Lei en een vierkoppige blazerssectie.

 • Zo 08/09 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! Spotlight: Gert Jan van den Dolder​
  Twee keer per maand ontvangt Co de Kloet prominente gasten uit de muzieksector. Zij nemen hun favoriete muziek mee, die vervolgens als een rode draad door de uitzending loopt. Deze keer is muziekregisseur, dirigent en muzikaal leider van vele big bands en orkesten, Gert Jan van den Dolder te gast.

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Bullet-Ray


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties