Planning week 27

Benieuwd welke programma's er deze week op NPO Soul & Jazz te horen zijn?

Waar gaan Phil Horneman en Benjamin Herman het over hebben in hun podcasts? Welke specials zendt de NTR uit? En welke gasten ontvangen Andrew Makkinga, One'sy Muller en Co de Kloet in hun uitzendingen? Wat er deze week op NPO Soul & Jazz te horen is vind je hier!

Benieuwd welke nummers er gedraaid worden op NPO Soul & Jazz? Of heb je een lekkere plaat gehoord waarvan je de titel niet weet? De playlist vind je hier.

 • Ma 01/07 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Andrew Makkinga
  Andrew Makkinga start je week op met heel veel nieuwe muziek en tips voor de rest van de week. Zijn oneindige platenkast en uiteenlopende smaak staan garant voor twee uur lang bijzondere muziek!

 • Di 02/07 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin's Lijst: The Road To North Sea Jazz 2019 #1
  Nog 2 weken en dan barst het North Sea Jazz-spektakel weer los in Rotterdam. Benjamin is al weken aan het repeteren voor het optreden met de New Cool Collective Horns bij Michel Camilo Quartet, maar daarnaast gaat hij natuurlijk ook bandjes kijken! Hij zet zijn favoriete acts uit de line-up op een rijtje. Dat blijken er heel wat te zijn, dus daarom hoor je vanavond deel 1 en volgende week deel 2!

 • Di 02/07 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... The Roots & Friends - North Sea Jazz 2018
  Het legendarisch hiphop-ensemble The Roots behoeft natuurlijk geen verdere introductie. Het geesteskind van jeugdvrienden Ahmir ‘Questlove’ Thompson and Tariq ‘Black Thought’ Trotter bestaat inmiddels dertig jaar en wordt alom gezien als een van de hardst werkende bands in de muziekbusiness. Het negental weet als geen ander een muzikale en swingende brug te slaan tussen uiteenlopende genres als jazz, rap, soul en afrofunk met een immer spetterende liveshow als eindresultaat. Daarnaast deelt The Roots graag het podium met andere wereldsterren. Zo gaf de groep uit Philadelphia tijdens de vorige editie van North Sea Jazz samen met Usher een van de meest memorabele shows van dat jaar. Het moet de heren geïnspireerd hebben tot meer creatieve samenzweringen, want ditmaal komen ze met enkele bekende ‘Friends’, namelijk Cory Henry, Gary Clark Jr. en Bilal, Rotterdam Ahoy op zijn kop zetten. Dat móet weer een bombastisch en uiterst melodisch hiphopfeestje worden!

  Bezetting:
  Bilal, Black Thought (vocals); Gary Clark Jr. (vocals, guitar); Cory Henry (vocals, keyboards); Questlove (drums); and many more.

 • Wo 03/07 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: New Releases June
  Zoals elke maand maakt Phil Horneman weer een overzicht van zijn favoriete nieuwe releases. Veel werk, maar als iemand het kan dan is Phil het. En zo hoef jij alleen maar deze podcast te checken om weer helemaal op de hoogte te zijn!

 • Wo 03/07 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Nubya Garcia - NSJ 2018
  Tenorsaxofonist Nubya Garcia is een van de aanstormende talenten van de opwindende Londense jazzscene; een musicus die het hart doet zingen en de billen doet trillen. Op het compilatiealbum We Out Here waarmee jonge Londense musici zich onder supervisie van Shabaka Hutchings presenteren, is ze op vijf van de negen tracks te horen. Garcia beheerst het jazzidioom tot in de puntjes en heeft een fantastische toon, maar daarmee begint het pas. Wat haar muziek zo boeiend maakt is de manier waarop ze de verschillende muzikale invloeden uit haar jeugd tot een sprankelend geheel weet te smeden. Van de gospel, soul en latin waar ze thuis mee opgroeide, tot de grime, garage en dub waar ze in de Londense clubs op danste, het zit er allemaal in. Vorig jaar verscheen haar debuutalbum Nubya’s 5ive en nu is er de EP When We Are.

 • Do 04/07 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... Willem
  Elke week ontmoet Andrew Makkinga interessante gasten in de studio. Aan de hand van hun favoriete muziek komt er van alles aan bod en dat levert heel vaak mooie gesprekken op. Deze week komt Willem op bezoek.

  Als Willy werd hij bekend met The Opposites, en na een moeilijke periode is hij nu terug met zijn solo-album Man in Nood. Onder het genot van zijn favoriete tracks gaat hij met Andrew in gesprek. Verwacht muziek van Nina Simone, Bob Marley, Beastie Boys, Snoop Dogg en Dr. Dre en veel meer!

 • Vr 05/07 (19:00 - 21:00 uur) - Live: One'sy Muller
  One'sy trapt op vrijdagavond je weekend af op NPO Soul & Jazz met vaste onderdelen als de Soul Carrousel, Platen van Pa en It's A Family Affair. De ene week komen er interessante gasten uit de kunst-, cultuur- of muziekwereld langs en de andere week overlaadt One'sy je met nieuwe tracks!

 • Za 06/07 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! Blue Note Special
  Het hele weekend staat Co Live! in het teken van Blue Note! Naar aanleiding van het 80-jarig jubileum hoor je veel klassieke Blue Note opnames en een gesprek met Sophie Huber, maakster van de documentaire Blue Note Records: Beyond the Notes.

 • Zo 07/07 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! Spotlight: Steef Cuijpers
  Ook op zondag staat Blue Note centraal! Oud-radiocollega en Blue Note-verzamelaar Steef Cuijpers is te gast met een selectie van zijn favoriete Blue Note platen.

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Ben Houdijk


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties