Planning week 26

Benieuwd welke programma's er deze week op NPO Soul & Jazz te horen zijn?

Waar gaan Phil Horneman en Benjamin Herman het over hebben in hun podcasts? Welke specials zendt de NTR uit? En welke gasten ontvangen Andrew Makkinga, One'sy Muller en Co de Kloet in hun uitzendingen? Wat er deze week op NPO Soul & Jazz te horen is vind je hier!

Benieuwd welke nummers er gedraaid worden op NPO Soul & Jazz? Of heb je een lekkere plaat gehoord waarvan je de titel niet weet? De playlist vind je hier.

 • Ma 24/06 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Andrew Makkinga
  Andrew Makkinga start je week op met heel veel nieuwe muziek en tips voor de rest van de week. Zijn oneindige platenkast en uiteenlopende smaak staan garant voor twee uur lang bijzondere muziek!

 • Di 25/06 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin's Lijst: Mizell Brothers
  Larry en Alphonso "Fonce" Mizell. Twee namen die je misschien niet direct iets zeggen, maar toch zijn ze zeer belangrijk geweest voor veel muzikanten. Dit uur hoor je Benjamin's favorieten, allen geproduceerd door de broertjes Mizell. Muziek van Johnny Hammond, The Jackson 5, Donald Byrd en meer!

 • Di 25/06 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Snarky Puppy & Metropole Orkest - North Sea Jazz 2018
  Als Artist in Residence 2018 bracht bassist Michael League elke dag een ander project naar North Sea Jazz. Zijn populairste en bekendste band is Snarky Puppy. Deze eigentijdse jazzrock- en funkband, opgericht in Texas, is de afgelopen jaren als een komeet omhooggeschoten en speelt wereldwijd uitverkochte clubshows voor een toegewijd publiek.
  Met het Metropole Orkest maakte de groep de succesvolle plaat Sylva, en won daarmee een Grammy. League stond dan ook te popelen om weer met het Nederlandse toporkest samen te werken. Dat gebeurde onder leiding van dirigent Jules Buckley; League maakt hiervoor nieuwe arrangementen van bestaand Snarky Puppy-repertoire.

  Bezetting:
  Jules Buckley (conductor); Chris Bullock (saxophone); Mike Maher (trumpet); Bob Lanzetti (guitar); Bobby Sparks, Shaun Martin (keyboards); Justin Stanton (keyboards, trumpet); Michael League (bass); Larnell Lewis (drums); Nate Werth (percussion); Metropole Orkest (-).

 • Wo 26/06 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: The Jackson Project
  Op 25 juni 2009 overleed The King of Pop, Michael Jackson op 50-jarige leeftijd. Hoewel hij na het uitkomen van de docu Leaving Neverland controversiëler is dan ooit, blijft zijn muziek van onschatbare waarde. Phil kiest daarom zijn favorieten van Michael, maar ook The Jackson 5, Jermaine en Janet komen voorbij.  

 • Wo 26/06 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Hannah Williams & The Affirmations - NSJ 2018
  Een bijnaam als ‘deep soul's funkiest new diva’ moet je waarmaken, maar daar heeft Hannah Williams totaal geen moeite mee. De jonge Britse overtuigde met haar gepassioneerde stem al miljoenen YouTube-kijkers. Ongeloof is er in de reacties vooral dat tracks als de eigenzinnige Led Zeppelin-cover Dazed And Confused en het eigen nummer Late Nights & Heartbreak (van het gelijknamige album uit 2016) niet zijn opgenomen in de swingende sixties of de soulvolle seventies.
  Het leverde haar ook een superfan op: JAY-Z bouwde het titelnummer van zijn laatste album 4:44 rond een sample van Late Nights & Heartbreak. Eerder maakte Williams al indruk met haar debuutalbum A Hill Of Feathers en de vele optredens met haar groep de Tastemakers. Maar haar talent komt pas volledig tot z’n recht sinds ze met The Affirmations tourt, een select gezelschap van de beste muzikanten die de Britse soul momenteel te bieden heeft.

  Bezetting:
  Hannah Williams (vocals); Hannah Hird, Victoria Klewin (backing vocals); Adam Holgate (guitar); James Graham (keyboard); Adam Newton (bass); Jai Widdowson-Jones (drums).

 • Do 27/06 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... Kesia Smit & Nathalie Cijntje
  Elke week ontmoet Andrew Makkinga interessante gasten in de studio. Aan de hand van hun favoriete muziek komt er van alles aan bod en dat levert heel vaak mooie gesprekken op.
  Deze week komen DJ’s Aisek & Evelyn Rae, oftewel Kesia Smit en Nathalie Cijntje op bezoek. Samen zijn ze de drijvende kracht achter de Rotterdamse avond Stir it Up en ze weten bovendien ontzettend veel van muziek. En dat ga je vanavond zeker merken!

 • Vr 28/06 (19:00 - 21:00 uur) - Live: One'sy Muller
  One'sy trapt op vrijdagavond je weekend af op NPO Soul & Jazz met vaste onderdelen als de Soul Carrousel, Platen van Pa en It's A Family Affair. De ene week komen er interessante gasten uit de kunst-, cultuur- of muziekwereld langs en de andere week overlaadt One'sy je met nieuwe tracks!

 • Za 29/06 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! vanaf InJazz #1
  Co de Kloet is dit jaar natuurlijk ook weer op InJazz te vinden. Amper bijgekomen van het festival hoor je dit weekend twee uitzendingen vol nieuwe muzikale ontdekkingen! Vanavond hoor je o.a. opnames van Jeroen van Vliet, Guy Salamon & Son Swagga en interviews met festivaldirecteur Ikaros van Duppen en kersverse Buma Boy Edgar Prijs-winnaar Jasper Blom.

 • Zo 30/06 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! vanaf InJazz #2
  Co de Kloet is dit jaar natuurlijk ook weer op InJazz te vinden. In deel 2 hoor je o.a. opnames van Phillipp Rütgers, Sabrina Starke, het project LoLanders en saxofoniste Celia Swart. Ook spreekt Co met Kenneth Keelan, directeur van het gloednieuwe 12 Points Festival dat in september zal plaatsvinden in het Bimhuis.

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties