Programma InJazz 2019 aangevuld

InJazz 2019: nu nog meer festival acts en conferentie items!

Meer dan 40 internationale en veelbelovende acts bestormen op 27 en 28 juni de podia in LantarenVenster, Kantine Walhalla, Foodhallen Rotterdam en Room Mate Bruno. inJazz vormt met dit gratis toegankelijke festival de officiële start van twee weken jazz in Rotterdam, gevolgd door North Sea Round Town en het NN North Sea Jazz Festival.

Gedurende de dag, op 28 juni, organiseert inJazz ook haar 13e conferentie voor internationale jazzprofessionals. Deze week heeft de organisatie extra festival acts en conferentie items toegevoegd aan het programma.


NIEUWE ACTS TOEGEVOEGD AAN INJAZZ FESTIVAL LINE-UP

InJazz heeft nog meer acts toegevoegd aan de festival line-up op 27 en 28 juni! Meer dan 40 internationale en veelbelovende acts bestormen de podia van LantarenVenster, Kantine Walhalla, Foodhallen Rotterdam en Room Mate Bruno. Allemaal op loopafstand van elkaar – en gratis toegankelijk!

Een van de onderdelen van het festivalprogramma is Next Generation inJazz. Nederlandse conservatoria dragen hun beste masterstudent aan om op te treden tijdens inJazz waar veel boekers, programmeurs en andere jazzprofessionals zich in het festivalpubliek bevinden. Hiermee wil inJazz de kloof tussen afgestudeerde muzikanten en de markt verkleinen en aantonen hoe belangrijk het is om talent intensief te ontwikkelen.

Dit jaar zijn 8 masterstudenten door hun conservatorium aangedragen:

  • Rodrigo Ballesteros (Codarts Rotterdam),
  • Ignacio Santoro (Koninklijk Conservatorium Den Haag),
  • Christian Palmieri (HKU Utrechts Conservatorium),
  • Tommaso Perazzo (Conservatorium van Amsterdam),
  • Hendrik Eichler (ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten),
  • Hlib Baisha (Conservatorium Maastricht),
  • Mindaugas Apulskis (Hanze Prins Claus Conservatorium),
  • Kyle Winklaar (Fontys Academy of Music and Performing Arts).

Kijk voor het complete festivalprogramma op: injazz.nl/festival


HIGHLIGHTS VAN DE INJAZZ CONFERENCE

Op vrijdag 28 juni organiseert inJazz overdag haar 13e conferentie voor internationale jazzprofessionals in LantarenVenster, Rotterdam. Daar duiken ze in een gevarieerd programma vol inspirerende panels, presentaties en verschillende netwerkmogelijkheden. Traditiegetrouw wordt de winnaar van de prestigieuze Buma Boy Edgar Prijs aangekondigd.

Aan het panel ‘Music rights on tour, the jazz edition’ is een grote naam toegevoegd: saxofonist Benjamin Herman! Hij schuift aan bij het Nederlands gesproken panel voor iedereen die het meeste wil halen uit muziekrechten.

‘Jazz World Cafe – co-creating international music exchange’ is een nieuw programmaonderdeel. Dit initiatief van Powered by TINC brengt muzikanten uit de hele wereld samen om met elkaar in gesprek te gaan. Wat als je door een lokale artiest geïntroduceerd zou kunnen worden in het buitenland?

En er is meer voor muzikanten tijdens de conferentie. Dit jaar slaat inJazz de handen ineen met BERTHOLD Records. Samen presenteren ze de ‘Elevator Jazz Pitch’. Pitch jezelf, je muziek, je band, je concept of je bedrijf en misschien neem je de stimuleringsprijs à € 1000,- mee naar huis.

Kijk voor het complete conferentieprogramma op: injazz.nl/conferenceBuma Boy Edgar Prijs 2018-winnaar Jasper van 't Hof Buma Boy Edgar Prijs 2018-winnaar Jasper van 't HofLaat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties