Eerste namen Super-Sonic Jazz bekend

In november staat er weer een schitterend programma klaar in Paradiso, de Vondelkerk en de Duif in Amsterdam

Super-Sonic Jazz presenteert vernieuwende artiesten die bewegen op het snijvlak van jazz. Op het festival zijn zowel nationale als internationale artiesten te bewonderen die invloeden van traditionele jazz combineren met soul, hiphop, elektronische, klassieke en niet westerse muziek.

Super-Sonic Jazz festival vindt plaats van dinsdag 12 t/m zondag 17 november in Paradiso, de Vondelkerk en De Duif in Amsterdam. Vandaag maakte het festival de eerste namen bekend:

  • Yussef Dayes

  • KOKOROKO

  • Richard Spaven Trio ft. Cleveland Watkiss

  • Nubiyan Twist

  • Niels Broos & Jamie Peet

  • Son Swagga

  • GreyHeads

Na afloop van het laatste concert in de grote zaal zal er een Amsterjam jamsessie plaatsvinden in de kelder van Paradiso. Amsterjam is een Amsterdams collectief wat regelmatig laagdrempelige jamsessies organiseert op bijzondere locaties in de stad. Hierbij is iedereen welkom: klim als muzikant op het podium of neem plaats in het publiek en geniet van een bijzonder muzikaal schouwspel. Wil je meespelen? Neem dan wel je eigen instrument mee.


SUPER-SONIC JAZZ

Super-Sonic Jazz presenteert spannende en vernieuwende muziek in Paradiso, door muzikanten die met een jazzbenadering allerlei muzikale invloeden laten samenkomen en het experiment niet schuwen. Hoor jazz met electronica, Afrikaanse grooves, klassiek, soul en hiphop.

De term Super-Sonic Jazz komt van het gelijknamige album van jazzvernieuwer Sun Ra uit 1956, tevens het eerste op zijn eigen label. Deze excentrieke en baanbrekende muzikant gooide destijds de hele geschiedenis van de jazz al door zijn muziek en was decennia lang zijn tijd ver vooruit.

Jazz is altijd in beweging geweest, waarbij vele genres en culturen de muziekvorm hebben beïnvloed. Ook de laatste jaren zien we nieuwe mengvormen en nieuwe experimenten ontstaan en nieuwe helden als Kamasi Washington, Hiatus Kaiyote en artiesten uit de Brainfeeder-stal van Flying Lotus een nieuwe generatie luisteraars en muzikanten inspireren.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties