Planning week 25

Benieuwd welke programma's er deze week op NPO Soul & Jazz te horen zijn?

Waar gaan Phil Horneman en Benjamin Herman het over hebben in hun podcasts? Welke specials zendt de NTR uit? En welke gasten ontvangen Andrew Makkinga, One'sy Muller en Co de Kloet in hun uitzendingen? Wat er deze week op NPO Soul & Jazz te horen is vind je hier!

Benieuwd welke nummers er gedraaid worden op NPO Soul & Jazz? Of heb je een lekkere plaat gehoord waarvan je de titel niet weet? De playlist vind je hier.

 • Ma 17/06 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Andrew Makkinga
  Andrew Makkinga start je week op met heel veel nieuwe muziek en tips voor de rest van de week. Zijn oneindige platenkast en uiteenlopende smaak staan garant voor twee uur lang bijzondere muziek!

 • Di 18/06 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin's Lijst: Dwarsfluit
  Er zijn heel wat saxofonisten die ook graag de dwarsfluit oppakken, waaronder Benjamin Herman. Binnenkort mag hij weer het podium op met zijn fluit en daarom heeft hij voor de gelegenheid een fluituurtje samengesteld. Én hij heeft z'n fluit mee!

 • Di 18/06 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Meshell Ndegeocello - North Sea Jazz 2018
  De Amerikaanse singer-songwriter en funky bassiste Meshell Ndegeocello heeft zich nooit makkelijk in een hokje laten plaatsen. De muzikante laat zich inspireren door jazz, soul, hiphop, punk, new wave en rock. Haar teksten gaan vaak over homofobie, seksualiteit en racisme. Telkens weer trekt Ndegeocello de aandacht van pers en publiek. Vorig jaar speelde ze op North Sea Jazz en dat concert kun je vanavond terugluisteren.

  Bezetting:
  Meshell Ndegeocello (vocals, bass); Christopher Bruce (guitar); Jebin Bruni (keyboard); Abraham Rounds (drums).

 • Wo 19/06 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: Brasilina
  21 juni is officieel het begin van de zomer. En daarom trekt Phil zijn collectie Braziliaanse plaatjes uit de kast. Een uur lang heerlijke tracks die je doen verlangen naar een zonovergoten strand en een cocktail!

 • Wo 19/06 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Oumou Sangaré - North Sea Jazz 2018
  Acht jaar lang was er niets verschenen van Oumou Sangaré, een van Afrika's meest imponerende zangeressen. Niet dat ze stil zat: ze bleef zingen en bouwde een zakenimperium op in Mali met een hotel en een eigen lijn terreinwagens. Toen was daar in 2017 opeens haar comeback Mogoya. En het was een sterke comeback. Nog altijd strijdend tegen sociale ongelijkheid, klinkt er nu een nieuwe Oumou. De traditionele ngoni, kalebas en Wassoulou-zang zijn te horen naast elektrische gitaar en synthesizers, op een groove van afrobeat.

  Bezetting:
  Oumou Sangaré (vocals); Emma Lamadji, Woridio Tounkara (backing vocals); Guimba Kouyate (guitar); Abou Diarra (kamele n'goni); Alexandre Millet (keyboards); Elise Blanchard (bass); Jon Grandcamp (drums).

 • Do 20/06 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... Brandon Delagraentiss
  In Makkinga Meets ontmoet Andrew Makkinga wekelijks interessante gasten uit de muziek. Deze keer komt Brandon Delagraentiss op bezoek. Brandon Delagraentiss is een muzikale duizendpoot. Geboren als de ‘Son of a Preacherman’, begon hij al op 11-jarige leeftijd het lokale kerkkoor te dirigeren. Hij studeerde af in theaterwetenschappen aan de Universiteit in Houston, dezelfde stad waar hij opgroeide.

  ​Inmiddels woont hij al jaren in Europa. Hij trad op bij het WK Voetbal in Duitsland en toerde hij met SFTM Sister Act door Engeland. In Nederland trad hij onder meer op tijdens gospelshows in Carré, Paradiso en de Heineken Music Hall. Bij het grote publiek is Brandon vooral bekend van het programma The Voice Of Holland waarin hij in 2015 deelnam.

 • Vr 21/06 (19:00 - 21:00 uur) - Live: One'sy Muller
  One'sy trapt op vrijdagavond je weekend af op NPO Soul & Jazz met vaste onderdelen als de Soul Carrousel, Platen van Pa en It's A Family Affair. De ene week komen er interessante gasten uit de kunst-, cultuur- of muziekwereld langs en de andere week overlaadt One'sy je met nieuwe tracks!

 • Za 22/06 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Folker Tettero
  Vrijdag 21 juni is het 50 jaar geleden dat de legendarische liveplaat Swiss Movement uitkwam. De plaat bevat opnames gemaakt tijdens Montreux Jazz Festival op 21 juni 1969 van het Les McCann Trio samen met saxofonist Eddie Harris en trompettist Benny Bailey.
  Nu, 50 jaar later heeft gitarist Folker Tettero met zijn band de nummers van Swiss Movement in een nieuw jasje gestoken. En dat levert een hele verfrissende plaat op! Hij komt bij Co de Kloet op bezoek om er alles over te vertellen en natuurlijk heel wat van te laten horen!

 • Zo 23/06 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! Spotlight: Mijke Loeven
  In Co Live! Spotlight ontvangt Co de Kloet twee uur lang prominente gasten. Aan de hand van hun favoriete muziek komt er allerlei zaken aan bod. Deze keer komt Mijke Loeven op bezoek. Loeven is een bekende naam in de Nederlandse jazzwereld. Ze studeerde jazz-zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, maakte kunstprogramma’s voor o.a. de NPS en RTV Rijnmond en was interimmanager voor de stichting Music Matters, directeur van Jazz International Rotterdam en directeur van North Sea Round Town.

  Sinds 1 september 2017 is Mijke werkzaam als directeur van het Bimhuis. Loeven heeft van de Gemeente Rotterdam de Cultuurpenning 2017 ontvangen vanwege haar grote betekenis die zij de afgelopen tien jaar voor de jazz in Rotterdam heeft gehad.

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties