Planning week 24

Benieuwd welke programma's er deze week op NPO Soul & Jazz te horen zijn?

Waar gaan Phil Horneman en Benjamin Herman het over hebben in hun podcasts? Welke specials zendt de NTR uit? En welke gasten ontvangen Andrew Makkinga, One'sy Muller en Co de Kloet in hun uitzendingen? Wat er deze week op NPO Soul & Jazz te horen is vind je hier!

Benieuwd welke nummers er gedraaid worden op NPO Soul & Jazz? Of heb je een lekkere plaat gehoord waarvan je de titel niet weet? De playlist vind je hier.

 • Ma 10/06 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Andrew Makkinga
  Andrew Makkinga start je week op met heel veel nieuwe muziek en tips voor de rest van de week. Zijn oneindige platenkast en uiteenlopende smaak staan garant voor twee uur lang bijzondere muziek!

 • Di 11/06 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin's Lijst: Dr. John
  Dr. John, geboren als Malcolm John Rebennack, overleed vorige week aan de gevolgen van een hartaanval. Hij was een van de meest geëerde pianisten in de rijke muziekhistorie van de stad New Orleans.
  Benjamin mocht een aantal keren met Dr. John optreden en denkt daar met veel genoegen aan terug (Bekijk ook de In Memoriam). Vanavond draait hij zijn favorieten van The Night Tripper.

 • Di 11/06 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... R+R=NOW! - North Sea Jazz 2018
  Van meervoudig Grammy-winnaar Robert Glasper was al bekend dat hij het speelveld van de jazz een verfrissende nieuwe injectie gaf met zijn unieke fusie van traditionele jazz, R&B en hiphop. Hetzelfde geldt ook voor zijn vrienden Terrace Martin, Christian Scott aTunde Adjuah, Derrick Hodge, Justin Tyson en Taylor McFerrin. Achter de schermen stonden deze artiesten aan de basis van successen van supersterren als Kendrick Lamar, Common en Jill Scott. In 2018 bracht Glasper de crème de la crème van deze generatie bij elkaar om samen als R+R=NOW (Reflect + Respond = Now) een muzikaal statement te maken. Geïnspireerd door Nina Simone's overtuiging dat het de taak van de artiest is om bewust na te denken over de tijd waarin hij leeft, reflecteert en reageert Glasper met dit collectief op de onrustige sociaal-politieke tijden waarin we leven. De gezamenlijke missie: muziek maken van en voor deze tijd.

  Bezetting:
  Terrace Martin (saxophone, vocoder, keyboards); Christian Scott aTunde Adjuah (trumpet); Taylor McFerrin (keyboards, electronics); Robert Glasper (keyboards, Fender Rhodes); Derrick Hodge (bass); Justin Tyson (drums).

 • Wo 12/06 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: Women Influencing the Future of Jazz
  Een uur lang belangrijke vrouwelijke namen in de jazz bij Phil vanavond. En hij had er zonder moeite nog een uurtje aan vast kunnen plakken! Muziek van Kika Sprangers, Yazmin Lacey, J.Lamotta, Nubya Garcia en nog veel meer.

 • Wo 12/06 (20:00 - 21:00 uur) - Soul & Jazz Lijst van Jeroen Kijk in de Vegte
  North Sea Jazz komt er weer aan en dat betekent ook dat je binnenkort weer kunt stemmen voor de Soul & Jazz Lijst. De komende weken komen verschillende NPO Radio 2-dj's je vertellen over hun favorieten. Vorige week trapte Gijs Staverman af, deze week komt Jeroen Kijk in de Vegte op bezoek!

 • Do 13/06 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... Philip Powel
  In Makkinga Meets ontmoet Andrew Makkinga wekelijks interessante gasten uit de muziek. Deze keer komt Philip Powel op bezoek. Philip is een van de founding-fathers van het Rotterdamse jazzpodium BIRD en heeft een special power: connecting. Stijlen en culturen, muziek en mens, en van niets, iets maken. En dan neemt hij ook nog zijn favoriete muziek mee!​

 • Vr 14/06 (19:00 - 21:00 uur) - Live: One'sy Muller
  One'sy trapt op vrijdagavond je weekend af op NPO Soul & Jazz met vaste onderdelen als de Soul Carrousel, Platen van Pa en It's A Family Affair. De ene week komen er interessante gasten uit de kunst-, cultuur- of muziekwereld langs en de andere week overlaadt One'sy je met nieuwe tracks!

 • Za 15/06 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Efraim Trujillo
  Saxofonist Efraim Trujillo heeft een bijzonder jaar achter de rug. Hij besloot namelijk om terug naar school te gaan om op zoek te gaan naar de essentie van de blues. Dit jaar ziet hij deze zoektocht met succes beloond. Niet alleen kreeg hij voor zijn master’s research ’Into The Blue (Revealing the essence of a musical genre)’ aan het Amsterdamse Conservatorium een cum laude waardering, ook werd het  concept album ‘Blue’ dat hij opnam met zijn band The Preacher Men, genomineerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs 2019. Reden genoeg dus voor Co de Kloet om weer eens met Trujillo in gesprek te gaan!

 • Zo 16/06 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Michelle Wilderom
  North Sea Round Town is hét fringe festival van North Sea Jazz dat jaarlijks neerstrijkt in Rotterdam, met het beste dat de stad te bieden heeft aan jazz. Een merendeels gratis en afwisselend jazz-programma met blues, soul, funk, hiphop, pop en improvisatie. Op onverwachte plekken, pop-up’s en de grote jazz-podia. In aanloop naar North Sea Jazz Festival zorgt het fringe festival ervoor dat er in twee-en-een-halve week op meer dan 125 locaties ruim 365 concerten plaatsvinden in Rotterdam. Namens het festival komt Michelle Wilderom langs om Co de Kloet alles te vertellen over de aankomende editie en natuurlijk de nodige muziek te laten horen!

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Bullet-Ray


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties