Planning week 22

Benieuwd welke programma's er deze week op NPO Soul & Jazz te horen zijn?

Waar gaan Phil Horneman en Benjamin Herman het over hebben in hun podcasts? Welke specials zendt de NTR uit? En welke gasten ontvangen Andrew Makkinga, One'sy Muller en Co de Kloet in hun uitzendingen? Wat er deze week op NPO Soul & Jazz te horen is vind je hier!

Benieuwd welke nummers er gedraaid worden op NPO Soul & Jazz? Of heb je een lekkere plaat gehoord waarvan je de titel niet weet? De playlist vind je hier.

 • Ma 27/05 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Andrew Makkinga
  Andrew Makkinga start je week op met heel veel nieuwe muziek en tips voor de rest van de week. Zijn oneindige platenkast en uiteenlopende smaak staan garant voor twee uur lang bijzondere muziek!

 • Di 28/05 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin's Lijst: Hans Dulfer 79
  Living Legend Hans Dulfer viert vandaag zijn 79e verjaardag. Reden genoeg voor Benjamin om een uur te vullen met muziek uit het rijke oeuvre van zijn zeer gewaardeerde collega-saxofonist.

 • Di 21/05 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Hans Dulfer - NSJ 2011
  Dulfer 7.0 Server incl. Rob van de Wouw:
  Een jaar eerder moesten Dulfer en Van de Wouw hun optreden na 20 minuten staken, vanwege het ontzettend slechte weer. In 2011 kregen ze een herkansing! Dulfer, een van de bekendste namen uit de vaderlandse jazzgeschiedenis, was destijds 71 jaar, maar daar is op het podium niets van te merken. Hij bespeelt met zijn immer vernieuwende stijl iedere muzikale trend met enorm veel drive en kracht. Het maakt een liveshow van deze nestor van de powerjazz tot een bruisend en opzwepend geheel. Dit alles opnieuw ondersteund door de fenomenale trompettist Rob van de Wouw.

  Bezetting:
  Hans Dulfer (tenor sax); Rob van de Wouw (trumpet); Bas van Lier (keyboard); Eric Barkman (bass); Cyril Directie (drums).

 • Wo 29/05 (19:00 - 21:00 uur) - Soul Walking Dead #1
  Phil Horneman en Leroy Rey presenteren de allereerste Soul Walking Dead-special op NPO Soul & Jazz. Ze eren de muzikale legendes die ons in de eerste maanden van 2019 verlaten hebben. Natuurlijk muziek van Michel Legrand, Edwin Birdsong, Dick Dale, Kim English en Level 42!

 • Do 30/05 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... Son Swagga
  Elke donderdag ontmoet Andrew Makkinga twee uur lang interessante gasten. Deze week komen Felix en Jonathan van de Amsterdamse fusionband Son Swagga op bezoek!
  In 2017 kwam hun debuut-EP Fires of Quidel uit en begin deze maand releasden ze hun eerste volledige album Dark Magic in Paradiso. En daar blijft het niet bij: In juni spelen ze op InJazz en daarna mogen ze ook de Congo op North Sea Jazz afbreken!

 • Vr 31/05 (19:00 - 21:00 uur) - Live: One'sy Muller
  One'sy trapt op vrijdagavond je weekend af op NPO Soul & Jazz met vaste onderdelen als de Soul Carrousel, Platen van Pa en It's A Family Affair. De ene week komen er interessante gasten uit de kunst-, cultuur- of muziekwereld langs en de andere week overlaadt One'sy je met nieuwe tracks!

 • Za 01/06 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! Special: Cees Schrama
  Op 22 mei jongstleden overleed nestor en ambassadeur van de Nederlandse jazz, Cees Schrama op 82-jarige leeftijd. Schrama speelde zelf accordeon, gitaar, piano en orgel en was een veelgevraagd sessiemuzikant. Ook werkte hij lange tijd als producer, presenteerde hij 30 jaar lang het North Sea Jazz Festival en was hij wekelijks te horen bij TROS Sesjun, het langstlopende live jazzprogramma op de Nederlandse radio.

 • Zo 02/06 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! vanuit Nick Vollebregt
  Elke eerste zondag van de maand gaat Co de Kloet met zijn programma op bezoek in jazzcafé Nick Vollebregt in Laren. Tussen 14:00 & 16:00 uur spelen deze keer Agnes Gosling, Eric van der Westen en de Valvetronic Brassband. De opnames zijn gratis bij te wonen en daarna natuurlijk in de avond terug te horen op NPO Soul & Jazz.

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties