NPO Soul & Jazz

Cees Schrama (82) overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Cees Schrama (82) overleden

Cees Schrama is vanochtend op 82-jarige leeftijd overleden. Als muzikant, producer, presentator en bovenal jazzkenner en -liefhebber was Schrama jarenlang onmisbaar in de Nederlandse muziekwereld. Als sessiemuzikant speelde hij met o.a. Shocking Blue en The Golden Earrings en daarna werd hij het gezicht van het legendarische radioprogramma Sesjun van de TROS.

Cees Schrama was een graag geziene gast in het programma Co Live! in het door hem zo geliefde jazzcafé Nick Vollebregt in Laren. Steevast zat hij aan zijn tafeltje op de eerste rij. Schrama heeft zich tot in zijn laatste dagen vol passie ingezet voor de jazz in Nederland.

Op zaterdag 1 juni staat het programma Co Live! van Co de Kloet op NPO Soul & Jazz geheel in het teken van Cees. Op zondag 2 juni eren we hem in Nick Vollebregt.


Quote

Zorg dat ze blijven spelen, zorg dat ze blijven luisteren.

Cees Schrama

NEDERLANDS JAZZ ARCHIEF

Het Nederlands Jazz Archief maakte eerder al een bijzonder mooi portret van jazzheld Cees Schrama. Onderstaand het portret samengevat in 1 minuut. Het volledige portret vind je terug op jazzhelden.nl.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

VERBORGEN MUZIKAAL GENIE

Op 7 mei 2014 was Cees Schrama te gast in het programma De Wereld Draait Door naar aanleiding van het te verschijnen Best Of-album van Casey & The Pressure Group.