Planning week 21

Benieuwd welke programma's er deze week op NPO Soul & Jazz te horen zijn?

Waar gaan Phil Horneman en Benjamin Herman het over hebben in hun podcasts? Welke specials zendt de NTR uit? En welke gasten ontvangen Andrew Makkinga, One'sy Muller en Co de Kloet in hun uitzendingen? Wat er deze week op NPO Soul & Jazz te horen is vind je hier!

Benieuwd welke nummers er gedraaid worden op NPO Soul & Jazz? Of heb je een lekkere plaat gehoord waarvan je de titel niet weet? De playlist vind je hier.

 • Ma 20/05 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Riza Tisserand
  Riza Tisserand valt in voor Andrew Makkinga vanavond. Hij start je week op met heel veel nieuwe muziek en luistertips. Twee uur lang bijzondere muziek!

 • Di 21/05 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin's Lijst: Nieuw uit NL
  Er blijven maar nieuwe releases van collega-muzikanten uitkomen de laatste tijd. Hoog tijd voor Benjamin om het een en ander op een rijtje te zetten. Jungle By Night, Maarten Hoogenhuis, Wouter Hamel, Son Swagga en nog veel en veel meer!

 • Di 21/05 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Jungle By Night - Carré 2018
  Van Turkije tot Frankrijk, van Vlieland tot Mount Fuji, overal kennen ze Jungle By Night. De Amsterdamse 9-koppige band weet hoe je een festival laat kolken, een popzaal laat koken. En afgelopen najaar, acht jaar na oprichting, was Carré aan de beurt. De muziek van hun nog te verschijnen album El Miraglo schemerde al door deze avond.

 • Wo 22/05 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: Acid Jazz Part 1
  Deze keer draait Phil enkel en alleen nummers van het Engelse label Acid Jazz. Het in 1987 opgerichte label van Gilles Peterson en Eddie Piller brengt muziek van heel wat bijzondere jazzmuzikanten uit. Zoveel zelfs, dat het niet in één uur te vangen is. Dit is daarom deel één en er zullen nog veel meer volgen.

 • Wo 22/05 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Jamiroquai - NSJ 2006
  11 jaar na hun eerste optreden op North Sea Jazz kwam Jamiroquai terug. Fans weten wat ze krijgen: een zomerse, zorgeloze aaneenschakelijking van hits. Daarmee groeide Jamiroquai uit tot een van de succesvolste Britse bands.

  Bezetting:
  Jay Kay (lead vocals); Hazel Fernandez, Lauraine McIntosh, Samantha Smith (backing vocals); Rob Harris (guitar); Matt Johnson (keyboards); Paul Turner (bass); Derrick McKenzie (drums); Sola Akingbola (percussion).

 • Do 23/05 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... Shishani Vranckx
  Elke donderdag ontmoet Andrew Makkinga twee uur lang interessante gasten. Deze week komt Shishani Vranckz langs.
  Shishani groeide op in Nederland, maar heeft Belgische en Namibische roots. Samen met haar band The Namibian Tales duikt ze in de rijke muzikale tradities van Namibië en zet ze zich in om die tradities te promoten. Ze neemt haar favoriete muziek mee naar de studio: Bekende namen als Lianne La Havas en India.Arie, maar natuurlijk ook minder bekende Afrikaanse pareltjes!

 • Vr 24/05 (19:00 - 21:00 uur) - Live: One'sy Muller
  One'sy trapt op vrijdagavond je weekend af op NPO Soul & Jazz met vaste onderdelen als de Soul Carrousel, Platen van Pa en It's A Family Affair. De ene week komen er interessante gasten uit de kunst-, cultuur- of muziekwereld langs en de andere week overlaadt One'sy je met nieuwe tracks!

 • Za 25/05 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Reinout Douma
  ​Reinout Douma is oprichter en pianist van het Groningse Noordpool Orkest dat dit jaar haar 10-jarig jubileum viert. Dat wordt natuurlijk uitgebreid gevierd, onder anderen met een optreden met José James op North Sea Jazz.  

 • Zo 26/05 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! Spotlight: Jules van Hessen
  Dirigent Jules van Hessen stond voor vele grote symfonieorkesten, waaronder het Philips Symfonieorkest. Hij won verschillende prijzen en werd in 2017 tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau geslagen. Maar niet alleen klassieke muziek vanavond in Co Live! Ook Sinatra, Ella Fitzgerald, Michel Legrand en Barbra Streisand komen voorbij.

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Victoria Torii Ashipala


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties