Planning week 20

Benieuwd welke programma's er deze week op NPO Soul & Jazz te horen zijn?

Waar gaan Phil Horneman en Benjamin Herman het over hebben in hun podcasts? Welke specials zendt de NTR uit? En welke gasten ontvangen Andrew Makkinga, One'sy Muller en Co de Kloet in hun uitzendingen? Wat er deze week op NPO Soul & Jazz te horen is vind je hier!

Benieuwd welke nummers er gedraaid worden op NPO Soul & Jazz? Of heb je een lekkere plaat gehoord waarvan je de titel niet weet? De playlist vind je hier.

 • Ma 13/05 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Andrew Makkinga
  Andrew Makkinga start je week op met heel veel nieuwe muziek en tips voor de rest van de week. Zijn oneindige platenkast en uiteenlopende smaak staan garant voor twee uur lang bijzondere muziek!

 • Di 14/05 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin's Lijst: Chet Baker Tribute
  Op 13 mei 1988 overleed trompettist en zanger Chet Baker in Amsterdam. Hij viel uit het raam van kamer 210 van het Prins Hendrik Hotel, op de hoek van de Zeedijk. Baker was in Amsterdam om op te treden en om makkelijke toegang te hebben tot heroïne en cocaïne, twee middelen die in zijn lichaam en in de kamer werden aangetroffen. Hij viel uit het raam nadat hij – zo is de officiële lezing – het raam wilde openen voor wat frisse lucht, maar daarbij zijn evenwicht verloor.

 • Di 14/05 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Chet Baker - Live in Tokyo 1987
  Live in Tokyo is volgens vele de beste live-opname van Chet Baker ooit, achteraf gezien slechts elf maanden voor zijn overlijden. Baker speelt samen met Harold Danko op piano en de Nederlanders Hein  van der Geyn op bas en John Engels op drums.

 • Wo 15/05 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: D'Angelo
  Naar aanleiding van de nieuwe documentaire over D'Angelo, van de Nederlandse Carine Bijlsma, selecteert Phil zijn favoriete platen van één van de meest mysterieuze figuren uit de hedendaagse muziekscene: D'Angelo, die met zijn albums Brown Sugar (1995), Voodoo (2000) en Black Messiah (2014) een ongeëvenaarde status verwierf binnen de neo-soul movement. 

 • Wo 15/05 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... D'Angelo - NSJ 2015
  Velen noemen zijn concert tijdens het North Sea Jazz Festival in 2000 een van de beste optredens ooit op Nederlandse bodem. Op die bruisende avond toonde D’Angelo dat hij naast een charismatische multi-instrumentalist ook een uitstekend bandleider is. Hij zweepte zijn blazerssectie, die volledig uit de jazzwereld kwam, op bijna demonische wijze op en haalde die avond het beste uit iedere muzikant op het podium. Daarna werd het door artistieke twijfel en persoonlijke problemen angstvallig stil rond de Amerikaan. Maar na vijftien jaar was D’Angelo letterlijk en figuurlijk terug en in topvorm. Met zijn album Black Messiah onder z'n arm kwam hij terug naar Rotterdam.

  Bezetting:
  D'Angelo (vocals, guitar, keyboards); Jermaine Holmes, Joi Gilliam, Red Middleton (backing vocals); Keyon Harrold (trumpet); Isaiah Sharkey, Jesse Johnson (guitar); Cleo Sample (keyboards); Pino Palladino (bass); Chris Dave (drums).

 • Do 16/05 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... Martijn Soetens
  Elke donderdag ontmoet Andrew Makkinga twee uur lang interessante gasten. Deze week komt Martijn Soetens langs. Soetens is muzieksamensteller bij NPO Radio 2 en ook verantwoordelijk voor de vele fijne plaatjes die je in de non-stop-uren voorbij hoort komen op deze zender. Samen zijn de heren ontzettend goed op de hoogte van de nieuwste releases en daar gaan ze vanavond een flinke selectie van draaien.

  Martijn was ook in de allereerste uitzending van Makkinga Meets te gast op 7 februari en op 18 april.

 • Vr 17/05 (19:00 - 21:00 uur) - Live: One'sy Muller
  One'sy trapt op vrijdagavond je weekend af op NPO Soul & Jazz met vaste onderdelen als de Soul Carrousel, Platen van Pa en It's A Family Affair. De ene week komen er interessante gasten uit de kunst-, cultuur- of muziekwereld langs en de andere week overlaadt One'sy je met nieuwe tracks!

 • Za 18/05 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Maite Hontele
  Trompettist Maite Hontelé was al een bekende in de Nederlandse jazzwereld. De afgelopen 10 jaar woonde ze in Colombia en daar heeft ze een sterrenstatus in de salsa muziek verworven. In Co Live! vertelt ze over haar nieuwe album Cuba Linda, haar terugkeer naar Nederland, de moeilijke beslissing om te stoppen met optreden, en haar nieuwe functie als programmeur bij de Music Meeting.

 • Zo 19/05 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Eric van Westen
  Eric van der Westen is al meer dan twintig jaar zeer veelzijdig actief als bassist, bandleider en organisator. Zijn nieuwste project heet Private Time Machine, waarmee hij al jaren in Paradox in Tilburg speelt. Op hun debuutalbum One mixen ze jaren '70 rock met funk, soul, jazz en alles wat daar bij past!

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties