Vollebregt terugblik: Marutyri, Sun-Mi Hong en meer!

Van 23 t/m 26 mei vindt het Amersfoort Jazz Festival plaats in het historische centrum van de stad

Op 5 mei was Co de Kloet met zijn programma weer in Jazzcafé Nick Vollebregt met een prachtig muzikaal programma in samenwerking met Amersfoort Jazz. De hoogtepunten luister je hier terug!

Elke 1e zondag van de maand is Co Live! op locatie in Jazzcafé Nick Vollebregt in Laren. Tussen 14:00 en 16:00 uur treden er verschillende muzikanten op en spreekt Co de Kloet met interessante tafelgasten. Dezelfde avond worden deze optredens in Co Live! uitgezonden op NPO Soul & Jazz.

Op zondagmiddag 5 mei, Bevrijdingsdag, stonden Sun-Mi Hong, Miguel Rodriguez, Irene Reig en de band Marutyri op het podium. Zij zijn allen te aanschouwen op Amersfoort Jazz Festival, dat van 23 t/m 26 mei in het historische Amersfoort plaatsvindt.

Sun-Mi Hong Quintet

Als eerste speelde de Zuid-Koreaanse drumster Sun-Mi Hong met haar kwintet. Ze speelden de stukken Call it: Young-Woo, Panorama, Pallet en Thoughts To Be Spoken.

Sun-Mi Hong in Vollebregt


Sun-Mi Hong werd op 15 juli 1990 in het Zuid-Koreaanse Incheon geboren en begon te drummen toen ze 17 was. Op haar 19e ging ze naar de Howon University. Daarna vertrok ze naar Amsterdam, naar het Conservatorium, volgens haar ‘een van de meest vermaarde jazzopleidingen in Europa’.

Die overgang naar Europa veranderde haar kijk op het leven en de muziek volledig. Door het luisteren naar albums van onder meer Brian Blade, Ari Hoenig en Roy Haynes werd haar geest steeds sterker naar jazz gestuurd, mede doordat ze onder de vleugels kwam van docenten/slagwerkers als Martijn Vink en Marcel Serierse.

Ze maakt nu ook eigen composities, met veel dramatische en emotionele variatie. In 2018 won ze met haar groep de Sena Dutch Jazz Competition, volgens de jury omdat ‘de groep op een emotionele, speelse en spirituele manier en met een juiste attitude het meest organisch is’. Ook is Hong deel van de Young VIPs tour van 2019.

Miguel Rodriguez Trio

Daarna betrad de Spaanse pianist Miguel Rodriguez met zijn trio het podium. Ze speelden de stukken We’ve Got A World That Swings, The Last Train From Overbrook en Who Cares.

Miguel Rodriguez Trio in Vollebregt
Foto: José Luis Luna Foto: José Luis Luna


Pianist Miguel Rodríguez (1983, Madrid) bleef na zijn studie aan de Nederlandse conservatoria in Nederland wonen. Hij ontwikkelde zich de afgelopen jaren van veelbelovend jong talent tot een van de meest vooraanstaande pianisten van Nederland, op tournee in binnen- en buitenland met artiesten als Benjamin Herman, Ben van Den Dungen, Maarten Hogenhuis, Deborah Brown, Beets Brothers en Genzo Okabe. In zijn stijl lengt hij eigentijdse jazz aan met latino en flamenco, de genres waarmee hij in het multiculturele Madrid is opgegroeid.

Na stukken met zijn trio, voegde de eveneens Spaanse saxofoniste Irene Reig zich bij de heren voor een speciale samenwerking. Samen speelden ze de stukken Carme en Tangerine.

Miguel Rodriguez Trio & Irene Reig in Vollebregt


De Barcelonese altsaxofoniste Irene Reig woont momenteel in Amsterdam, waar ze haar master in Jazz Performance behaalde aan het Conservatorium. Irene kwam al in haar kindertijd in aanraking met muziek en ontwikkelde in haar middelbare schooltijd interesse voor jazz: vanaf dat moment is ze betrokken geweest bij verschillende muzikale projecten, zowel in Nederland als in Spanje.

Marutyri

Als laatste stond de Rotterdamse groep Marutyri op het programma. Ze speelden de nummers Fickle Turns, Rattle Riddle, Oddness en Righteous Roots.

Marutyri in Vollebregt


Marutyri is een Rotterdamse band bestaande uit acht vrienden uit Rotterdam. Ze komen erachter dat ze dezelfde passie delen: een passie voor fusion en jazzmuziek. Gevolg: ze starten de band Marutyri. De muziek wordt beïnvloedt door een mix van funk, fusion, jazz en R&B. Ze overtuigen elk publiek met hun diepe, stevige grooves, intense harmonieën en verhalende solo’s en speelden o.a. op North Sea Jazz.

Amersfoort Jazz 2019

De artiesten die deze middag in Nick Vollebregt speelden, zijn ook allen te aanschouwen op Amersfoort Jazz 2019. Organisator Storm Bakker sprak met Co de Kloet over het festival.

Storm Bakker van Amersfoort Jazz in gesprek met Co de Kloet


Co Live! Podcast

Co Live! is ook als podcast beschikbaar op onder anderen iTunes. Je vindt er alle hele afleverignen terug.

Co Live! vanuit Nick Vollebregt - uitzending van 05-05-2019
Foto: Yvonne Verburgt Foto: Yvonne VerburgtLaat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties