Planning week 19

Benieuwd welke programma's er deze week op NPO Soul & Jazz te horen zijn?

Waar gaan Phil Horneman en Benjamin Herman het over hebben in hun podcasts? Welke specials zendt de NTR uit? En welke gasten ontvangen Andrew Makkinga, One'sy Muller en Co de Kloet in hun uitzendingen? Wat er deze week op NPO Soul & Jazz te horen is vind je hier!

Benieuwd welke nummers er gedraaid worden op NPO Soul & Jazz? Of heb je een lekkere plaat gehoord waarvan je de titel niet weet? De playlist vind je hier.

 • Ma 06/05 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Andrew Makkinga
  Andrew Makkinga start je week op met heel veel nieuwe muziek en tips voor de rest van de week. Zijn oneindige platenkast en uiteenlopende smaak staan garant voor twee uur lang bijzondere muziek!

 • Di 07/05 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin's Lijst: John Engels B-day Bash!
  Drummer John Engels viert aanstaande maandag 13 mei alweer zijn 84e verjaardag. Daar moet Benjamin wel even bij stilstaan met een uurtje zorgvuldig geselecteerde opnames waarop Johnny uiteraard de drums voor zijn rekening neemt. Louis van Dijk, Chet Baker, The Diamond Five en nog veel meer!

 • Di 07/05 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Anderson .Paak - NSJ 2018
  Concert: Anderson .Paak & The Free Nationals op North Sea Jazz Festival 2018.

  Bezetting: Anderson .Paak (vocals, drums), Jose Miguel Serrano Rios (guitar), Ron Tnava Avant (keyboards), Kelsey Miguel Gonzalez (bass), Callum Connor (DJ).

  Dat sommige artiesten eerst moeten rijpen voordat succes binnen bereik komt, bewijst het verhaal van Anderson .Paak. De Amerikaan is al jaren actief als rapper, songschrijver, zanger en drummer als bij zijn tweede plaat de puzzelstukjes precies op de goede plek vallen. Nadat hij in 2015 te horen is op een aantal nummers van Dr. Dre’s Compton zet .Paak zichzelf het jaar nadien met het formidabele album Malibu in de spotlight van de muziekwereld om daar vervolgens niet meer te vertrekken. Want sinds het succes van het voor een Grammy genomineerde meesterwerk trok hij met zijn funkmix van seventies soul, R&B en hiphop de wereld over om menig popzaal of festival plat te spelen. Afgelopen najaar kwam de langverwachte opvolger Oxnard en onlangs gooide hij daar meteen het album Ventura achteraan.

 • Wo 08/05 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: New Releases April
  Ontdek wat er de afgelopen weken bij Phil op repeat stond! Elke maand laat hij je een uur lang zijn favoriete nieuwe releases horen.

 • Wo 08/05 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Binkbeats x Niels Broos x Lars Horntveth - Mondriaan Jazz 2018
  Concert: Binkbeats x Niels Broos x Lars Horntveth op Mondriaan Jazz 2018.

  Bezetting: Frank Wienk (samples, loops, percussie, speelgoed, electronica, drums en meer); Niels Broos (keyboards); Lars Horntveth (steel guitar, bass, electronica, saxofoons, clarinet).

  Misschien wel een van de meest opzienbarende Nederlandse artiesten van vandaag: Frank Wienk, beter bekend als Binkbeats. Zijn intensieve relatie tussen object en geluid resulteert in een weergaloze ontdekkingsreis, waarbij samples en andere ingewikkelde elektronica-geluiden analoog wordt gecreëerd en gebruikt. Binkbeats kreeg wereldwijde aandacht door zijn Beats Unravelled-serie, waar hij op indrukwekkende wijze tracks van Flying Lotus, Aphex Twin en J. Dilla naar akoestische, tastbare sferen vertaalde, zonder af te doen aan de originele werken. Met behulp van een enorme verzameling instrumenten en speelgoed – variërend van vibrafoon en guzheng (Chinese harp) tot zelfs typemachines – kreeg Wienk snel een indrukwekkende aanhang. Inmiddels heeft Binkbeats een oeuvre aan eigen werk waar hij samen met andere artiesten afkomstig uit het creatieve Utrechtse bolwerk Kytopia op multi-disciplinaire wijze mee samenwerkt. Hiermee toerde hij afgelopen jaar door Europa, met o.a. een uitverkochte show in het legendarische The Jazz Café in London. Op het podium omringt Wienk zich op natuurlijke wijze met een duizelingwekkende hoeveelheid speelgoed, instrumenten en hardware. Voor MJAZZ18 laat Binkbeats zich vergezellen door partner-in-crime, toetsenist Niels Broos. Broos is vooral bekend van The Kyteman Orchestra, Jameszoo, Daedelus en zijn flirts met labels als Alpha Pup Records en Brainfeeder. Vorig jaar maakte hij op de eerste editie van MJAZZ indruk in een duo met de Amsterdamse drummer Jamie Peet. Speciaal voor het festival wordt de Noorse multi-instrumentalist Lars Horntveth aan beide heren gekoppeld. Horntveth heeft wereldwijde faam verworven als bandleider van Noorse prog-groep Jaga Jazzist. Zijn stijl als muzikant varieert van intensieve impro tot klassiek, met altijd de focus op sterke melodieën en harmonieën. Horntveth werkte onder meer samen met Todd Terje, A-HA en Susanne Sundfør.

 • Do 09/05 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... Neenah
  Neenah is singer-songwriter, producer en sound engineer en brengt dus ontzettend veel tijd in studio's door. Ze weet als geen ander wat werkt en wat niet, en dat komt haar muzieksmaak alleen maar ten goede. Vanavond is ze bij Andrew in de studio met haar favoriete platen!

 • Vr 10/05 (19:00 - 21:00 uur) - Live: One'sy Muller
  One'sy trapt op vrijdagavond je weekend af op NPO Soul & Jazz met vaste onderdelen als de Soul Carrousel, Platen van Pa en It's A Family Affair. De ene week komen er interessante gasten uit de kunst-, cultuur- of muziekwereld langs en de andere week overlaadt One'sy je met nieuwe tracks!

 • Za 11/05 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met James Oesi
  Bassist James Oesi komt bij Co de Kloet op bezoek om het te hebben over de tweede editie van het Dutch Double Bass Festival, op 8 en 9 juni in het Oude Luxor Theater en Villa Thalia te Rotterdam.

  Dutch Double Bass Festival is het contrabasfestival van Nederland. Met klassiek, jazz, moderne muziek, avant-garde en pop, allemaal rondom de contrabas.

 • Zo 12/05 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! Edison Special
  De nominaties voor de Edisons Jazz/World zijn weer bekendgemaakt! Co de Kloet mocht deel uitmaken van de jury en neemt vanavond samen met juryvoorzitter Imme Schade van Westrum de nominaties door.

  De Edison Stichting maakte op 7 mei de nominaties voor Edison Jazz/World 2019 bekend. Deze worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury aan albums van bijzondere kwaliteit.
  De prestigieuze prijzen worden uitgereikt op zondag 7 juli tijdens Edison Jazz/World dat plaatsvindt bij het Rotterdamse jazzpodium LantarenVenster. Het concert en uitreiking is onderdeel van North Sea Round Town – het fringe festival van North Sea Jazz Festival.
  Welke winnaars die avond optreden naast oeuvreprijswinnares Angélique Kidjo wordt eind mei bekendgemaakt.

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties