Co Live! in Nick Vollebregt (05/05)

Elke 1e zondag van de maand gaat Co de Kloet met zijn programma op bezoek in Café Nick Vollebregt in Laren

Iedere eerste zondag van de maand gaat Co Live! op bezoek in Jazzcafé Nick Vollebregt in Laren. Co De Kloet presenteert er een divers muzikaal programma, diezelfde avond te horen op NPO Soul & Jazz en natuurlijk ook beschikbaar als podcast!

Zondag 5 mei is Co de Kloet weer met zijn programma in Jazzcafé Nick Vollebregt in Laren te vinden. Op het programma staan deze keer:

 • Sun-Mi Hong
  Ze werd op 15 juli 1990 in het Zuid-Koreaanse Incheon geboren. Sun-Mi Hong begon te drummen toen ze 17 was en op haar 19e ging ze naar de Howon University. Daarna vertrok ze naar Amsterdam, naar het Conservatorium, volgens haar ‘een van de meest vermaarde jazzopleidingen in Europa’. Die overgang naar Europa veranderde haar kijk op het leven en de muziek volledig. Door het luisteren naar albums van onder meer Brian Blade, Ari Hoenig en Roy Haynes werd haar geest steeds sterker naar jazz gestuurd, mede doordat ze onder de vleugels kwam van docenten/slagwerkers als Martijn Vink en Marcel Serierse.

  Ze maakt nu ook eigen composities, met veel dramatische en emotionele variatie. In 2018 won ze met haar groep de Sena Dutch Jazz Competition, volgens de jury omdat ‘de groep op een emotionele, speelse en spirituele manier en met een juiste attitude het meest organisch is’. Ook is Hong deel van de Young VIPs tour van 2019.

 • Miguel Rodriguez Trio & Irene Reig
  Pianist Miguel Rodríguez (1983, Madrid) bleef na zijn studie aan de Nederlandse conservatoria in Nederland wonen. Hij ontwikkelde zich de afgelopen jaren van veelbelovend jong talent tot een van de meest vooraanstaande pianisten van Nederland, op tournee in binnen- en buitenland met artiesten als Benjamin Herman, Ben van Den Dungen, Maarten Hogenhuis, Deborah Brown, Beets Brothers en Genzo Okabe. In zijn stijl lengt hij eigentijdse jazz aan met latino en flamenco, de genres waarmee hij in het multiculturele Madrid is opgegroeid.

  In Nick Vollebregt wordt Rodriguez bijgestaan door de Barcelonese altsaxofoniste Irene Reig. Ze woont momenteel in Amsterdam, waar ze haar master in Jazz Performance behaalde aan het Conservatorium. Irene kwam al in haar kindertijd in aanraking met muziek en ontwikkelde in haar middelbare schooltijd interesse voor jazz: vanaf dat moment is ze betrokken geweest bij verschillende muzikale projecten, zowel in Nederland als in Spanje.

 • Marutyri
  Marutyri is een Rotterdamse band bestaande uit acht vrienden uit Rotterdam. Ze komen erachter dat ze dezelfde passie delen: een passie voor fusion en jazzmuziek. Gevolg: ze starten de band Marutyri. De muziek wordt beïnvloedt door een mix van funk, fusion, jazz en R&B. Ze overtuigen elk publiek met hun diepe, stevige grooves, intense harmonieën en verhalende solo’s en speelden o.a. op North Sea Jazz.

Deze namen zijn ook op Amersfoort Jazz 2019 te aanschouwen op 23 t/m 26 mei.

De deuren van het café gaan om 13:30 uur open. De opnames van het programma starten om 14:00 uur precies en zijn om 16:00 uur afgelopen. Toegang is zoals altijd gratis!

Nick Vollebregt Jazz Café
Naarderstraat 40
1251BD Laren

Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties