Planning week 17

Benieuwd welke programma's er deze week op NPO Soul & Jazz te horen zijn?

Waar gaan Phil Horneman en Benjamin Herman het over hebben in hun podcasts? Welke specials zendt de NTR uit? En welke gasten ontvangen Andrew Makkinga, One'sy Muller en Co de Kloet in hun uitzendingen? Wat er deze week op NPO Soul & Jazz te horen is vind je hier!

Benieuwd welke nummers er gedraaid worden op NPO Soul & Jazz? Of heb je een lekkere plaat gehoord waarvan je de titel niet weet? De playlist vind je hier.

 • Ma 22/04 (19:00 - 21:00 uur) - Live: Andrew Makkinga
  Andrew Makkinga start je week op met heel veel nieuwe muziek en tips voor de rest van de week. Zijn oneindige platenkast en uiteenlopende smaak staan garant voor twee uur lang bijzondere muziek!

 • Di 23/04 (19:00 - 20:00 uur) - Benjamin's Lijst: Guitarists Favorites
  Benjamin Herman heeft zijn favoriete gitaristen gevraagd naar hun favoriete gitaartracks. Een divers uurtje gitaarmuziek dus, met bijdrages van Jan Akkerman, Anton Goudsmit, Jesse van Ruller, Robin Nolan en nog veel meer!

 • Di 23/04 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Wes Montgomery - Live in Paris 1965
  Concert: Wes Montgomery in Parijs, opgenomen op 27 maart 1965.
  Bezetting: Wes Montgomery (gitaar), Johnny Griffin (tenor saxofoon), Arthur Harper (bas), Harold Mabern (piano), Jimmy Lovelace (drums). 

 • Wo 24/04 (19:00 - 20:00 uur) - Phil Horneman: My Friend Fela
  De docu 'My Friend Fela' biedt een nieuwe kijk op de Nigeriaanse muzikant Fela Kuti, volgens regisseur Joel Zito Araújo om tegenwicht te bieden aan het verhaal waarin Kuti "veelal geportretteerd wordt als een excentriek Afrikaans popidool uit het getto". De complexiteit van zijn leven wordt uit de doeken gedaan door de blik van zijn vriend en officiële biograaf, de Afrikaans-Cubaanse Carlos Moore. Aankomende kun je deze docu in de Melkweg zien, maar vanavond heeft Phil al een uurtje afrobeats uitgezocht. Naast de legende zelf hoor je ook werk van Femi & Seun Kuti, Tony Allen en Roy Ayers.

 • Wo 24/04 (20:00 - 21:00 uur) - NTR Presenteert... Refreshed Ensemble & Tony Allen - Afrobeat Special: Tribute To Fela, Grounds Rotterdam 2011
  In Grounds in Rotterdam vond op 16 december 2011 de eerste Afrobeat Special plaats, met een speciaal eerbetoon aan Fela Kuti. Het ReFreshed Ensemble trad op met niemand minder dan meesterdrummer Tony Allen, een van de belangrijkste vormgevers en muzikanten van de afrobeat.

 • Do 25/04 (19:00 - 21:00 uur) - Makkinga Meets... Shay Kreuger
  Elke donderdag ontmoet Andrew Makkinga twee uur lang interessante gasten. Deze week komt Shay Kreuger langs. Kreuger was jarenlang radio-dj bij FunX en is nu op NPO Radio 2 te horen. Ook werkt ze als presentator van tv-programma's, maakt ze documentaires en staat ze regelmatig op het podium als spoken word-artieste.

 • Vr 26/04 (19:00 - 21:00 uur) - Live: One'sy Muller
  One'sy Muller zorgt voor een heerlijk soulvolle soundtrack om je weekend mee in te luiden. Daarbij combineert ze haar twee grote liefdes: fingerlickin' good food en muziek om van te watertanden!

 • Za 27/04 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! met Barrelhouse
  Tineke Schoemaker en haar mannen staan al 45 jaar op de planken onder de naam Barrelhouse. Na 12 albums is het zo langzamerhand tijd om eens terug te blikken op alle muziek. Daarom is er nu de boxset '45 Years On The Road', een overzicht waarop ook de albums die in hun vroege jaren alleen op vinyl zijn verschenen te vinden zijn. 

 • Zo 28/04 (19:00 - 21:00 uur) - Co Live! Spotlight: Bas Andriessen
  Twee keer per maand ontvangt Co de Kloet prominente gasten waarmee hij over hun liefde voor muziek, hun werk en allerlei aanverwante zaken praat. Deze week is journalist en programmamaker Bas Andriessen te gast. Hij neemt natuurlijk zijn favoriete plaatjes mee, onder anderen werk van Miles Davis, Frank Zappa en The Beatles.

SOUL & JAZZ TOP 40 OP SPOTIFY:

Over afspeellijsten gesproken, wist je dat we ook elke maand onze eigen Soul & Jazz Top 40 bijhouden? Nieuwe muziek die je niet mag missen:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties