Fotograaf Claude Vanheye in Co Live! Spotlight
Elke 2e en 4e zondag van de maand hoor je in Spotlight de favoriete muziek van prominente gasten

11 januari 2019 15:29

Aanstaande zondag is de gelauwerde fotograaf Claude Vanheye te gast in het programma Co Live! (NTR) op NPO Radio 2 Soul & Jazz. Vanheye fotografeerde in zijn 50-jarige carrière vele wereldberoemde rock- en popsterren, waaronder John Lennon, David Bowie, Jimi Hendrix, Frank Zappa, Blondie, Kate Bush, Grace Jones en Michael Jackson.


Het programma Co Live! kent een aantal vast rubrieken. Een daarvan is de serie Spotlight, waarin presentator Co de Kloet twee uur lang in gesprek gaat met prominente gasten aan de hand van diens favoriete muziek. Komende zondag is fotograaf Claude Vanheye te gast.

Claude was in de jaren '70 de jongste succesvolle Nederlandse fotograaf en toonaangevend in de internationale popscene. Met studio’s in Amsterdam en Hollywood kreeg hij talloze beroemdheden voor zijn lens. Zo fotografeerde hij onder anderen ABBA op Schiphol, Michael Jackson in de Jordaan, Frank Zappa op Het Spui, Pink Floyd op de Stadhouderskade, Peter Green & Fleetwood Mac op het Leidseplein en de wereldberoemde foto van John Lennon & Yoko Ono in bed in het Hilton. In Co Live! Spotlight vertelt hij over de vele bijzondere ontmoetingen en kijkt hij ook naar de toekomst.

Om zijn 50-jarig jubileum te vieren presenteert Vanheye dit jaar zijn tentoonstelling DVOTION. Op 17 januari, aan het begin van Eurosonic Noorderslag, is de eerste selectie van 16 foto’s uit de serie DVOTION te zien in het Groninger Museum. Hiervoor heeft Vanheye de laatste jaren een opmerkelijke serie portretten van wereldbekende dj’s gemaakt, waaronder David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Afrojack, Armin van Buuren, Hardwell en Oliver Heldens.

Delen

Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties