Trompettist Roy Hargrove (49) overleden
De Amerikaan overleed in het ziekenhuis in New York

03 november 2018 21:00

Vandaag werd bekend dat de Amerikaanse jazztrompettist Roy Hargrove op 49-jarige leeftijd is overleden, Komende maandag draait Andrew Makkinga (NTR) in zijn uitzending tussen 19:00 & 22:00 uur een uur lang muziek van Hargrove en spreekt hij met Hans Mantel over deze bijzondere muzikant.


De Amerikaanse jazztrompettist Roy Hargrove is op 49-jarige leeftijd overleden aan hartfalen. Hij stierf in het ziekenhuis in de stad New York waar hij aan zijn nieren werd behandeld.

Hargrove gold als een van de meest getalenteerde muzikanten van zijn generatie. Hij won twee Grammy Awards. Voor Directions in Music kreeg hij in 2003 de prijs voor 'Best Jazz Instrumental Album', Habana was in 1998 de 'Best Latin Jazz Performance'. Hij werkte met onder meer D'Angelo, Erykah Badu, John Mayer en Sonny Rollins en had zijn eigen band, The RH Factor.

De trompettist trad regelmatig op tijdens het North Sea Jazz Festival. Hij stond daar op zijn 17e voor het eerst. De organisatie noemde hem een man die "als een van de weinige pure jazzcats succes oogst in zowel commercieel opzicht als onder critici".

Bron: NOS

Delen

Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties