NPO Soul & Jazz

José James is album van de week!

  1. Nieuwschevron right
  2. José James is album van de week!

Het Album van de Week komt deze keer van José James. Zijn nieuwe album Lean On Me is staat deze week in de spotlight. Je hoort extra veel werk van de Amerikaan voorbij komen in de avondprogramma's op NPO Radio 2 Soul & Jazz.

José James is een veelzijdige Amerikaanse zanger die moeiteloos elementen uit jazz, soul en hiphop kan combineren. De muzikant werkte al samen met Basement Jaxx, Jazzanova, Benga en Flying Lotus. In 2008 liet José James voor het eerst van zich horen met het bejubelde album ‘The Dreamer’(wat dit jaar ook een 10th-anniversary release heeft gekregen.

Inmiddels heeft hij een aantal indrukwekkende platen afgeleverd waaronder ‘No Beginning No end’, ‘While You Were Sleeping’ en het meest recente ‘Love In A Time Of Madness’. Maar naast zijn eigen werk heeft James ook oog voor de ‘classics’. Hij is groot fan van Bill Withers. Withers bereikt dit jaar de respectabele leeftijd van 80 jaar.

Tijdens het touren de afgelopen jaren betrapte James zich er zelf op dat er steeds meer “Withers” in zijn set sloop. Het begon met "Ain’t No Sunshine", daarna groeide dit uit tot "Grandma's Hands," "Use Me," "Just the Two of Us," en al snel werd het een 30 minuten-durende medley. Reden genoeg voor José James om een tribute album op te nemen.

Een album met 12 van Bill Withers' nummers, geproduceert door Blue Note president Don Was en opgenomen in Capitol's legendarische Studio B. En ook de band achter James is niet mis: Pino Palladino (bas), Kris Bowers (toetsen), Brad Allen Williams (gitaar) en Nate Smith (drums).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg ook onze Album van de Week-playlist op Spotify, dan kun je meteen het complete album luisteren:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.