NPO Soul & Jazz

Becca Stevens in het Avondconcert

  1. Nieuwschevron right
  2. Becca Stevens in het Avondconcert

Elke doordeweekse avond hoor je tussen 22:00 & 23:00 uur een bijzonder avondconcert op NPO Radio 2 Soul & Jazz. Recentelijk opgenomen shows door heel het land, of een pareltje uit de rijkelijk gevulde archieven van de NTR & VPRO.

De carrière van Becca Stevens heeft in de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. In 2013 stond ze ook al op het North Sea Jazz Festival, in een klein bovenzaaltje, en leek ze nogal onder de indruk van het feit dat ze op het grote jazzfestival mocht spelen. De klassiek geschoolde zangeres genoot toen alleen nog in kleine kring bekendheid om haar vernuftige mix van indiepop, jazz en Appalachen-folk.

Inmiddels heeft ze al over de hele wereld getoerd en samengewerkt met grote namen als Brad Mehldau, Esperanza Spalding, Ambrose Akinmusire en Snarky Puppy. Met haar nieuwste plaat, Regina, bewijst Stevens definitief dat ze tot de belangrijkste singer-songwriters van dit moment gerekend moet worden. Regina is een ode aan sterke vrouwen, van haar grootmoeder tot Ophelia, Venus en Elizabeth I. Op het album zijn ook Laura Mvula, Jacob Collier en David Crosby te horen en producer Troy Miller zorgde voor een vol, stevig geluid.

Luister mee via de livestream!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.