Eric Vloeimans in het Avondconcert
Met The Marine Band of The Royal Netherlands Navy speelde hij in 2017 op North Sea Jazz

14 juni 2018 12:00

Elke doordeweekse avond hoor je tussen 22:00 & 23:00 uur een bijzonder avondconcert op NPO Radio 2 Soul & Jazz. Recentelijk opgenomen shows door heel het land, of een pareltje uit de rijkelijk gevulde archieven van de NTR & VPRO.


Trompettist Eric Vloeimans en de befaamde Marine Band of the Royal Netherlands Navy toerden 2 jaar lang langs de theaters in Nederland. Het bleek een groot succes te zijn!

Bij Vloeimans gaat de liefde voor fanfares ver terug. Als kind liep hij al volledig uitgedost mee in een fanfarekapel en daar leerde hij ook noten lezen en dirigeren.

Vloeimans en de Marinierskapel speelden in 2010 voor de eerste keer samen, in de Rotterdamse Doelen. Een jaar later volgde er een concert in het Concertgebouw van Amsterdam. Beiden spelen over de gehele wereld en die invloeden namen ze mee naar het podium van het North Sea Jazz Festival: van Oost-Europese folkmuziek tot hippe lounge. Het komt allemaal voorbij in het concert van deze twee giganten dat niet voor niets de titel Around The World meegekreeg. Arjan Tien is de muzikaal leider van dit magnifieke programma.

Luister mee via de livestream!

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Delen

Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties