NPO Soul & Jazz

Joss Stone in het Avondconcert

  1. Nieuwschevron right
  2. Joss Stone in het Avondconcert

Elke doordeweekse avond hoor je tussen 22:00 & 23:00 uur een bijzonder avondconcert op NPO Radio 2 Soul & Jazz. Recentelijk opgenomen shows door heel het land, of een pareltje uit de rijkelijk gevulde archieven van de NTR & VPRO.

De Britse soulzangeres Joss Stone verraste de muziekwereld in 2003 met een spraakmakend debuutalbum vol covers. Dat The Soul Sessions gemaakt was op haar vijftiende leek ongelooflijk: het stemgeluid van Stone deed helemaal niet denken aan de stem van een puber, maar veel meer aan de stem van een door het leven getekende zangeres die er al jaren in rokerige nachtclubs op had zitten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat The Soul Sessions een moderne klassieker werd.

In 2015 kwam haar laatste album Water For The Soul uit. Sinds het jaar daarvoor is ze al bezig aan haar ambitieuze Total World Tour, met het doel om in elk land op de wereld een concert te geven. Dit is haar vierde optreden op North Sea Jazz: in 2005 maakte ze er als 18-jarige zelfs haar Nederlandse festivaldebuut.

Luister mee via de livestream!