NPO Soul & Jazz

The New Power Generation in het Avondconcert

  1. Nieuwschevron right
  2. The New Power Generation in het Avondconcert

Elke doordeweekse avond hoor je tussen 22:00 & 23:00 uur een bijzonder avondconcert op NPO Radio 2 Soul & Jazz. Recentelijk opgenomen shows door heel het land, of een pareltje uit de rijkelijk gevulde archieven van de NTR & VPRO.

Begin jaren negentig zet Prince een belangrijke stap in zijn toch al zeer succesvolle carrière. His Royal Badness vormt de band die zijn geluid voor altijd zou veranderen, want het muzikaal experimenteren en ontdekken met deze nieuwe muzikanten brengt nieuwe creatieve krachten in de Amerikaanse superster naar boven. Vandaar ook de naam The New Power Generation (NPG). Met deze achtkoppige band neemt hij het befaamde Diamonds And Pearls (1991) op, waarmee hij de meeste hits scoort sinds Purple Rain (1984).

In 2017, meer dan 25 jaar later, eert NPG de inmiddels overleden artiest met de concertreeks Celebrating Prince. Op drummer Michael Bland na staan alle originele bandleden op het podium tijdens een show die de virtuositeit van de koning van Paisley Park eert en zijn genialiteit en absolute originaliteit in een welverdiende spotlight zal zetten. Een absolute must voor de fans van wijlen het Amerikaanse fenomeen, die zoveel mensen inspireerde en muzikaal trakteerde.

Luister mee via de livestream of check een deel van het concert op ons YouTube-kanaal:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.