Gizelle Smith is Album van de Week
DEZE WEEK IN DE SPOTLIGHT

03 april 2018 18:44

Het Album van de Week komt deze keer van Gizelle Smith. Haar tweede album Ruthless Day staat deze week in de spotlight en dus hoor je extra veel van haar muziek voorbij komen in de avondprogramma's op NPO Radio 2 Soul & Jazz.


Gizelle Smith is de dochter van een Amerikaanse vader (Four Tops-gitarist Joe Smith!) en een moeder uit de Seychellen en komt dus uit een swingend muzikaal nest. In 2009 debuteerde zij met het album This Is Gizelle Smith & The Mighty Mocambos, samen met het soul collectief The Mighty Mocambos uit Hamburg, maar daarna vernamen we weinig meer van haar.
​Daar is sinds vorige week verandering in gekomen, The Golden Girl of Funk is terug en hoe! Op het nieuwe album Ruthless Day hoor je soul en funk met psychedelische én jazzy invloeden, maar het verraadt ook een liefde voor neo-soul en R&B. Al met al een waardige comeback en daarom hoor je haar muziek deze week vaker voorbij komen!
Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties