Album van de Week komt van de Raad van Toezicht!
08 januari 2018 12:54

Het nieuwe Album van de Week komt deze keer van De Raad Van Toezicht! Hun nieuwe plaat De Raad staat deze week in de spotlight en dus hoor je extra veel van hun muziek op NPO Soul & Jazz.


De Raad van Toezicht is een twaalfkoppige formatie uit Arnhem. De band beleefde in 2016 zijn doorbraak en was te zien op de (hoofd)podia van veel grote jazzfestivals in Nederland, waaronder het prestigieuze North Sea Jazz festival. Na het overweldigende liveseizoen hebben ze in december 2016 de volgende stap genomen; ze hebben hun eerste album opgenomen in de Wisseloord studios voor een live publiek.

De samenstelling van de Raad van Toezicht is uitzonderlijk: een dubbele ritmesectie (2x drums, 2x bas, 2x gitaar, 2x toetsen) en een blazerssectie versterkt met een viool, wat zorgt voor veel variatie in groove en een groot sonisch palet. De muziek is ontstaan uit de poel van interesses en invloeden van de bandleden, die uiteen lopen van knallende rock tot Afrikaanse muziek, latin en zelfs westernmuziek. Maar jazz en funk zijn de basisingrediënten waar De Raad zijn spontaniteit en sterke groove vandaan heeft. De energie van band blijkt erg aanstekelijk te zijn; hun concerten (door de Raad bekend als vergaderingen) monden steevast uit in een feestje. 

Op 20 januari 2018 speelt De Raad van Toezicht op ons Soul & Jazz podium op Eurosonic Noorderslag in de Oosterpoort in Groningen.
Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties